Asko warmtepompdroger

Als je op zoek bent naar een zuinige warmtepompdroger met een mooi design en uitstekende droogresultaten, is Asko wellicht het juiste merk voor jou! Asko heeft een rijke geschiedenis in innovatie en dat zie je terug in hun huidige modellen. Meer weten? We delen graag de beste Asko warmtepompdrogers van 2024 met je!
1

ASKO T408HD.W

2

ASKO T608HX.W

3

ASKO T408HD.S

Laatste update: 13 september 2024

1

ASKO T408HD.W

2

ASKO T608HX.W

3

ASKO T408HD.S

Laatste update: 13 september 2024

Foto van Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Asko produceert high-end wasdrogers en is een van Miele's grootste concurrenten.
  • Asko warmtepompdrogers zijn energiezuinig en geven uitstekende droogresultaten.
  • Baanbrekend in de jaren 80 op het gebied van stabiliteit en duurzaamheid.
  • De beste asko warmtepompdroger is de ASKO T408HD.W

Over Asko warmtepompdrogers

Asko is misschien een minder bekend merk, maar maakt al jaren erg betrouwbare huishoudelijke apparaten. Dit Zweedse bedrijf staat bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en innovatieve technologieën en wordt vaak gezien als dé concurrent van Miele. Dit high-end wasdroger merk staat bekend om het vele gebruik van roestvrij staal in plaats van plastic, wat de drogers niet alleen robuuster maakt, maar ze ook een mooiere uitstraling geeft.

Asko drogers gebruiken geavanceerde technieken om je kleding perfect droog te krijgen met een zo laag mogelijk energieverbruik. Naast de uitstekende droogprestaties en de goede energie-efficiëntie, zijn Asko wasdrogers ook erg condensatie-efficiënt. Dat houdt in dat hun modellen minder vochtige lucht aan de ruimte uitstoten dan de wasdrogers van andere merken.

Quattro-systeem: Revolutie in was- en droogtechnologie

In de jaren 80 schreef Asko geschiedenis met hun Quattro-wasmachines, die de standaard in stabiliteit en duurzaamheid veranderden. Het innovatieve ontwerp, met vier schokdempers in plaats van veren, bood ongekende stabiliteit en stilte.

Dit zijn de beste Asko warmtepompdrogers van 2024

Als je een nieuwe Asko wasdroger wilt, ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de nieuwste Asko wasdrogers met elkaar vergeleken op basis van onder andere het kg laadgewicht, de energieklasse, het gebruiksgemak en de condensatie-efficiëntie. Dit zijn de beste Asko wasdrogers van 2024!

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Duur
Droogt niet snel
De ASKO T408HD.W droogt zeer energiezuinig kleine en grotere wasbeurten voor 2 of 3 personen. De A+++ warmtepompdroger bespaart ruim € 173,- aan energiekosten per jaar in vergelijking met een ASKO condensdroger. Je was blijft daarnaast langer als nieuw dankzij de lage droogtemperatuur. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je broek of trui krimpt. Door de kledingbeschermende Soft Drum trommel stop je elk soort was in de droger. Je hebt keuze uit 14 programma's voor bijvoorbeeld overhemden, beddengoed en jeans. Om muffe was op te frissen, gebruik je het programma 'ventileren'. De droger frist je kleding of lakens op die al lang in de kast liggen. Als je een afvoer hebt, sluit je de droger hier met de meegeleverde condensafvoerslang op aan.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Duur
Droogt niet snel
De ASKO T608HX.W is een zeer energiezuinige A+++ warmtepompdroger met het Multi Filter Systeem. Je hebt minder onderhoud dankzij de zelfreinigende techniek. De wasdroger heeft een topklasse bouwkwaliteit en gaat hierdoor langer mee. Met de Butterfly draaitechniek droog je je beddengoed gelijkmatig, doordat de trommel links- en rechtsom draait. Je wasgoed raakt zo minder in een prop. Een volle trommel was is in iets meer dan 3 uur droog. Wanneer je haast hebt, gebruik je het Quick Pro programma. Dit droogt een broek, shirt en vest binnen één uur. Om muffe was op te frissen, gebruik je het programma Steam Refresh. Dit voegt stoom toe in de trommel, waardoor je kleding niet in de wasmachine hoeft.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Duur
Droogt niet snel
De ASKO T408HD.S droogt zeer energiezuinig kleine en grotere ladingen was. De A+++ warmtepompdroger bespaart gemiddeld ruim € 173,- aan energiekosten per jaar in vergelijking met een ASKO condensdroger. Je was blijft daarnaast langer als nieuw dankzij de lage droogtemperatuur. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je broek of trui krimpt. Door de kledingbeschermende Soft Drum trommel stop je elk soort was in de droger. Je hebt keuze uit 14 programma's voor bijvoorbeeld overhemden, beddengoed en jeans. Om muffe was op te frissen, gebruik je het programma 'ventileren'. De droger frist je kleding of lakens op die al lang in de kast liggen. Als je een afvoer hebt, sluit je de droger hier met de meegeleverde condensafvoerslang op aan.

