Wat is een warmtepompdroger met 7 kg?
Een warmtepompdroger is een wasdroger die werkt door de lucht in de trommel te verwarmen met behulp van een warmtepomp. In tegenstelling tot traditionele drogers hergebruikt een warmtepompdroger de warme lucht, waardoor er minder energie nodig is om je kleding te drogen. Dit maakt het een energiezuinige keuze voor het drogen van je wasgoed. Omdat warmtepompdrogers zo energiezuinig zijn, zijn dit de meest populaire wasdrogers in Nederland.
Een warmtepompdroger met een vulgewicht van 7 kg betekent dat je maximaal 7 kg aan wasgoed in één keer kunt drogen. Dit is ideaal voor kleinere en middelgrote huishoudens, maar kan ook nog heel geschikt zijn voor een groter huishouden, omdat vaak niet al je wasgoed in de droger kan stoppen.
Hoeveel vulgewicht heb je nodig?
Over het algemeen raden we aan om een droogtrommel te kopen met hetzelfde vulgewicht dan je wasmachine. Op die manier kun je altijd al je wasgoed kwijt in de droger. MAAR als je veel wasgoed hebt dat niet in de wasdroger kan, kun je beter voor een wasdroger kiezen met een lager vulgewicht dan je wasmachine – want zo hoef je niet te drogen met een half-lege trommel, wat onnodig veel energie verbruikt.
Dit zijn de beste warmtepompdrogers met 7 kg van 2024
Het aanbod aan warmtepompdrogers met 7 kg vulgewicht is vrij groot, en wellicht kun je door de bomen het bos niet meer zien. In dat geval ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben een tal aan 7 kg warmtepompdrogers met elkaar vergeleken op basis van onder andere de energieklasse, droogprogramma’s, droogtijd, verwachtte levensduur, geluidsniveau en meer. Hier vind je de beste warmtepompdroger 7 kg van 2024!
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Voordelen | Nadelen |
Goedkoop Zuinige klasse A++ Bespaart 1465 euro | Basisklasse bouwkwaliteit Droogt niet snel |
Voordelen | Nadelen |
Goedkoop Zuinige klasse A++ Bespaart 1465 euro | Droogt niet snel |
Voordelen | Nadelen |
Goedkoop Zuinige klasse A+++ Bespaart 1735 euro Droogt snel |
Voordelen | Nadelen |
Zuinige klasse A++ Bespaart 1465 euro | Droogt niet snel |
Voordelen | Nadelen |
Goedkoop Zuinige klasse A++ Bespaart 1135 euro | Droogt niet snel |
Waarom kiezen voor een warmtepompdroger 7kg?
Een warmtepompdroger met een vulgewicht van 7 kg biedt een perfecte balans tussen efficiëntie en gebruiksgemak. Deze capaciteit is groot genoeg om de was van het gemiddelde gezin in één keer te drogen, maar niet zo groot dat het energie verspilt, omdat je de trommel niet vol krijgt.
Bovendien bespaar je met een warmtepomptechnologie op je energierekening, omdat deze droger minder stroom verbruikt dan een conventionele droger. Daarnaast is een warmtepompdroger beter voor het milieu, doordat hij minder CO2 uitstoot. Het kiezen van een 7 kg model is dus zowel economisch als ecologisch verantwoord.
Warmtepompdroger 7 kg vulgewicht kopen: Hier let je op
Wanneer je een warmtepompdroger met 7 kg wilt aanschaffen, zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je op moet letten. Hier volgen de belangrijkste factoren die je in gedachten moet houden:
Type wasdroger
Er zijn verschillende soorten wasdrogers: de (lucht)afvoerdroger, condensdroger en warmtepompdroger. Warmtepompdrogers zijn momenteel het meest populair en worden het meest geproduceerd, waardoor het aanbod hierin het grootst is. Er zijn echter grote verschillen tussen de drogers op het gebied van afvoer condenswater, energieklasse en snelheid, waardoor een ander model mogelijk beter bij je past. Daar lees je hieronder meer over.
