Warmtepompdroger.nl

Miele warmtepompdroger

Miele; Immer Besser. Als je op zoek bent naar een nieuwe droger, en kwaliteit, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid bij jou hoog in het vaandel staan, is Miele hét merk voor jou. Miele warmtepompdrogers kosten gemiddeld iets meer, maar je krijgt je investering in tienvoud terug! Hier vind je de beste Miele warmtepomp drogers van 2024!
1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

3

Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam

4

Miele TSD 263 WP

5

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

Laatste update: 2 mei 2024

1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSH 783 WP EcoSpeed

3

Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam

4

Miele TSD 263 WP

5

Miele TSC 563 WP EcoSpeed

Laatste update: 2 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • De producten van Miele zijn iets duurder in aanschaf, maar je krijgt er ongelofelijk veel voor terug.
  • Zo zijn Miele wasdrogers zuiniger, gebruiksvriendelijker en gaan ze gemiddeld ook veel langer mee.
  • Waar moet je op letten? Vulgewicht, energieklasse, gebruiksgemak en droogprogramma's.
  • De beste miele warmtepompdroger is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Over Miele warmtepompdrogers

Miele is een Duits merk dat al sinds 1899 bestaat en is een pionier in het maken van huishoudelijke apparaten van topkwaliteit. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en onvergelijkbare kwaliteit. Daartegenover komen de producten van Miele over het algemeen ook met een hoger prijskaartje.

Als het op drogers aankomt, zet Miele de toon met hun warmtepompdrogers. Deze machines zijn niet alleen super efficiënt maar ook milieuvriendelijk. Ze gebruiken geavanceerde technologie om je kleding snel en zachtjes te drogen, en dat allemaal met een lager energieverbruik.

Dit zijn de beste Miele warmtepompdrogers van 2024

Met een Miele wasdroger, kun je bijna geen foute keuze maken. Miele wasdrogers leveren de beste kwaliteit, gaan ongelofelijk lang mee en hebben een zeer laag energieverbruik. Maar wil jij de beste van de beste? Dan ben je hier aan het juiste adres! We hebben de nieuwste Miele wasdrogers uitgebreid met elkaar vergeleken op onder andere gebruiksgemak, energieklasse, prijs-kwaliteitverhouding en reviews. Dit zijn de beste Miele warmtepompdrogers van 2024.

1

Beste miele warmtepompdroger

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++ -10%
Bespaart 1780 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Duur
Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
2
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++ -10%
Bespaart 1735 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Duur
Je droogt grote ladingen wasgoed in de Miele TSH 783 WP EcoSpeed warmtepompdroger. Door de ruime trommel droog je tot wel 9 kilogram beddengoed in één droogbeurt. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. De automaat heeft een energieklasse van A+++-10%, waardoor je flink op je energierekening bespaart. De PerfectDry vochtigheidssensoren zorgen dat je nooit langer droogt dan nodig. De automaat stopt het droogprogramma automatisch wanneer je outfit klaar is om aan te trekken. Draai je een was van 40 graden Celsius en wil je je wasgoed niet sorteren? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Het droogprogramma droogt zo extra voorzichtig, waardoor het scheiden van je wasgoed niet nodig is.
3
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++ -10%
Bespaart 1780 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Duur
Je haalt grote ladingen beddengoed relatief snel uit de tromme van de Miele TSL 783 WP EcoSpeed & Steam warmtepompdroger. De automaat heeft een droogcapaciteit van 9 kilogram, waardoor je alle was van de hele week in één keer droogt. Droog je een lading shirts met een maximale wastemperatuur van 40 graden Celsius? Kies dan voor de DryCare40 functie bij je droogprogramma. Zo droogt de automaat je wasgoed extra voorzichtig en is het niet nodig je wasgoed te scheiden. Om gedragen kleding enkel op te frissen zonder te wassen, kies je voor de PowerFresh stoomfunctie. De stoom verwijdert zo vervelende geuren, waardoor je favoriete overhemd weer fris ruikt. Dankzij energieklasse A+++-10% droog je je wasgoed zeer energiezuinig.
4
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Duur
Kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen ruiken extra fris na het drogen met de Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Je plaatst eenvoudig een geurflacon in de opening van het pluizenfilter en stelt zelf de hoeveelheid geur in. Zo blaast de automaat geurende lucht door je kleding, waardoor je het extra fris in de kast legt na het drogen. Je droogt je was met 1 van de 12 verschillende droogprogramma's. Kies bijvoorbeeld voor het beddengoed- of wolprogramma. Heb je ook een Miele wasmachine en is deze verbonden met de app? Dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. De droogautomaat stelt dan zelf het beste droogprogramma in voor je was, op basis van het wasprogramma.
5

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de droogsnelheid: snel en maakt de machine voor 66 dB geluid.

