Hoover warmtepompdroger

Wil jij een zuinige warmtepompdroger voor een mooie prijs? Dan is een Hoover wasdroger de juiste keuze voor jou! Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zal je geen spijt krijgen van deze investering. Ontdek hier wat de beste Hoover wasdrogers zijn van 2024!
1

Bosch WTU87675NL

2

AEG T8DBE86W

3

Samsung DV80TA220AE

4

AEG T9DENS87 FiberPro

5

Siemens WT45W475NL

Laatste update: 13 september 2024

1

Bosch WTU87675NL

2

AEG T8DBE86W

3

Samsung DV80TA220AE

4

AEG T9DENS87 FiberPro

5

Siemens WT45W475NL

Laatste update: 13 september 2024

Foto van Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Hoover wasdrogers zijn relatief goedkoop en nieuw verkrijgbaar vanaf € 450.
  • Voor deze prijsklasse biedt een Hoover wasdroger een uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid.
  • Hoover heeft enkele warmtepomp modellen, die stuk voor stuk erg energiezuinig drogen.
  • De beste hoover warmtepompdroger is de Bosch WTU87675NL

Over Hoover warmtepompdrogers

Hoover produceert al jarenlang huishoudelijke apparaten, en staat bekend om het uitvinden van de stofzuiger in het begin van de 20e eeuw. Inmiddels zijn ze onderdeel van Haier Group en hebben ze hun assortiment flink uitgebreid met onder andere stofzuigers, wasmachines, koelkasten en natuurlijk ook drogers.

Ze staan bekend als een deugdelijk merk, vooral gezien de prijs – Hoover wasdrogers zijn namelijk relatief goedkoop. Qua kwaliteit is Hoover niet vergelijkbaar met A-merken zoals Miele, Bosch en Samsung, maar voor de prijsklasse waar ze inzitten bieden ze erg betrouwbare en innovatieve apparaten.

Hoover onderscheidt haar warmtepompdrogers aan de hand van een aantal bijzondere functies en eigenschappen die het gebruiksgemak tijdens het drogen vergroten. Daarnaast droogt iedere warmtepompdroger van Hoover erg zuinig, wat een flinke energiebesparing kan opleveren. Dit alles maakt een Hoover wasdroger een uitstekende keuze als je met een budget op zoek bent naar een nieuwe en zuinige droger.

Dit zijn de beste Hoover warmtepompdrogers van 2024

Er zijn niet ongelofelijk veel Hoover wasdrogers te koop, wat het iets makkelijker maakt om een keuze te maken. Maar welke Hoover warmtepompdroger is het beste? Wij hebben ze allemaal met elkaar vergeleken op basis van de energieklasse, het geluidsniveau en de condensatie-efficiëntie en veel meer. Dit zijn de beste Hoover warmtepompdrogers van 2024!

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De Bosch WTU87675NL is een zeer zuinige wasdroger met een inhoud van 8 kilogram. Je droogt dus gemakkelijk kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen. Het apparaat is van topklasse bouwkwaliteit waardoor hij jarenlang meegaat. Het apparaat heeft een SelfCleaning condensor. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en blijft de wasdroger tijdens de hele levensduur efficiënt en energiezuinig drogen. Last van een allergie? De functie AllergyPlus haalt extra goed pollen, dierenharen en andere allergenen uit je wasgoed. Met een geluidsniveau van 64 decibel droogt het apparaat relatief stil. Je plaatst hem dus zonder problemen in de buurt van een slaapkamer.

Als jij op zoek bent naar een nieuwe wasdroger is de AEG T8DBE86W misschien wel een goede keuze voor jou. Leer hieronder onder uitgebreide review over de AEG T8DBE86W wasdroger!

Het AbsoluteCare-systeem van de droger past zijn droogprogramma’s aan op elk type wasgoed, waardoor je kleding niet krimpt in de wasdroger. Het is bovendien een erg energiezuinige wasdroger die geschikt is voor een klein gezin. Daarnaast zal strijken nauwelijks nog nodig zijn door het eenvoudige gebruik van het antikreuk-programma. Met 65 decibel behoort de wasdroger tot een normaal geluidsniveau, wat vergelijkbaar is met twee mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Je zult er niet veel last van hebben, maar het is niet de beste keuze om de droger naast je slaapkamer te plaatsen. Er horen ook wat minpuntjes bij deze wasdroger, zoals de ontbrekende Wi-Fi functie en zelfreinigende condensor. Ook het feit dat de wasdroger niet over een stoomfunctie beschikt is een minpuntje. Wat deze termen allemaal betekenen hebben we hieronder uitgebreid beschreven in de review.