Hoe werkt een Asko warmtepompdroger?

Een Asko warmtepompdroger werkt op een slimme manier. In plaats van hete lucht te creëren met een elektrisch verwarmingselement zoals een traditionele droger, maakt een warmtepompdroger gebruik van een warmtepomp om de lucht te verwarmen.

Eerst wordt de lucht verwarmd en door je natte kleding geblazen. De vochtige lucht wordt vervolgens afgekoeld in de warmtepomp, waardoor het vocht condenseert en wordt afgevoerd. De droge, gekoelde lucht wordt opnieuw opgewarmd. Dit proces wordt herhaald tot je wasgoed voldoende droog is.

Deze techniek is hetzelfde bij iedere warmtepompdroger en dit maakt dat warmtepompdrogers een stuk zuiniger drogen dan bijvoorbeeld een condensdroger of luchtafvoerdroger. Maar bij de wasdrogers van Asko gebeurt dit extra efficiënt, wat resulteert in een nog lagere energieklasse.

Asko warmtpompdroger technieken

Asko wasdrogers draaien met een aantal functies en opties waarmee ze zich onderscheiden van andere merken. Dit zijn een aantal van de baanbrekende technieken die je kunt tegenkomen in een Asko wasdroger.

SensiDry

Ingebouwde sensoren meten de hoeveelheid wasgoed continu en doet hetzelfde voor de vochtigheidsgraad binnen de trommel. Het gepatenteerde SensiDryTM-systeem weet precies wanneer je wasgoed perfect droog is, zonder onnodig energie te verspillen.

Steam Refresh

De Steam Refresh-functie is een geweldige optie als je kleding snel wilt opfrissen zonder een volledig wasprogramma te draaien. Met een korte stoombeurt verdwijnen kreukels en vervelende geurtjes, zodat je kleding er weer fris uitziet en ruikt, zonder ze helemaal opnieuw te hoeven wassen.

Soft Drum trommel

Deze speciale, roestvrij stalen trommel is ontworpen om je kleding zo zacht mogelijk te behandelen. De unieke trommelstructuur zorgt ervoor dat je kledingstukken minder wrijving ondervinden tijdens het drogen. Dit betekent minder slijtage en een langere levensduur van je favoriete kleren.

Quick Pro

Voor wie weinig tijd heeft, is de Quick Pro-functie ideaal. Dit programma droogt je kleding extra snel zonder dat de kwaliteit van de droging vermindert. Ideaal voor drukke dagen of wanneer je snel een bepaalde outfit nodig hebt.

Asko warmtepompdrgoer

Waarom kiezen voor een Asko warmtepompdroger?

Asko warmtepompdrogers zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en efficiënte manier om kleding te drogen. Ze bieden een breed scala aan functies die het drogen van kleding niet alleen eenvoudiger, maar ook zuiniger maken. Hieronder enkele voordelen van het kiezen voor een Asko warmtepompdroger:

  • Lage energiekosten: Dankzij de warmtepomptechnologie blijft je energierekening laag.
  • Milieuvriendelijk: Door het lage energieverbruik en de stevige constructie met hoogwaardige materialen.
  • Kledingvriendelijk: Lage temperaturen en de Soft Drum trommel zorgen voor minder slijtage aan kleding.
  • Innovatieve functies: Functies zoals Steam Refresh en Quick Pro maken het drogen sneller en makkelijker.
  • Droogresultaten: De Asko droger droogt je wasgoed nauwkeurig en zorgvuldig.
  • Geweldige condensatie-efficiëntie: Asko wasdrogers stoten erg weinig vocht uit aan de ruimte.

Nadelen

Maar helaas is er zelden alleen goed nieuws. Dit zijn de mindere kanten van Asko warmtepompdrogers.