Met een geluidsniveau van 66 decibel valt de wasdroger in de normale categorie. Je kunt het vergelijken met 2 mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Een extra toevoeging aan deze wasmachine is de FragrenceDos gleurflacons. Gebruik deze als je je gewassen outfit na het drogen extra fris wilt hebben. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in.

Andere voordelen van de wasdroger zijn de energiezuinigheid, de lange levensduur, het antikreuk-programma en de zelfreinigende condensor. Daarnaast is de wasdroger geschikt voor een klein gezin en is hij bestuurbaar via Wi-Fi. Het enige nadeel van deze wasdroger is de ontbrekende stoomfunctie. Wat al deze kenmerken precies betekenen zullen we hieronder verder uitleggen.

Miele warmtepompdroger technieken

Miele warmtepompdrogers zijn niet zomaar drogers; ze zijn uitgerust met geavanceerde technologieën die je waservaring naar een hoger niveau tillen. Dit zijn de meest gewilde en meer gebruikte technologieën in Miele wasdrogers.

FragranceDos

Tijdens het drogen, verliest je wasgoed vaak die lekkere wasmiddelgeur. Met FragranceDos kun je een lekker geurtje toevoegen aan je was tijdens het drogen. Hierdoor blijft je wasgoed langdurig heerlijk fris ruiken.

EcoDry-technologie

Dankzij de EcoDry-technologie kun je je wasgoed nu energiezuinig drogen. Deze techniek zorgt voor maximale energie efficiëntie, zonder dat de programmaduur wordt verlengt.

Perfect Dry

Perfect Dry meet hoe nat het wasgoed nog is en hoeveel kalk er in het water zit, en stemt het droogproces daarop af. Door deze slimme wasbehandeling wordt je was perfect droog, zonder dat het te lang duurt. Doordat je wasgoed niet onnodig lang droogt, bespaar je energie en blijft je was langer mooi.

SteamFinish

Deze technologie gebruikt stoom om kreukels uit je wasgoed te halen. Deze anti-kreuk fase maakt het strijken een stuk makkelijker en sneller. En soms is strijken zelfs helemaal niet meer nodig!

Honeycomb-trommel

Deze softcare trommel heeft een unieke honingraatstructuur, wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Je kleren worden zachtjes gedroogd, wat beter is voor de stof waardoor het langer mooi blijft.

Meer weten over Miele warmtepompdrogers?

Wil je meer weten over de verschillende Miele warmtepompdrogers? In het onderstaande filmpje worden ze uitgebreid uitgelegd, zodat het gemakkelijk kunt bepalen wat het beste past bij jouw huishouden.

Waarom kiezen voor een Miele warmtepompdroger

Je vraagt je misschien af, waarom een Miele warmtepompdroger? Dit zijn de redenen waarom wij een aanraden voor een Miele wasdroger te kiezen!

Energiezuinigheid

Miele warmtepompdrogers zijn erg zuinig. Dit betekent dat je met een energiezuinige warmtepompdroger van Miele op de lange termijn geld bespaart op je energierekening, ondanks dat ze in aanschaf iets duurder zijn. Als je op zoek bent naar de warmtepomp droger die het meest zuinig is, kijk je hiervoor naar het energielabel.

Duurzaamheid

Miele-producten zijn gebouwd om lang mee te gaan. Investeren in een Miele is een slimme keuze als je een duurzaam product wilt. Uit diverse onderzoeken, onder andere van de Consumentenbond, blijkt dat Miele wasdrogers gemiddeld langer meegaan dan drogers van andere merken. Zo gaat een Miele wasdroger 16,6 jaar mee, terwijl het gemiddelde van alle wasdrogers rond de 11,5 jaar ligt.

Gebruiksgemak

Alle Miele warmtepomp drogers beschikken over een eenvoudige bediening, wat betekent dat iedereen in het gezin de droger makkelijk kan gebruiken. Ze zijn uitgerust met verschillende functies en droogprogramma’s die het zo makkelijk mogelijk maken je was te drogen.

Verschillen tussen condensdroger, luchtafvoerdroger en warmtepompdroger

Condensdroger

Bij een gewone condensdroger wordt de vochtige lucht uit de trommel gekoeld, waardoor het water condenseert en in een reservoir terechtkomt, dit kan vervolgens via waterafvoer afgevoerd worden. Deze drogers zijn meestal goedkoper in aanschaf, maar verbruiken meer energie, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent.

