Warmtepompdroger.nl

Bosch warmtepompdroger

Bosch is een van de populairste merken op het gebied van wasdrogers. Dat is niet voor niets; Bosch warmtepompdrogers zijn ontzettend goed. Dat blijkt onder andere uit de tests van de Consumentenbond. Ook dit jaar kwam Bosch als een van de beste merken uit hun test.
1

Bosch WTU87675NL

2

Bosch WTR88T00NL

3

Bosch WQG245DCFG

4

Bosch WQG24500NL

5

Bosch WQB245A5NL

Laatste update: 22 mei 2024

1

Bosch WTU87675NL

2

Bosch WTR88T00NL

3

Bosch WQG245DCFG

4

Bosch WQG24500NL

5

Bosch WQB245A5NL

Laatste update: 22 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

 • De respondenten gaven Bosch een 8,8 op merktevredenheid-gebied.
 • Gemiddeld kost een Bosch warmtepompdroger € 700 á € 800.
 • Een Bosch warmtepompdroger gaat maar liefst 3750 wasbeurten mee.
 • De beste bosch warmtepompdroger is de Bosch WTU87675NL

Dit zijn de beste Bosch warmtepompdrogers van 2024

Heb je besloten een Bosch warmtepompdroger aan te schaffen? Goede keuze! Kies je voor een Bosch warmtepompdroger, dan haal je een kwalitatief goed apparaat in huis. Echter, er zijn vele verschillende Bosch warmtepompdrogers verkrijgbaar. De één beschikt over nog meer functies dan de ander. Om je weg te helpen in je zoektocht naar het beste model voor jou, hebben we hieronder een aantal goede Bosch warmtepompdrogers op een rijtje gezet:

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De Bosch WTU87675NL is een zeer zuinige wasdroger met een inhoud van 8 kilogram. Je droogt dus gemakkelijk kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen. Het apparaat is van topklasse bouwkwaliteit waardoor hij jarenlang meegaat. Het apparaat heeft een SelfCleaning condensor. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en blijft de wasdroger tijdens de hele levensduur efficiënt en energiezuinig drogen. Last van een allergie? De functie AllergyPlus haalt extra goed pollen, dierenharen en andere allergenen uit je wasgoed. Met een geluidsniveau van 64 decibel droogt het apparaat relatief stil. Je plaatst hem dus zonder problemen in de buurt van een slaapkamer.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Droogt snel
Met de Bosch WTR88T00NL voorkom je dat je kleding snel slijt. Het autoDry systeem meet met vochtigheidssensoren hoe vochtig je wasgoed is. Zodra alles droog is, stopt de warmtepompdroger direct. Zo droogt je kleding niet langer dan nodig en blijft je favoriete trui langer mooi. De droger heeft met 8 kilogram vulgewicht genoeg plek voor kleine en grotere ladingen was. Daarmee droog je beddengoed van 2 of 3 personen ook in één keer. Met de 15 droogprogramma's vind je snel de juiste instellingen voor jouw soort was, bijvoorbeeld voor overhemden of sportkleding. Je zet de droger ook in een kleine ruimte, dankzij de maximale vochtuitstoot van 10%. Je hebt dan geen last van schimmel op de muren.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Dankzij de ruime trommelinhoud van 9 kilogram droog je in de Bosch WQG245DCFG veel beddengoed of kleding in één keer. Hierdoor is de warmtepomp droogkast geschikt voor een huishouden vanaf 2 personen met grote ladingen was. Met een geluidsniveau van 64 decibel doet de droogkast dit erg stil. Je zet de automaat dus ook 's avonds of 's nachts aan. De droogkast heeft een zelfreinigende condensor, waardoor je minder onderhoud en een lager energieverbruik hebt. De droogkast heeft een maximale droogtijd van 176 minuten bij een maximale belading. Hierdoor is je was sneller droog.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Je droogt je was altijd even energiezuinig in de Bosch WQG24500NL warmtepompdroger. Naast de zuinige energieklasse A++ heeft de automaat een zelfreinigende condensor. Deze spoelt zichzelf automatisch schoon na iedere droogbeurt, waardoor de droger energiezuinig blijft. Daarnaast maak jij de condensor dus nooit schoon, wat jou weer werk scheelt. De droogautomaat heeft een vulgewicht van 9 kilogram. Hiermee droog je grote ladingen beddengoed of kleding in één keer. Zo heb je ook ruimte om grote stukken stof te drogen, zoals gordijnen. Je kiest uit 14 verschillende droogprogramma's voor je was. Kies bijvoorbeeld voor het Hygiëne Plus programma wanneer je last hebt van een gevoelige huid. Door de hogere temperatuur verdwijnen bacteriën en allergenen, waardoor jij minder last hebt van jeuk.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Duur
De Bosch WQB245A5NL van de serie 8 is een zeer energiezuinige, extra stille warmtepompdroger die strijkwerk vermindert. Je beschikt over de Iron Assist stoomfunctie, waarmee je tot 5 overhemden tegelijk stoomt. Hiermee heb je minder last van kreukels. Met 9 kilogram vulgewicht droog je een grote lading beddengoed in één keer. Dit doe je zeer milieuvriendelijk met energieklasse A+++. Over de levensduur bespaar je tot € 1.545,- op je energiekosten. Ook heb je minder onderhoud dankzij de zelfreinigende condensor. Deze spoelt automatisch schoon, waardoor de droger zuinig blijft. Je koppelt de warmtepompdroger met SmartDry aan je Bosch wasmachine, waardoor je de drooginstellingen aanpast op het laatste wasprogramma. Zo geef je elk kledingstuk de beste behandeling en blijft je favoriete trui langer mooi.

