Warmtepompdroger.nl

AEG warmtepompdroger

Een AEG warmtepompdroger is een betrouwbaar en energiezuinig apparaat. Een dergelijke droger gaat erg zorgvuldig om met je wasgoed, droogt gelijkmatig en is extreem stil. Dankzij de speciale sensoren die constant de luchtvochtigheid meten gaat de machine nooit langer door dan nodig is. Daarnaast beschermt de speciale wandstructuur van de trommel je wasgoed tegen vroegtijdige slijtage.
1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 21 april 2024

1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 21 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • De consumentenbond heeft AEG uitgeroepen tot de beste producent.
  • AEG warmtepomp wasdrogers zijn vrij prijzig.
  • Een AEG warmtepompdroger gaat maar liefst 3750 wasbeurten mee.
  • De beste aeg warmtepompdroger is de AEG T8DBE86W

Over AEG warmtepompdrogers

AEG is een van de betere merken als het aan komt op warmtepompdrogers. De Duitse producent verkoop wereldwijd ontzettend veel verschillende huishoudelijke producten, waaronder wasdrogers. De Consumentenbond heeft in 2024 AEG zelfs uitgeroepen tot de beste producent voor warmtepompdrogers! In de meeste wasdrogers kun je op een efficiënte en energiezuinige manier drogen Hierdoor kun je een hoop besparen op je energierekening.

Hoewel AEG warmtepompdrogers relatief duur in aanschaf zijn, krijg je er een hoop voor terug. De machines beschikken over allerlei handige functies die het doen van de was nog gemakkelijker maken. Daarnaast blijft je wasgoed dankzij de speciale wandstructuur beschermd tegen vroegtijdige slijtage.

Dit zijn de beste AEG warmtepompdrogers van 2024

Het vinden van de beste AEG warmtepompdroger kan een behoorlijke uitdaging zijn. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal van de beste warmtepompdrogers voor je op een rijtje gezet:

Als jij op zoek bent naar een nieuwe wasdroger is de AEG T8DBE86W misschien wel een goede keuze voor jou. Leer hieronder onder uitgebreide review over de AEG T8DBE86W wasdroger!

Het AbsoluteCare-systeem van de droger past zijn droogprogramma’s aan op elk type wasgoed, waardoor je kleding niet krimpt in de wasdroger. Het is bovendien een erg energiezuinige wasdroger die geschikt is voor een klein gezin. Daarnaast zal strijken nauwelijks nog nodig zijn door het eenvoudige gebruik van het antikreuk-programma. Met 65 decibel behoort de wasdroger tot een normaal geluidsniveau, wat vergelijkbaar is met twee mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Je zult er niet veel last van hebben, maar het is niet de beste keuze om de droger naast je slaapkamer te plaatsen. Er horen ook wat minpuntjes bij deze wasdroger, zoals de ontbrekende Wi-Fi functie en zelfreinigende condensor. Ook het feit dat de wasdroger niet over een stoomfunctie beschikt is een minpuntje. Wat deze termen allemaal betekenen hebben we hieronder uitgebreid beschreven in de review.

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De AEG T9DENS87 warmtepompdroger beschikt over een aantal slimme functies die het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger voor je maken. Zo past de A+++ wasdroger automatisch de droogtijd aan op elke lading wasgoed. Hierdoor gaat je kleding langer mee en verbruik je niet te veel energie. Ook handig; de AEG beschikt over FiberPro technologie. De wasdroger meet de vochtigheid van het wasgoed in de trommel en geeft elk kledingstuk de benodigde behandeling. Je hoeft katoenen broeken en synthetische shirts dus niet meer te sorteren. Met de AEG droog je kleine en grotere ladingen wasgoed in één keer.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Droogt snel
In de AEG T8DE95EW warmtepompdroger droog je grote ladingen wasgoed. Met een droogcapacieit van 9 kilogram droog je daarmee ook grote ladingen handdoeken of beddengoed. Dankzij het AbsoluteCare systeem controleert de droger nauwkeurig de beweging en de droogtemperatuur. Als je kleding droog genoeg is, stopt de wasdroger automatisch. Zo droog je ook een kleine lading was zonder dat je extra energie verbruikt. Voor je wollen trui is er een aparte droogbeweging, waardoor je trui plat droogt en niet uitrekt. Je kleding blijft bovendien langer mooi in de kledingbeschermende trommel. Op het Nederlandstalige display staat de resterende tijd van het droogprogramma. Nog een paar minuten geduld, dan trek je jouw favoriete broek weer aan.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De AEG T7DB84PK droogt met een vulgewicht van 8 kilogram kleine en grotere wasbeurten. Zo droog je het beddengoed van 2 of 3 personen ook in één keer. Dankzij het SensiDry systeem droog je veilig al je kleding: ook je favoriete overhemd en je wollen trui. De A++ warmtepompdroger droogt op een lage temperatuur, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor krimp. Je hebt keuze uit 14 verschillende programma's. Wachten tot je droogtrommel vol zit is niet nodig door de ProSense technologie. De droger bepaalt aan de hand van de hoeveelheid was de duur van het programma. Hierdoor blijf je, ook bij een kleine hoeveelheid was, toch energiezuinig drogen. Het vocht uit je was komt in een reservoir dat je tijdig moet legen. Wil je het vocht laten afvoeren, koop er nog een condensafvoerslang bij om de droger op de waterafvoer aan te sluiten.
De belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DEP84ES AbsoluteCare warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de droogsnelheid: snel en maakt de machine voor 66 dB geluid.