Luchtafvoerdroger

Een luchtafvoerdroger, ook wel afvoerdroger genoemd, blaast het vocht direct naar buiten via een afvoer slang. Je moet dus een plek hebben waar de slang naar buiten kan, vaak een raam of een gat in de muur. Ze zijn doorgaans ook erg goedkoop in aanschaf maar hebben een nog hoger energieverbruik van condensdrogers.

Warmtepompdroger

In een warmtepompdroger wordt de warme lucht hergebruikt, waardoor deze veel energiezuiniger is. Het is een duurder apparaat in aanschaf, maar je bespaart op de lange termijn op je energierekening. Dit type drogers wordt tegenwoordig het meest verkocht en is ook het type droger waar Miele in uitblinkt.

Een Miele warmtepompdroger kopen: hier let je op

Als je van plan ben een nieuwe wasdroger van Miele te kopen, staat je een flinke aankoop te wachten. Ondanks dat alle Miele warmtepompdrogers een vergelijkbare kwaliteit leveren, betekent dat niet dat iedere Miele droger aansluit op jouw wensen en behoeften. Maar waar moet je dan precies op letten? Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van een warmtepomp droger op een rijtje gezet.

  1. Vulgewicht: Het vulgewicht van een wasdroger geeft de capaciteit van de trommel aan. In andere woorden, hoeveel kg wasgoed er in de trommel past per droogbeurt. We raden aan een wasdroger te kopen met minimaal dezelfde hoeveelheid vulgewicht als je wasmachine. Zo past altijd als je natte wasgoed in de droger.
  2. Energieverbruik: Ondanks dat wasdrogers steeds zuiniger worden, gebruiken warmtepompdrogers alsnog best veel energie. Daarom is het niet alleen voor het milieu maar ook voor je energierekening van belang om te kiezen voor een energiezuinige warmtepompdroger. Deze hebben minimaal energieklasse A+++, wat je kunt aflezen van het energielabel. Miele heeft verschillende modellen met deze energieklasse.
  3. Gebruiksgemak: Niet iedere warmtepomp droger biedt je evenveel luxe. Vaak betaal je iets meer voor drogers die beschikken over functies en technieken die het wassen voor jou makkelijker maken. Denk hierbij aan een zelfreinigende condensor, een onderhoudsvrije warmtewisselaar, resttijd indicatie, softcare trommel en meer. Het is aan jou om te bepalen welke functies voor jou een meerwaarde hebben.
  4. Droogprogramma’s: Wasdrogers beschikken over verschillende droogprogramma’s, zoals voor delicate stoffen, extra droog, handdoeken, katoen, overhemden, wol, jeans, beddengoed en nog veel meer. Kies voor een Miele wasdroger met de droogprogramma’s die jij denkt nodig te hebben.
  5. Geluidsniveau: Wasdrogers maken lang niet zoveel lawaai als de gemiddelde wasmachine. Maar als je het toch erg belangrijk vindt dat je nieuwe droger stil is, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Een wasdroger wordt als ‘stil’ beschouwd als deze niet meer dan 64 decibel (dB) aan geluid produceert.

Veelgestelde vragen over een Miele warmtepompdroger

Wat is de gemiddelde prijs van een Miele warmtepompdroger?

Reken op een bedrag tussen de €800 en €1.200 voor een nieuw model, dit is duurder dan de warmtepompdrogers van veel andere merken. Maar aangezien deze zo zuinig drogen, zoveel gemak bieden en zo lang meegaan, is dit absoluut de investering waard.

Wat is de gemiddelde levensduur van een Miele warmtepompdroger?

De gemiddelde levensduur ligt rond de 16,6 jaar, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De gemiddelde levensduur van de wasdrogers van alle onderzochte merken ligt rond de 11,5 jaar.

Wat is de service en garantie op een Miele warmtepompdroger?

Miele biedt over het algemeen 2 jaar garantie, met opties voor verlenging. De klantenservice van Miele heeft ook een erg goede reputatie, uiteraard uitzonderingen daar gelaten.

Wat is de beste Miele warmtepompdroger?

Dit hangt af van je persoonlijke behoeften en wensen. Het model TWF 640 WP is echter vaak hoog beoordeeld en valt bij erg veel mensen in de smaak. Eerder op deze pagina vind je onze top 5 met de beste Miele wasdroger van dit moment!