Over Bosch warmtepompdrogers

Bosch is een divers en betrouwbaar merk. De van oorsprong Duitse product verkoopt al ruim 135 jaar wereldwijd huishoudelijke producten, waaronder warmtepompdrogers. Ook in de jaarlijkse testen van de Consumentenbond doen Bosch warmtepompdrogers het ontzettend goed. Bijna 25% van alle respondenten uit het 2022 onderzoek beschikten over een energiezuinige droger van Bosch.

De respondenten gaven Bosch een 8,8 op merktevredenheid-gebied. Hiermee staat Bosch op de tweede plaats (na Miele). Enkel de prijs- kwaliteitsverhouding van Bosch blijkt minder te zijn. De drogers vallen in een vrij hoge prijsklasse. Dezelfde prijsklasse als waarin de drogers van AEG, Siemens en Miele vallen.

Hoe werkt een Bosch warmtepompdroger

Een Bosch warmtepompdroger maakt gebruik van een warmtepomp en koelmiddel. De pomp zet het koelmiddel van gasvorm om naar vloeibare vorm. Hierbij komt warmte vrij dat gebruikt wordt voor het verwarmen van de trommel. Doordat er geen verwarmingselement aan te pas komt, ligt de werktemperatuur een stuk lager. Hierdoor blijft je wasgoed langer mooi en loopt het minder kans op slijtage.

Het vocht dat uit je natte wasgoed komt, wordt afgevoerd of komt in een reservoir terecht. De droge lucht wordt vervolgens opnieuw verwarmd. Doordat de lucht meermaals gebruikt wordt, verbruikt een Bosch warmtepompdroger weinig energie.

Bosch warmtpompdroger technieken

Zoals we al zeiden: de ene Bosch warmtepompdroger beschikt over meer technieken dan de ander. Voor je een keuze kunt maken, is het waardevol om stil te staan bij de verschillende mogelijkheden. Vervolgens kun je gerichter op zoek gaan naar een model dat bij je past. Hieronder ontdek je wat de verschillende technieken zijn:

AutoClean

Beschikt je Bosch warmtepompdroger over AutoClean, dan hoef je de machine niet te onderhouden. De droger verwijdert geheel automatisch achtergebleven pluis uit de trommel. Hierdoor kan de droger op efficiënte wijze blijven drogen.