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De Samsung DV80TA220AE heeft vochtigheidssensoren, zodat je wasgoed niet langer droogt dan nodig. Zodra je handdoeken droog zijn, stopt de warmtepompdroger direct. Hierdoor blijven je favoriete T-shirts langer mooi. Met een vulgewicht van 8 kilogram droog je naast je normale ladingen ook grotere ladingen, zoals beddengoed voor 2 of 3 personen. Je vindt met de 14 droogprogramma's gemakkelijk de juiste instellingen voor je wollen truien of tenniskleding. Dit doe je ook nog eens energiezuinig dankzij het A+++ energielabel. Wil je niet steeds de condensbak legen? Sluit dan de meegeleverde condensafvoerslang aan op de droger, zodat het condenswater direct wegspoelt.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De AEG T9DENS87 warmtepompdroger beschikt over een aantal slimme functies die het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger voor je maken. Zo past de A+++ wasdroger automatisch de droogtijd aan op elke lading wasgoed. Hierdoor gaat je kleding langer mee en verbruik je niet te veel energie. Ook handig; de AEG beschikt over FiberPro technologie. De wasdroger meet de vochtigheid van het wasgoed in de trommel en geeft elk kledingstuk de benodigde behandeling. Je hoeft katoenen broeken en synthetische shirts dus niet meer te sorteren. Met de AEG droog je kleine en grotere ladingen wasgoed in één keer.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Je droogt kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen snel en stil in de Siemens WT45W475NL wasdroger. Met een geluidsniveau van slechts 64 decibel heb je geen last van lawaai, waardoor je de automaat ook in een open ruimte zet. Je kiest 1 van de 15 programma's voor je schone wasgoed. Om een kleine lading snel te drogen, kies je voor het superKort 40 programma. Zo zijn enkele shirts binnen 40 minuten klaar om te gebruiken. Ook de andere programma's drogen sneller dankzij de speedPack technologie. Zo trek je één outfit binnen 20 minuten weer aan. De selfCleaning condenser reinigt je wasdroger automatisch, waardoor je minder onderhoud hebt. Zo blijft de droger altijd energiezuinig in gebruik.

Hoe werkt een Hoover warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger werkt anders dan traditionele drogers (een luchtafvoer- of condensdroger). Terwijl je kleding in de trommel ronddraait, haalt de warmtepomp warmte uit de lucht om je kleding voorzichtig te drogen. De warme lucht wordt door de trommel geleid om vocht uit de kleding te trekken, en daarna wordt de lucht gekoeld met een koelmiddel zodat het water condenseert. Door deze techniek, bereiken warmtepomp wasdrogers een minder hoge temperatuur dan reguliere drogers. Dit zorgt ervoor dat de droogtijd iets langer duurt, maar ook dat je kleding langer mooi blijft.

Bij de warmtepompdrogers van Hoover heb je twee opties voor het afvoeren van het condenswater. Je kunt de wasdroger aansluiten op de waterafvoer en zo direct het water lozen tijdens het drogen, of je kunt gebruikmaken van het ingebouwde reservoir voor de opvang van het water. Dit reservoir moet je vervolgens om de paar droogbeurten handmatig legen.

Doordat dit type droger gebruikmaakt van een warmtepomp, droogt deze een stuk zuiniger dan andere typen drogers. En dat is goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening, want de besparing op je energierekening blijft doortellen zo lang als je nieuwe droger meegaat.

Hoover warmtepompdroger

Hoover warmtepompdroger technieken

Hoover maakt gebruik van verschillende geavanceerde technologieën om hun warmtepompdrogers efficiënt en gebruiksvriendelijk te maken. Een aantal van de belangrijkste functies leggen we hieronder voor je uit.

Auto Care

Met behulp van ingebouwde sensoren zorgt de Auto Care-functie ervoor dat de droger automatisch de juiste instellingen kiest voor jouw kleding. Zo krijgt jouw wasgoed de meest nauwkeurige zorg en komt het perfect droog uit de trommel, zonder dat het te lang wordt blootgesteld aan hitte. Hierdoor verklein je de kans op schade aan je kleding, en bespaar je tegelijkertijd op stroom.

Active Dry

Met Active Dry kun je je kleding met een kort programma opfrissen, zonder dat het volledig gewassen en gedroogd hoeft te worden. Op deze manier reken je af met nare geurtjes, ziektekiemen, bacteriën en sporen in slechts 20 minuten. Dit programma is ook ideaal voor het ontsmetten van babykleding, en garandeert de beste hygiëne en verzorging voor het wasgoed van het hele gezin.

hOn app

De hOn app biedt je de mogelijkheid om je droger op afstand te bedienen en controleren via een app op je smartphone of tablet. Via de app kun je programma’s instellen, meldingen ontvangen en zelfs advies krijgen over het optimale droogprogramma voor jouw wasgoed.

Waarom kiezen voor een Hoover wasdroger?

Hoover warmtepompdrogers bieden veel voordelen die ze aantrekkelijk maken voor consumenten. Hieronder een lijst met de voordelen en een korte uitleg van elk.

  1. Energiezuinig: Bespaart aanzienlijk op energiekosten door efficiënt gebruik van hergebruikte warmte.
  2. Diverse droogprogramma’s: Maakt het mogelijk om verschillende soorten wasgoed perfect te drogen zonder schade.
  3. Stil in gebruik: Dankzij geavanceerde technologieën hoor je nauwelijks dat de droger aanstaat, ideaal om ’s nachts mee te drogen.
  4. Levenduur kleding: De nauwkeurige zorg en lage droogtemperatuur zorgen ervoor dat je wasgoed langer meegaat.
  5. Gebruiksvriendelijk: Hoover wasdrogers zijn gemakkelijk in gebruik en bieden extra opties zoals Auto Care om zoveel mogelijk werk uit jouw handen te nemen.
  6. Prijs-kwaliteitverhouding: Met een Hoover warmtepompdroger haal je goede wasdroger in huis voor een relatief lage prijs.

