Warmtepompdroger.nl

Goedkope warmtepompdroger

Warmtepompdrogers kosten vaak iets meer dan conventionele drogers, maar verbruiken aanzienlijk minder energie. Door dit lage energieverbruik zijn warmtepompdrogers goed voor het milieu, maar ook voor je energiekosten! Zelfs een goedkope warmtepompdroger zal je een besparing opleveren. Een goedkope warmtepompdroger kost minder dan €650,- euro. Hier vind je de beste warmtepompdrogers die passen binnen jouw budget!
1

Beko DS9412TAW

2

Beko B5T6824WS1 SteamCure

3

Beko DF8412TA0A

Laatste update: 15 juni 2024

1

Beko DS9412TAW

2

Beko B5T6824WS1 SteamCure

3

Beko DF8412TA0A

Laatste update: 15 juni 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

 • Een goedkope warmtepompdroger kost tussen de €400 - €600.
 • Lage aanschafkosten en energiezuinig: Goed voor milieu en portemonnee!
 • Alternatief zonder aanschafkosten: een warmtepompdroger abonnement.
 • De beste goedkope warmtepompdroger is de Beko DS9412TAW

Wat is een goedkope warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is een moderne en energiezuinige wasdroger. Deze drogers gebruiken een warmtepomp om de lucht te verwarmen en vocht uit je wasgoed te halen. Ze zijn zuiniger dan traditionele drogers omdat ze warmte hergebruiken. Dit maakt dat warmtepompdrogers relatief koud drogen, waardoor kleding langer mooi blijft. Omdat er gebruik gemaakt wordt van lagere temperaturen, voorkom je dat je wasgoed snel slijt. Dit maakt de gemiddelde droogtijd van een warmtepomp droger wel iets langer dan bijvoorbeeld de gemiddelde droogtijd van een condensdroger.

In aanschaf zijn warmtepompdrogers over het algemeen iets duurder dan de gemiddelde traditionele droger, maar omdat ze zo energiezuinig drogen, zijn ze een stuk goedkoper in gebruik dan bijvoorbeeld een condensdroger of afvoerdroger. Een energiezuinige warmtepompdroger kan een flinke besparing op je energiekosten teweegbrengen, soms wel €150 per jaar. Dus goed voor het milieu, én je energieverbruik! Dit maakt de investering absoluut de moeite waard.

Dit zijn de beste goedkope warmtepompdrogers van 2024

Al wil je een nieuwe warmtepompdroger kopen, staat je een behoorlijke uitgave te wachten. Wij snappen als geen ander dat je hier liever niet te veel aan uitgeeft. Om jou te helpen in jouw speurtocht naar de goedkoopste warmtepompdroger, hebben we onderzocht wat de beste warmtepompdrogers van 2024 zijn, waarbij je óók kwaliteit kunt verwachten. In andere woorden: een goede prijs-kwaliteitverhouding.

1

Beste goedkope warmtepompdroger

Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A++
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De Beko DS9412TAW is een ruime, energiezuinige warmtepompdroger voor grote ladingen was, zoals beddengoed. Je bespaart over de levensduur tot € 1.300,- op je energiekosten. Door de EcoGentle techniek blijft je was langer mooi. De warme lucht blaast gelijkmatig de trommel in, waardoor je favoriete kleding zacht blijft. Een volle trommel droog je in 3,5 uur. Met de timer bepaal je zelf hoelang je droogt en kies je een droogtijd tussen 10 en 160 minuten. Handig, bijvoorbeeld als je shirt licht vochtig is na een miezerbui. Voor dikke handdoeken gebruik je het programma 'Katoen extra droog'. Om minder katoenen en synthetische was te sorteren, zet je 'Mix' aan. Hiermee stop je je polyester voetbalshirt bij je sportsokken.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A+++
Maakt weinig geluid
Droogt niet snel
De Beko B5T6824WS1 SteamCure is een zeer energiezuinige warmtepompdroger, waarmee je muffe was opfrist met stoom. Je verwijdert met SteamCure muffe geurtjes uit je overhemd of shirt. Met energieklasse A+++ bespaar je tot € 1.545,- op je energiekosten over de levensduur. Zo houd je geld over en draag je bij aan een duurzamer milieu. Je hebt met 8 kilogram vulgewicht genoeg ruimte voor kleine en middelgrote ladingen was. Deze droog je relatief stil met een geluidsniveau van maximaal 63 decibel. Je plaatst de droger ook vlak bij je slaapkamer of thuiswerkplek. Het vocht uit je was komt in de condensbak terecht. Deze leeg je handmatig. Om de droger op de waterafvoer aan te sluiten, koop je zelf een condensafvoerslang.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A++
Maakt weinig geluid
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
Je bespaart tot € 1.300,- over de levensduur van de Beko DF8412TA0A warmptepompdroger. Met energieklasse A++ is deze wasdroger niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je hebt keuze uit 15 verschillende droogprogramma¿s. Vanavond nog je favoriete t-shirt aan? Met het `Xpress Super Short 14 min Programma¿ is jouw kleding binnen 14 minuten droog. Het programma `Hygiëne drogen¿ verwijdert alle allergenen, zoals dierenharen en pollen. De droger heeft een vulgewicht van 8 kilogram. Hierdoor is deze geschikt voor grotere en kleinere ladingen. De droger sluit je aan op de waterafvoer met de meegeleverde condensafvoerslang. Je hoeft de condensbak dan niet te legen.