Afvoer condenswater
Bij warmtepompdrogers heb je meestal twee opties om het condenswater te lozen: aansluiten op de afvoer, of opvangen in een reservoir. Een condensdroger biedt dezelfde mogelijkheden. Aansluiten op de waterafvoer is voor de meesten het makkelijkst omdat hier vrijwel geen onderhoud bij komt kijken. Opvang in het reservoir is fijn als je geen waterafvoer hebt waar je de droger wilt plaatsen, maar je moet wel onthouden het reservoir regelmatig te legen. Bij een luchtafvoerdroger wordt de vochtige lucht naar buiten geleidt via een raam of een gat in de muur.
Condensatie efficiëntie
De condensatie-efficiëntie geeft aan hoe goed de droger het vocht uit je wasgoed haalt en afvoert. Iedere wasdroger stoot een deel van de vochtigheid uit aan de ruimte waar deze staat. Afhankelijk van de ruimte waar je je droger plaatst, kan de condensatie efficiënte van groot belang zijn, bijvoorbeeld als je je wasruimte niet goed kan luchten. In zo’n geval kan er snel schimmel ontstaan, en dat is niet alleen vervelend en vies, maar kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid.
Energieverbruik
Van alle typen wasdrogers is de warmtepompdroger het meest energiezuinig. Dit komt doordat de warmtepompdroger droogt met behulp van een warmtepomp en een koelmiddel. Het verschilt echter per model hoeveel energie deze precies verbruikt, meer informatie hierover vind je op het energielabel van iedere wasdroger. Energieklasse A+++ is het meest zuinig en zorgt voor een besparing op je energierekening. Omdat de luchtafvoerdroger en de condensdroger gebruikmaken van een elektrisch verwarmingselement, verbruiken deze altijd meer energie dan een warmtepompdroger.
Snelheid
Doordat warmtepompdrogers drogen met een warmtepomp, is de temperatuur die ze bereiken minder hoog dan dat van een afvoerdroger of condensdroger. Hierdoor is de droogtijd van een luchtafvoerdroger of condensafvoer korter. Als je het belangrijk vindt dat je wasgoed zo snel mogelijk droog is, kan dat een reden zijn om een van deze typen drogers te overwegen. Al willen we wel toevoegen dat de warmtepompdroger continu doorontwikkeld wordt, en de droogtijd van deze modellen daalt. En ook: een hogere droogtemperatuur vergroot de kans op slijtage, waardoor je kleding langer meegaat bij gebruik van een warmtepompdroger.
Geluidsniveau
Drogers maken aanzienlijk minder geluid dan de gemiddelde wasmachine, daardoor is het geluidsniveau van een wasdroger minder relevant. Maar als je bijvoorbeeld graag ’s nachts droogt of als je je droogtrommel naast de woonkamer of een kinderkamer plaatst, kan het alsnog nuttig zijn om naar het geluidsniveau van je nieuwe droger te kijken. Dan is het handig om te weten dat een ‘stille wasdroger’ nooit meer dan 64 decibel (dB) aan geluid produceert. Ook deze informatie vind je op het energielabel.
Gebruiksgemak
Er zijn verschillende functies en eigenschappen die het drogen van je wasgoed een stuk prettiger kunnen maken. Denk hierbij aan startuitstel, een extra filter, ingebouwde sensoren die de hoeveelheid wasgoed en de vochtigheid meten, een zelfreinigende condensor en app op je smartphone waarmee je de droger kunt bedienen en het droogproces kunt bijhouden waar en wanneer je maar wilt.
Programma’s
De verschillende droogprogramma’s bepalen hoe goed de droger aansluit op jouw specifieke behoeften. Ook hierbij heb je een tal aan mogelijkheden, zoals een droogprogramma’s voor zijde, jeans, overhemden, handdoeken, sportkleding, wol, beddengoed, kastdroog, extra droog, of een speciaal droogprogramma om slijtage te voorkomen. Kies voor een warmtepompdroger met de programma’s waar jij baat bij denkt te hebben.