Hoe werkt een AEG warmtepompdroger

Een AEG warmtepompdroger maakt gebruik van een warmtepomp en koelmiddel. Er komt dus geen verwarmingselement aan te pas. De pomp zet het koelmiddel van gas om naar vloeibare vorm. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt voor het verwarmen van de trommel. De werktemperatuur ligt een stuk lager, waardoor je wasgoed langer mooi blijft.

Het vocht dat uit het natte wasgoed komt, komt in het reservoir terecht. De droge lucht wordt vervolgens opnieuw verwarmd. Door de lucht her te gebruiken, verbruikt een AEG warmtepompdroger veel minder energie.

AEG warmtepompdroger technieken

Ga je op zoek naar een AEG warmtepompdroger, dan zul je erachter komen dat deze wasdrogers beschikken over verschillende technieken. Hieronder ontdek je wat de verschillen zijn tussen deze technieken zijn:

AEG FiberPro

Een AEG warmtepompdroger met FiberPro beschikt over een 3D-scanner die zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Zelfs je wollen vest kun je met een gerust hart in de droger drogen. Je kunt je synthetische en katoenen wasgoed in één beurt drogen, zonder deze van te voren te sorteren. Je bespaart hierdoor een hoop energie en tijd.

De machine scant op vochtige plekken in je wasgoed. Is je polyester jurkje sneller gedroogd dan je katoenen t-shirts, dan past de wasdroger hier de verdeling van de warmte op aan. Iedere stof krijgt dus een passende behandeling, waardoor je kleding langer mooi blijft.

AEG AbsoluteCare

Een AbsoluteCare warmtepompdroger heeft een aangepaste draaisnelheid en een lagere droogtemperatuur. Hierdoor bespaar je niet alleen op je energiekosten, maar blijft je wasgoed ook langer mooi. Kleding raakt niet meer uit model en zal ook niet krimpen.

AEG SensiDry

Ook een AEG wasdroger met SensiDry houdt je wasgoed door de lage droogtemperatuur langer mooi. Bovendien bespaar je met een SensiDry energie, wat beter is voor je portemonnee én het milieu. Daarnaast is een SensiDry wasdroger geschikt voor het wassen van delicate stoffen, zoals zijde en wol.

AEG ProSense

Een AEG warmtepompdroger met ProSense beschikt over een beladingssensor die de duur van het programma aanpast op de hoeveelheid was. Dat komt vooral goed van pas als je een halfvolle trommel wasgoed droogt. Een ProSense wasdroger gaat nooit langer door dan nodig is. Hierdoor bespaar je tijd en energie. En, doordat je wasgoed minder lang in de trommel zit, is het ook nog eens beter voor je wasgoed.

Droogprogramma’s van een AEG warmtepompdroger

AEG warmtepompdrogers beschikken over een aantal standaard droogprogramma’s. Afhankelijk van het gekozen model kunnen ze daarnaast ook nog over extra programma’s beschikken. Iedere nieuwe warmtepompdroger heeft de volgende droogprogramma’s:

Katoen

Normaal programma voor het drogen van katoen.

Katoen Eco

Perfect voor het energiezuinig drogen van katoen.

Synthetisch

Speciaal programma gericht op synthetische en gemengde stoffen.

Zijde

Voor het drogen van zijde, ook zijde dat op de hand gewassen dient te worden.

Wol

Speciaal voor het drogen van wollen stoffen, ook wollen kleding die normaal handgewassen dient te worden.

Mix

Voor het drogen van een mix van synthetische en katoenen stoffen.

Outdoor

Ideaal voor het drogen van buitenkleding, zoals waterbestendige jassen, sportkleding en meer.