AutoDry

Een AutoDry wasdroger is voorzien van sensoren die continue de vochtigheid en de temperatuur in de trommel meten. Je wasgoed blijft hierdoor beschermd tegen te hoge temperaturen. Daarnaast gaat de droger nooit langer door dan nodig is en wordt er geen energie verspilt.

Selfcleaning Condensor

Normaal gesproken moet je de condensor van je warmtepompdroger eens in de zoveel tijd schoonmaken om ervoor te zorgen dat deze zijn werk naar behoren kan uitvoeren. Met een zelfreinigende condensor doet de wasdroger dit werk voor jou.

SmartDry

Heb je een Bosch wasmachine en wasdroger die beiden over SmartDry beschikken? Dan kunnen de twee apparaten verbinding met elkaar maken. Zo kiest je wasdroger bijvoorbeeld een programma uit dat het best aansluit op het type wasgoed dat op dat moment in je wasmachine zit.

SensitiveDrying Systeem

Het SensitiveDrying Systeem voert van alle kanten warme, milde lucht aan, waardoor je wasgoed perfect wordt verzorgd. Mede dankzij de gebogen peddels in de trommel ligt je wasgoed nooit plat waardoor het minder kreukt. Het resultaat is zijdezacht, vrijwel kreukvrij wasgoed.

AntiVibration System

Bosch wasdrogers met AntiVibration-zijwanden produceren minder trillingen. Daarnaast zijn de wanden extra geïsoleerd, waardoor deze drogers bijzonder stil zijn. Staat je wasdroger in de buurt van een ruimte waar je veel aanwezig bent, dan komt dit goed van pas.

Bijvulfunctie

Het overkomt de beste: de droger draait al, maar je ziet nu pas dat je een shirt in de wasmachine vergeten bent. Dankzij de bijvulfunctie kun je op ieder gewenst moment een vergeten kledingstuk aan de trommel toevoegen.

Iron Assist

Houd je niet van strijken? Dan komt een Bosch warmtepompdroger met Iron Assist ontzettend goed van pas. Je kleding komt veel minder gekreukt uit de trommel, waardoor je veel minder of soms zelfs helemaal niet meer hoeft te strijken.

Home Connect

Wil je je wasdroger via je smartphone kunnen bedienen, dan zul je op zoek moeten gaan naar een Bosch droger met Home Connect. Via Home Connect houd je altijd en overal de controle over je wasdroger.

Bosch Exclusiv

Bosch Exclusiv wasdrogers vergemakkelijken je leven. De apparaten zijn van uitstekende kwaliteit. De warmtepompdrogers zijn onder andere uitermate geschikt voor het drogen van delicate stoffen, zoals wol.

Droogprogramma’s van een Bosch warmtepompdroger

Naast de standaard droogprogramma’s beschikken enkele Bosch wasdrogers ook over extra programma’s, waaronder:

 1. programma voor wol
 2. tijdprogramma warm
 3. tijdprogramma koud
 4. sportkleding
 5. gemixt wasgoed
 6. kreukherstellend
 7. handdoeken
 8. fijne was
 9. extra snel 40′
 10. dons
 11. dekens
 12. blouses en overhemden
 13. hygiëne
 14. allergie plus

Waarom kiezen voor een Bosch warmtepompdroger

Met een Bosch warmtepompdroger kun je op een energiezuinige manier je wasgoed drogen. Daarnaast beschikken de machines over vele handige functies, die het doen van de was vergemakkelijken. Hieronder lees je meer over de voordelen:

Energiezuinig

Doordat de lucht in een warmtepompdroger steeds weer opnieuw de trommel in wordt geblazen, droogt deze droger op een energiezuinige en efficiënte manier. Beschikt je wasdroger over sensoren, dan wordt constant de vochtigheid en temperatuur in de trommel gemeten. Hierdoor gaat de machine nooit langer door dan nodig is. Ook dit zorgt voor veel energiebesparing.