Nadelen

Hoewel Hoover warmtepompdrogers veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen om in gedachten te houden.

  • Prestaties: De prestaties van Hoover wasdrogers kunnen helaas niet opboksen tegen dat van A-merk wasdrogers.
  • Langere droogtijd: Warmtepomp wasdrogers hebben altijd een iets langere droogtijd dan traditionele drogers.
Hoover warmtepompdroger

Een Hoover warmtepompdroger kopen: hier let je op

Wanneer je overweegt een Hoover warmtepompdroger aan te schaffen, is het belangrijk om verschillende kenmerken te overwegen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw huishouden. Hieronder hebben we de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje gezet.

Type wasdroger

Bij het kiezen van een warmtepompdroger is het type droger essentieel. Warmtepompdrogers zijn energiezuinig en werken door de warme lucht te recyclen, wat resulteert in lagere energiekosten en een milieuvriendelijker droogproces.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoeveel kg wasgoed je per droogbeurt kunt drogen. Over het algemeen raden we aan om een wasdroger te kopen met evenveel of iets minder vulgewicht als je wasmachine. Evenveel, omdat dan al je natte wasgoed in de droger kan. Of iets minder omdat niet al je wasgoed in de droger kan.

Afvoer condenswater

Let op hoe de droger het condenswater afvoert. Sommige modellen hebben een reservoir dat je handmatig moet legen, terwijl andere zijn uitgerust met een slang voor directe afvoer naar de waterafvoerbuis. De meeste modellen zijn voorzien van allebei de opties, maar dit is niet altijd het geval.

Condensatie efficiëntie

De condensatie-efficiëntie geeft aan hoe goed de droger het vocht uit je wasgoed haalt en hoeveel daarvan in je wasruimte wordt uitgestoten. Een hoge condensatie-efficiëntie zorgt ervoor dat er minder vocht in de ruimte waar de droger staat, wat belangrijk is voor de luchtkwaliteit en het voorkomen van schimmel.

Energieverbruik

Een van de grootste voordelen van een warmtepompdroger is het lage energieverbruik. Controleer het energielabel van het apparaat om te zien hoeveel energie deze jaarlijks verbruikt. Een warmtepomp wasdroger met energieklasse A+++ is het meest zuinig en alle Hoover wasdrogers zijn energiezuinig.

Snelheid & zorg

Met een warmtepompdroger droog je met een relatief lage temperatuur. Hierdoor duurt het iets langer voor je was kastdroog is, maar gaat je kleding wel langer mee. Condens- en afvoerdrogers bereiken een hogere temperatuur en zijn daardoor minder zuinig met je wasgoed, maar zijn ze wel sneller klaar.

Geluidsniveau

Als de droger bijvoorbeeld in een open ruimte komt te staan of je van plan bent ’s nachts te drogen, is het geluidsniveau een belangrijke factor. Zoek naar modellen met een laag geluidsniveau (niet meer dan 64 decibel [dB]), als je geen last wilt hebben van het geluid van je nieuwe Hoover wasdroger.

Gebruiksgemak

Verschillende drogers hebben verschillende eigenschappen en functies om het drogen voor jou makkelijker te maken. Denk hierbij aan een zelfreinigende condensor, bediening via een app of startuitstel. Kies voor een model met de functies waarvan jij denkt dat je er baat bij hebt.

Programma’s

Kijk naar de beschikbare programma’s van de droger en zorg ervoor dat deze aansluiten bij je behoeften. Denk aan speciale programma’s voor onder andere wol, sportkleding, babykleding, handdoeken, overhemden en ‘extra droog’.

Veelgestelde vragen over een Hoover warmtepompdroger

Wat is de gemiddelde prijs van een Hoover warmtepompdroger?

De prijs van een Hoover warmtepompdroger kan variëren, afhankelijk van het model en de functies. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €450 en €600. Dit maakt Hoover wasdrogers goedkoper dan gemiddeld.

Wat is de gemiddelde levensduur van een Hoover warmtepompdroger?

Een Hoover warmtepompdroger heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar, afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Regelmatig reinigen van de filters en de condensor kan de levensduur van het apparaat verlengen, waardoor je langer kunt genieten van efficiënte droogprestaties.

Wat is de service en garantie op een Hoover warmtepompdroger?

Hoover biedt meestal een garantie van 2 jaar op hun warmtepompdrogers, waarbij sommige modellen extra garantie of servicepakketten kunnen hebben. Tijdens de garantieperiode kun je rekenen op reparaties of vervanging bij fabricagefouten. Daarnaast biedt Hoover een uitgebreid servicenetwerk voor onderhoud en reparaties na de garantieperiode.