AEG - Warmtepompdroger - T9DEP86ES

Strijkvrij

Na het drogen op het ’strijkvrij’ programma hoeft je kleding minimaal gestreken te worden. Houd er wel rekening mee dat de droogresultaten per stof verschillen.

Beddengoed

Voor het drogen van overtrekken, kussens en hoezen van één- of tweepersoonsbedden.

Dekbed

Speciaal voor het wassen van dekbedden met een synthetische of veren vulling.

Waarom kiezen voor een AEG warmtepompdroger

AEG warmtepompdrogers drogen gelijkmatig, stil en energiezuinig. Kies je voor een AEG droger, dan kun je rekenen op uitstekende droogresultaten. Hieronder lees je meer over de voordelen:

Energiezuinig

Dankzij de ingebouwde warmtepomp droogt een AEG warmtepompdroger op een efficiënte en energiezuinige manier. De warme lucht wordt meerdere malen hergebruikt, in plaats van uitgeblazen. Dankzij de slimme sensoren in de droger, wordt constant de vochtigheid van je wasgoed gemeten. Hierdoor gaat de machine nooit langer door dan nodig is. Dit tezamen zorgt ervoor dat je een hele hoop energie bespaart.

In vergelijking met een condensdroger (energieklasse B) kun je met een A+++ warmtepomp wasdroger jaarlijks zo’n € 173,50 (160 droogbeurten per jaar) besparen. Gaat je droger 10 jaar mee, dan heb je dus € 1.735,- bespaard.

Voor ieder soort wasgoed

Een AEG warmtepompdroger droogt op een lage temperatuur. Bovendien gaan de programma’s nooit langer door dan nodig is. Hierdoor krimpt en slijt je wasgoed veel minder snel. Zelfs delicate kledingstukken zoals zijde en wol kun je met een gerust hart in een dergelijke droger stoppen.

Condensafvoer

Bij de meeste warmtepompdrogers kun je zelf kiezen op welke manier je de condens afvoert; via waterafvoer of via het reservoir. Bij traditionele condensdrogers heb je deze keuze ook, maar bij luchtafvoerdrogers niet.

Milieuvriendelijk

Doordat een AEG warmtepompdroger op een energiezuinige manier droogt, is deze machine een stuk beter voor het milieu. Je helpt er dus niet alleen jezelf, maar ook je omgeving mee.

Een AEG warmtepompdroger kopen: hier let je op

Wil je een nieuwe AEG warmtepompdroger kopen? Goede keuze! Toch snappen we dat het nog niet zo gemakkelijk is om het juiste model te kiezen. Onderstaande punten helpen je in je zoektocht naar de beste warmtepompdroger voor jou:

Energieklasse

Op het energielabel zie je hoe energiezuinig de AEG wasdroger droogt. Een droger met een beter energielabel is vaak duurder in aanschaf dan een droger in een lagere energieklasse. Toch loont het om te investeren in een duurder model. Je kunt met een energieklasse A+++ droger tot wel € 888 besparen in vergelijking met een A++ droger (bekeken over de gehele levensduur van de machine).

AEG warmtepompdroger droogcapaciteit

Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilogram wasgoed er per droogbeurt in de droger past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je huishouden. Het is aan te raden een wasdroger te kopen met eenzelfde vulgewicht als je wasmachine. Je natte wasgoed past dan altijd in de wasdroger. Ben je op zoek naar een nieuwe wasdroger én wasmachine? Dan kun je de volgende hoeveelheden aanhouden:

  1. Vulgewicht van 7 kg: Voor een één- of tweepersoons huishouden

  2. Vulgewicht van 8 kg: Voor een drie- of vierpersoons huishouden

  3. Vulgewicht van 9 kg of meer: Voor vijf personen of meer

De meeste AEG warmtepompdrogers hebben een vulgewicht van 8 kg, maar er zijn ook machines verkrijgbaar met een vulgewicht van 7 kg of 9 kg.

Geluidsniveau

AEG warmtepompdrogers zijn een stuk stiller dan de standaard wasmachines. Toch kunnen we ons voorstellen dat het geluid storend kan zijn, zeker als je wasdroger in de buurt van de slaapkamer staat en je vaak ’s nachts wast. Een wasdroger met een geluidsniveau van 64 dB of minder wordt als stil ervaren.

Condensafvoer

Meestal kun je bij een AEG warmtepompdroger kiezen of je het water via de waterafvoer af voert of wilt opvangen in het reservoir. Voer je het water af, dan heb je hier verder geen omkijken meer naar. Echter, heb je geen waterafvoer in je wasruimte, dan komt een droger met reservoir goed van pas. Je dient dit reservoir na iedere droogbeurt te legen. Let voor aanschaf goed om de beschikbare mogelijkheden.