Ter vergelijking: met een A+++ Bosch wasdroger bespaar je jaarlijks zo’n € 173,50 ten opzichte van een gewone condensdroger (energielabel B)(160 droogbeurten per jaar). Bekijk je dit over een periode van tien jaar, dan heb je € 1.735,- bespaard. Een warmtepompdroger droogt een stuk energiezuiniger.

Voor ieder soort wasgoed

Doordat een Bosch warmtepompdroger je wasgoed op lagere temperaturen droogt, krimpt en slijt je wasgoed veel minder snel. Bovendien gaan de programma’s niet langer door dan nodig is. Hierdoor kun je zelfs delicate kledingstukken met een gerust hart in een Bosch warmtepompdroger stoppen.

Milieuvriendelijk

Zoals je ondertussen weet is een Bosch warmtepompdroger energiezuinig. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook een stuk beter voor het milieu.

Condensafvoer

Meestal kun je bij een warmtepompdroger zelf kiezen of je de condens via het reservoir of via de waterafvoer af wilt voeren. Deze keuze had je bij condensdrogers ook al, maar bij luchtafvoerdrogers niet.

Een Bosch warmtepompdroger kopen: hier let je op

Heb je besloten een Bosch wasdroger aan te schaffen? Dan heb je de eerste en een van de belangrijkste keuzes al gemaakt. Echter, er zijn vele modellen verkrijgbaar en het kan dan ook lastig zijn om de juiste droger vinden. Onderstaande punten helpen je op weg:

Energieklasse

Het energielabel vertelt je hoe zuinig je conventionele wasdroger precies is. Vaak is een wasdroger uit een hogere energieklasse duurder dan een droger uit een lagere energieklasse. Echter, je kunt er op de lange termijn meer mee besparen. Het kan dus lonen om te investeren in een duurder model. Het verschil tussen een A+++ en A++ droger lijkt misschien niet zo groot, maar toch kun je met een A+++ droger tot wel € 888 besparen (bekeken over de gehele levensduur van de machine).

Vulgewicht

Het vulgewicht vertelt je hoeveel kilogram wasgoed er per droogbeurt in de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal wasjes dat je draait en de hoeveelheid was die je hebt. Heb je al een wasmachine, dan kun je het best op zoek gaan naar een wasdroger met eenzelfde vulgewicht. Je kunt je natte wasgoed dan in één keer van de wasmachine naar de droger tillen. Ben je op zoek naar nieuwe energiezuinige wasdroger én wasmachine? Dan kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

 1. één- of tweepersoons huishouden: vulgewicht van 7 kg
 2. drie- of vierpersoons huishouden: vulgewicht van 8 kg
 3. vijf personen of meer: vulgewicht van 9 kg of meer

Geluidsniveau

Wil je je nieuwe Bosch droger in een ruimte plaatsen waar je veel aanwezig bent, zoals de badkamer of keuken, dan is fijn als het apparaat niet te veel geluid maakt. Bosch drogers met AntiVibration Systeem drogen ontzettend stil. Een geluidsniveau van maximaal 64 dB wordt over het algemeen als stil ervaren.

Condensafvoer

Bij de meeste Bosch warmtepompdrogers kun je kiezen of je het water afvoert via de waterafvoer of opvangt in het reservoir. Voer je het water af, dan heb je er verder geen omkijken meer naar. Maar, als je geen waterafvoer in je wasruimte hebt, dan komt een wasdroger met reservoir veel beter van pas. Het reservoir leeg je na iedere droogbeurt. Voor je een nieuwe wasdroger koopt, is het verstandig om de beschikbare mogelijkheden te bekijken.

Extra functies

Bosch warmtepompdrogers beschikken over op maat gemaakte programma’s, de nieuwste technieken en andere extra functies. Denk voor aanschaf goed na over de functies en technieken die je handig vindt en ga vervolgens gericht op zoek naar een model die aan je behoeften voldoet.