  • Hogere aanschafprijs: Asko warmtepompdrogers zijn relatief duur in aanschaf.
  • Langzamere droogtijd: Het drogen kan langer duren dan bij traditionele drogers.
  • Bediening: Gebruikers zijn niet altijd tevreden over het gebruiksgemak van Asko drogers.
  • Geluidsniveau: Voor de prijs, maken deze wasdrogers relatief veel lawaai tijdens het draaien.

Een Asko warmtepompdroger kopen: hier let je op

Bij het kopen van een Asko warmtepompdroger zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Elk aspect van de droger kan een groot verschil maken in hoe tevreden je zult zijn met je aankoop.

Type wasdroger

Kies je voor een warmtepompdroger of liever een condens- of luchtafvoerdroger? Warmtepompdrogers zijn energiezuinig, maar drogen vaak iets langzamer dan traditionele drogers. Meer voor- en nadelen over deze overweging vind je onder de overige criteria.

Vulgewicht

Het vulgewicht bepaalt hoeveel wasgoed je in één keer kunt drogen. Als je een groot gezin hebt, is een droger met een groter vulgewicht handig. Voor een klein huishouden is een kleinere trommel wellicht voldoende en bespaar je ruimte.

Afvoer condenswater

Bij een warmtepompdroger wordt het vocht uit je wasgoed opgevangen in een condensbak of direct afgevoerd via een slang naar de afvoer. De meeste modellen bieden beide opties, maar niet altijd. Dus let hier goed op voor je je aankoop doet.

Condensatie-efficiëntie

Iedere wasdroger stoot een deel van het vocht uit aan de ruimte waar deze staat. Als je je wasruimte slecht kan ventileren, is een goede condensatie-efficiëntie van groot belang om schimmel te voorkomen. Over het algemeen hebben Asko wasdrogers een uitstekende condensatie-efficiëntie.

Energieverbruik

Warmtepompdrogers staan bekend om hun lage energieverbruik, en dat geldt absoluut ook voor Asko warmtepompdrogers. Deze hebben altijd energieklasse A++ of A+++. Een warmtepompdroger energielabel A+++ is de meest zuinige optie van het moment.

Snelheid vs. zorg

Warmtepompdrogers drogen met een lage temperatuur en hebben hierdoor een langere droogtijd. Condensdrogers en afvoerdrogers drogen heter, waardoor ze sneller klaar zijn. Een hoge droogtemperatuur verhoogt echter wel de kans dat je kleding krimpt of slijt.

Geluidsniveau

Als je wasdroger in een open ruimte komt te staan of als je graag ’s nachts droogt, is het slim om te kiezen voor een warmtepompdroger met geluidsniveau ‘stil’ of ‘extra stil’. Echter is een Asko wasdroger over het algemeen niet de stilste optie die je zult vinden.

Gebruiksgemak

Opties als een dubbel pluizenfilter, een lcd-display en een zelfreinigende condensor kunnen het gebruiksgemak van je nieuwe warmtepompdroger vergroten. Onderzoek goed wat de mogelijkheden zijn en waar jij denkt baat bij te hebben.

Programma’s

Er zijn programma’s voor het drogen van verschillende soorten wasgoed, zoals wol, gordijnen, handdoeken, babykleding en sportkleding. Maar er zijn ook extra opties zoals ‘extra droog’ of Asko’s behulpzame Quick Pro-functie.

Asko warmtepompdrgoer

Veelgestelde vragen over een Asko warmtepompdroger

Wat is de gemiddelde prijs van een Asko warmtepompdroger?

Een Asko warmtepompdroger kost gemiddeld tussen de €800 en €1500, afhankelijk van het model en de functies die je kiest. Deze prijs kan hoger zijn voor geavanceerdere modellen met meer functies.

Wat is de gemiddelde levensduur van een Asko warmtepompdroger?

De gemiddelde levensduur van een Asko warmtepompdroger ligt tussen de 10 en 15 jaar. Dit is afhankelijk van hoe intensief je de droger gebruikt en hoe goed je hem onderhoudt.

Wat is de service en garantie op een Asko warmtepompdroger?

Asko biedt over het algemeen 2 jaar fabrieksgarantie op hun warmtepompdrogers. Daarnaast is er vaak de mogelijkheid om tegen extra kosten een verlengde garantie af te sluiten voor extra zekerheid.