Extra functies

AEG warmtepompdroger beschikken over de nieuwste technieken, op maat gemaakte programma’s en handige extra functies. Je kunt hierbij denken aan speciale droogprogramma’s, bediening via een applicatie of een zelfreinigende condensor. Bedenk van tevoren welke functies je handig vind en ga vervolgens gerichter op zoek.

AEG warmtepompdroger modellen

AEG wasdrogers zijn verkrijgbaar in vele verschillende modellen. Ieder model heeft zijn eigen specifieke kenmerken en daarbij behorende voor- en nadelen. Twijfel je over welk model het best bij je past? Hieronder ontdek je wat de belangrijkste kenmerken van de verschillende warmtepompdrogers zijn, of raadpleeg de onderstaande video:

AEG Lavatherm Protex warmtepompdroger

De AEG Lavatherm Protex is een ouder type wasdroger. Dit type is op dit moment dan ook niet meer verkrijgbaar.

AEG Absolutecare warmtepompdroger

Het AbsoluteCare systeem past de draaisnelheid van de trommel aan op het type wasgoed. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart delicate kledingstukken in de machine kunt drogen. Je wasgoed blijft in deze droger goed beschermd tegen krimpen en slijtage.

AEG Lavamat warmtepompdroger

De AEG Lavamat is een ouder type wasdroger. Dit type is op dit moment dan ook niet meer verkrijgbaar.

AEG SensiDry warmtepompdroger

SensiDry houdt je wasgoed door de lage droogtemperatuur langer mooi. Bovendien bespaar je met een SensiDry energie, wat beter is voor je portemonnee én het milieu. Daarnaast is een SensiDry wasdroger geschikt voor het wassen van delicate stoffen, zoals zijde en wol.

AEG warmtepompdroger 7000 serie

Een AEG 7000 wasdroger droogt op een lage temperatuur. Hierdoor blijft je wasgoed beschermd tegen hitte en bespaar je energie.

AEG warmtepompdroger 8000 serie

Een AEG 8000 wasdroger droogt niet alleen op een lage temperatuur, maar maakt ook gebruik van aparte trommelbewegingen voor verschillende typen wasgoed. De aanpasbare draaisnelheid zorgt ervoor dat je gerust een zijden blouse of wollen vest in de droger kunt drogen. Je kleding blijft in deze droger langer mooi.

AEG warmtepompdroger 9000 serie

Een AEG 9000 wasdroger gaat nog een stapje verder. Naast dat deze droger op een lage temperatuur droogt en de trommelbewegingen aanpast op het type wasgoed, beschikt deze droger ook over een vochtigheidssensor. Deze meet hoe vochtig het wasgoed is. Is je synthetische joggingbroek natter dan je katoenen shirt, dan past de wasdroger de verdeling van de warmte aan. Je hoeft te wasgoed dus niet meer te sorteren voor je het in de machine stopt.

AEG T9DENS87 FiberPro visual leverancier

Veelgestelde vragen over een AEG warmtepompdroger

Wat is de gemiddelde prijs van een AEG warmtepompdroger?

AEG warmtepomp wasdrogers zijn vrij prijzig. Het goedkoopste model kost zo’n € 600,-. Voor het duurste model moet je zo’n € 1000,- neerleggen. Over het algemeen geldt: hoe hoger de prijs, hoe meer je kunt besparen op je energierekening. Het kan dus lonen om te investeren in een duurder model. Gemiddeld kost een AEG warmtepompdroger zo’n € 799,-.

Wat is de gemiddelde levensduur van een AEG warmtepompdroger?

AEG warmtepompdrogers gaan in vergelijking met andere merken erg lang mee. De gemiddelde levensduur van een warmtepompdroger is 2500 wasbeurten. Een AEG energiezuinige wasdroger gaat daarentegen maar liefst 3750 wasbeurten mee. Doe je drie wasjes per week, dan gaat je wasdroger zo’n 24 jaar mee.

Wat is de service en garantie op een AEG warmtepompdroger?

Iedere AEG warmtepompdroger heeft twee jaar fabrieksgarantie. Je kunt deze garantie verlengen. Je apparaat is in de garantieperiode beschermd tegen schade en technische storingen.

Wat is de beste AEG warmtepompdroger?

De beste warmtepompdroger voor jou voldoet aan al je wensen én past binnen je budget. AEG warmtepompdrogers uit de 9000 serie beschikken over de meeste functies.