Verschil tussen Bosch en Siemens warmtepompdrogers

De wasdrogers van Bosch en Siemens komen uit dezelfde fabriek. De twee merken produceren hun wasmachines en wasdrogers gezamenlijk. Voor iedere Bosch wasdroger vind je dan ook een identieke Siemens wasdroger. Dit betekent dat de functionaliteiten en droogprestaties gelijk zijn. De enige verschillen zitten in het display, het bedieningspaneel en de prijs. Wil je besparen, ga dan op zoek naar de goedkoopste van de twee haast identieke modellen.

Bosch warmtepompdroger modellen

In je zoektocht ben je vast en zeker de verschillende series en modellen tegengekomen. Iedere Bosch wasdroger heeft zijn eigen specifieke kenmerken en daarbij behorende voor- en nadelen. Hieronder lees je meer over de verschillende series:

Bosch warmtepompdroger serie 4

Een Bosch serie 4 droger beschikt over:

 1. een vulgewicht van 7 kg
 2. AntiVibration design
 3. AllergiePlus
 4. VarioPerfect
 5. ActiveWater

Bosch warmtepompdroger serie 6

Een Bosch serie 6 droger beschikt over:

 1. een vulgewicht van 8-9 kg
 2. AntiVibration design
 3. AllergiePlus
 4. VarioPerfect
 5. ActiveWater
 6. EcoSilence Drive

Bosch warmtepompdroger serie 8

Een Bosch serie 8 droger beschikt over:

 1. een vulgewicht van 9 kg
 2. AntiVibration design
 3. AllergiePlus
 4. VarioPerfect
 5. ActiveWater
 6. EcoSilence Drive
 7. een bijzonder design

Bosch Exclusiv warmtepompdroger

Bosch Exclusiv apparaten zijn ontworpen om ons het leven gemakkelijk te maken. De wasdrogers uit deze lijn zijn dan ook van uitstekende kwaliteit. Je kunt met de Bosch Exclusiv warmtepompdroger onder andere probleemloos delicate kledingstukken wassen.

Bosch Home Professional warmtepompdroger

De Bosch Home Professional is een ouder type wasdroger. Dit model is op het moment dan ook niet meer verkrijgbaar.

Veelgestelde vragen over een Bosch warmtepompdroger

Wat is de gemiddelde prijs van een Bosch warmtepompdroger

De goedkopere Bosch warmtepompdrogers kosten zo’n € 600. Voor de duurste modellen leg je ruim € 1000 neer. Het gemiddelde model kost € 700 á € 800. Voor deze prijs mag je een goede Bosch warmtepompdroger verwachten. Let wel: meestal kun je met een duurdere droger op de lange termijn meer besparen. In de meeste gevallen loont het dus om te investeren in een duurder model.

Wat is de gemiddelde levensduur van een Bosch warmtepompdroger?

Bosch warmtepompdrogers gaan in vergelijking met andere merken erg lang mee; maar liefst 3.750 wasbeurten. Gebruik je je droger drie maal per week, dan komt dat uit op zo’n 24 jaar. Ter vergelijking: de gemiddelde levensduur van alle warmtepompdrogers tezamen is 2.500 wasbeurten. Hoewel een energiezuinige warmtepompdroger van Bosch vaak wat duurder is dan een ander merk droger, hoef je dus minder snel een nieuwe machine aan te schaffen.

Wat is de service en garantie op een Bosch warmtepompdroger?

Bij een Bosch warmtepompdroger krijg je twee jaar fabrieksgarantie. Je kunt dus twee jaar lang zorgeloos van je nieuwe droger genieten. Is er iets mis met het apparaat, dan kun je contact opnemen met de Bosch reparatieservice. Zij hebben 140 gespecialiseerde technici voor je klaar staan.

Welke Bosch Warmtepompdroger?

Welke Bosch warmtepompdroger het best bij jou past, is een vraag die we niet voor jou kunnen beantwoorden. De één geeft de voorkeur aan het ene model, de ander droogt liever in een andere droger. De beste Bosch warmtepompdroger voor jou, voldoet aan jouw wensen en behoeften.