Warmtepompdroger.nl

Warmtepompdroger 8 kg

Een warmtepompdroger met een vulgewicht van 8 kg is geschikt voor een huishouden met 3 tot 4 personen. Je kunt met een warmtepompdroger je wasgoed droog krijgen met behulp van lagere temperaturen en dat is beter voor je energierekening en ook voor de levensduur van je kleding. Lees hier alles wat je over de warmtepompdroger 8 kg moet weten!
1

Bosch WTU87675NL

2

AEG T8DBE86W

3

Samsung DV80TA220AE

4

AEG T9DENS87 FiberPro

5

Siemens WT45W475NL

Laatste update: 2 mei 2024

1

Bosch WTU87675NL

2

AEG T8DBE86W

3

Samsung DV80TA220AE

4

AEG T9DENS87 FiberPro

5

Siemens WT45W475NL

Laatste update: 2 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • In een warmtepompdroger met 8 kg kun je 8 kg wasgoed drogen.
  • Een warmtepompdroger met 8 kg is perfect voor een huishouden met 3/4 personen.
  • Stem het vulgewicht van je wasmachine en droger op elkaar af.
  • De beste warmtepompdroger 8 kg is de Bosch WTU87675NL

Wat is een warmtepompdroger 8 kg?

De 8 kg geeft aan wat het vulgewicht van de warmtepompdroger is. Het betekent in dit geval dat je ongeveer 8 kilogram nat wasgoed kunt laten drogen.

Natuurlijk is het moeilijk om je voor te stellen hoeveel 8 kg precies is en daarom zijn de vulgewichten ook vertaald naar de grootte van je huishouden:

  1. Vulgewicht van 7 kilogram of minder = huishouden van 1 á 2 personen

  2. Vulgewicht van 8 kilogram = huishouden van 3 á 4 personen

  3. Vulgewicht van 9 kilogram of meer = huishouden van 5 personen en meer

Houd er bij het zoeken naar het juiste vulgewicht wel altijd rekening mee dat ieder huishouden weer anders is. Als jij ook graag dekbedden en gordijnen wil drogen, heb je een grotere droger nodig dan het formaat van je huishouden aangeeft.

Over het algemeen doe je er goed aan om het vulgewicht van je warmtepompdroger overeen te laten komen met dat van je wasmachine, zo weet je zeker dat je altijd evenveel kunt wassen als drogen.

Dit zijn de beste warmtepompdrogers met 8 kg vulgewicht van 2024

Ben je op zoek naar een warmtepompdroger, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Geen probleem, wij hebben namelijk een groot aantal warmtepompdrogers getest en met elkaar vergeleken. Naast de prijs hebben we ook gekeken naar het gebruiksgemak, het aantal verschillende droogprogramma’s, het energieverbruik en het geluidsniveau. Dit zijn de beste warmtepompdrogers 8 kg van 2024:

1

Beste warmtepompdroger 8 kg

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De Bosch WTU87675NL is een zeer zuinige wasdroger met een inhoud van 8 kilogram. Je droogt dus gemakkelijk kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen. Het apparaat is van topklasse bouwkwaliteit waardoor hij jarenlang meegaat. Het apparaat heeft een SelfCleaning condensor. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en blijft de wasdroger tijdens de hele levensduur efficiënt en energiezuinig drogen. Last van een allergie? De functie AllergyPlus haalt extra goed pollen, dierenharen en andere allergenen uit je wasgoed. Met een geluidsniveau van 64 decibel droogt het apparaat relatief stil. Je plaatst hem dus zonder problemen in de buurt van een slaapkamer.
2

Als jij op zoek bent naar een nieuwe wasdroger is de AEG T8DBE86W misschien wel een goede keuze voor jou. Leer hieronder onder uitgebreide review over de AEG T8DBE86W wasdroger!

Het AbsoluteCare-systeem van de droger past zijn droogprogramma’s aan op elk type wasgoed, waardoor je kleding niet krimpt in de wasdroger. Het is bovendien een erg energiezuinige wasdroger die geschikt is voor een klein gezin. Daarnaast zal strijken nauwelijks nog nodig zijn door het eenvoudige gebruik van het antikreuk-programma. Met 65 decibel behoort de wasdroger tot een normaal geluidsniveau, wat vergelijkbaar is met twee mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Je zult er niet veel last van hebben, maar het is niet de beste keuze om de droger naast je slaapkamer te plaatsen. Er horen ook wat minpuntjes bij deze wasdroger, zoals de ontbrekende Wi-Fi functie en zelfreinigende condensor. Ook het feit dat de wasdroger niet over een stoomfunctie beschikt is een minpuntje. Wat deze termen allemaal betekenen hebben we hieronder uitgebreid beschreven in de review.

3
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De Samsung DV80TA220AE heeft vochtigheidssensoren, zodat je wasgoed niet langer droogt dan nodig. Zodra je handdoeken droog zijn, stopt de warmtepompdroger direct. Hierdoor blijven je favoriete T-shirts langer mooi. Met een vulgewicht van 8 kilogram droog je naast je normale ladingen ook grotere ladingen, zoals beddengoed voor 2 of 3 personen. Je vindt met de 14 droogprogramma's gemakkelijk de juiste instellingen voor je wollen truien of tenniskleding. Dit doe je ook nog eens energiezuinig dankzij het A+++ energielabel. Wil je niet steeds de condensbak legen? Sluit dan de meegeleverde condensafvoerslang aan op de droger, zodat het condenswater direct wegspoelt.
4
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De AEG T9DENS87 warmtepompdroger beschikt over een aantal slimme functies die het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger voor je maken. Zo past de A+++ wasdroger automatisch de droogtijd aan op elke lading wasgoed. Hierdoor gaat je kleding langer mee en verbruik je niet te veel energie. Ook handig; de AEG beschikt over FiberPro technologie. De wasdroger meet de vochtigheid van het wasgoed in de trommel en geeft elk kledingstuk de benodigde behandeling. Je hoeft katoenen broeken en synthetische shirts dus niet meer te sorteren. Met de AEG droog je kleine en grotere ladingen wasgoed in één keer.
5
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Je droogt kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen snel en stil in de Siemens WT45W475NL wasdroger. Met een geluidsniveau van slechts 64 decibel heb je geen last van lawaai, waardoor je de automaat ook in een open ruimte zet. Je kiest 1 van de 15 programma's voor je schone wasgoed. Om een kleine lading snel te drogen, kies je voor het superKort 40 programma. Zo zijn enkele shirts binnen 40 minuten klaar om te gebruiken. Ook de andere programma's drogen sneller dankzij de speedPack technologie. Zo trek je één outfit binnen 20 minuten weer aan. De selfCleaning condenser reinigt je wasdroger automatisch, waardoor je minder onderhoud hebt. Zo blijft de droger altijd energiezuinig in gebruik.

Waarom kiezen voor een warmtepompdroger met 8 kg

Er zijn verschillende modellen wasdrogers, waarvan de warmtepompdroger het meest milieuvriendelijk is. Een warmtepompdroger droogt namelijk met behulp van een warmtepomp en daarvoor wordt iedere keer dezelfde lucht hergebruikt. Hierdoor wordt er aanzienlijk minder energie verspild aan het aanzuigen, opwarmen en afvoeren van nieuwe lucht.

Ook gebruikt een warmtepompdroger veel minder hoge temperaturen dan andere soorten drogen. Bij de verschillende droogprogramma’s worden temperaturen tussen de 5 en 35 graden Celsius de trommel ingeblazen.

Dit zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook je kleding blijft langer mooi. Delicate stoffen zoals wol en zijde kunnen met de lagere temperaturen van een warmtepompdroger vaak wel gedroogd worden.

Van alle drogers is een condensdroger het minst zuinig, zelfs de populaire merken zijn er nog niet in geslaagd om een condensdroger te maken die geen energie slurpt.

Warmtepompdroger met 8 kg kopen: let hier op

Als je op zoek bent naar een nieuwe warmtepompdroger 8 kg is het belangrijk dat je over een aantal aspecten goed nadenkt. Hier hebben we voor je op een rijtje gezet waar je naar moet kijken:

Gebruiksgemak

De ene warmtepompdroger is de andere niet en van sommige modellen heb je nu eenmaal meer plezier. Voor iedereen die geen fan is van het onderhoud, kan een zelfreinigende condensor een goede optie zijn. Als je vaak weg bent is de functie uitgestelde start juist aan te bevelen.

Draairichting deur

Als de draairichting deur verwisselbaar is, kun je de droger in principe overal waar je maar wil neerzetten. Let op dat niet alle modellen dit hebben en dan moet je er rekening mee houden dat je de droger op de juiste plek neerzet.

De programmaduur

Warmtepompdrogers staan erom bekend dat ze er langer over doen om je wasgoed te drogen dan de andere modellen. Bij een standaard droogprogramma kan het tot wel vier uur duren voordat je wasgoed klaar is. De resttijd indicatie geeft altijd aan hoe lang een cyclus nog duurt.

De waterafvoer

Bij een warmtepompdroger 8 kg heb je twee opties om het water te laten afvoeren, via een slang of in een condensbak. Bij de laatste optie moet je af en toe zelf de bak legen en bij een afvoerslang kun je de droger alleen op een plek zetten waar je ook een slang aan kunt sluiten.