Wat loop je mis met een goedkope warmtepompdroger?

Van een goedkope warmtepompdroger kan je verwachten dat deze alsnog een lager energieverbruik heeft dan een condensdroger, ook al zullen er warmtepompdrogers zijn die nog minder energie verbruiken. Qua techniek werkt een goedkope warmtepompdroger verder uiteraard hetzelfde als iedere andere warmtepomp droger; droogt zuinig, met een lagere temperatuur, wat goed is voor je wasgoed.

Over het algemeen zullen goedkope modellen ook over minder functies en programma’s beschikken, waardoor het gebruiksgemak iets achteruit gaat. Een goedkope warmtepompdroger beschikt bijvoorbeeld minder vaak over attributen zoals een zelfreinigende condensor, slimme sensors, uitgestelde start of speciale droogprogramma’s voor delicate stoffen, extra droog, snel droog of een anti-allergie droogprogramma.

Wasdrogers zijn apparaten die je doorgaans meerdere keren per week gebruikt en jarenlang meegaan. Daarom is het erg belangrijk dat áls je een nieuwe warmtepompdroger in huis haalt, je de perfecte warmtepompdroger koopt.

Wij begrijpen het heel goed als je op dit moment vast zit aan een budget, en je even geen duurdere drogers kunt veroorloven. Daarom, als de warmtepompdroger die aan ál je eisen voldoet even buiten bereik is, raden we je aan om warmtepompdroger aanbiedingen in de gaten te houden. Je weet namelijk nooit wat je tegenkomt in de actuele aanbiedingen!

Wat is de gemiddelde prijs van een warmtepompdroger?

De gemiddelde prijs van een warmtepompdroger varieert. Voor een standaardmodel betaal je ongeveer €600 tot €1000. Er zijn echter ook goedkope warmtepompdrogers die tussen de €400 tot €600 kosten. Dit soort prijsverschillen worden onder andere bepaald door het merk, de verschillende functies, droogprogramma’s, het vulgewicht, de energieklasse en de droogkwaliteit.

Maar uiteraard bepaalt de prijs lang niet altijd de kwaliteit van een product. Er zijn absoluut goedkope warmtepompdrogers die heel goed en zuinig drogen en verder ook aan al je eisen voldoen.

Alternatief: warmtepompdroger abonnement

Een alternatief voor het kopen van een droger is een warmtepompdroger abonnement. Verschillende aanbieders in Nederland, zoals Bundles, BlueMovement en Skoon, bieden deze service aan. Een warmtepompdroger abonnement werkt op basis van een maandelijkse vergoeding. In plaats van een droger te kopen, ‘huur‘ je deze van een provider. Hier zijn de details:

 1. De keuze is aan jou: Je kiest een warmtepompdroger uit de selectie die de provider aanbiedt.
 2. Maandelijkse kosten: Je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de droger.
 3. Installatie en onderhoud: De provider zorgt voor de levering, installatie en het onderhoud van de droger.
 4. Geen reparatiekosten: Als er iets mis is met de droger, wordt deze kosteloos gerepareerd of vervangen.
 5. Duur van het abonnement: De contractduur kan variëren, soms is er een minimale periode, daarna kun je meestal maandelijks opzeggen.
 6. Flexibiliteit: Je kunt het abonnement beëindigen of wisselen van model, afhankelijk van de voorwaarden van de provider.
 7. Duurzaamheid: Dit model stimuleert duurzaam gebruik en hergebruik van apparaten.

Voor- en nadelen van een warmtepomp droger abonnement

Als je op dit moment niet het geld hebt om een nieuwe warmtepompdroger te kopen, kan een warmtepomp droger abonnement een hele mooie uitkomst zijn. Maar alles heeft twee kanten. Hieronder hebben we alle voor- en nadelen van een warmtepompdroger abonnement voor je op een rijtje gezet.

Voordelen:

 1. Geen grote kosten voor de aanschaf van een nieuwe warmtepompdroger
 2. Je hoeft zelf geen zorg te dragen voor het onderhoud en eventuele reparaties
 3. Flexibel en duurzaam: Als je de droger niet meer wilt, kun je je contract vaak makkelijk opzeggen

Nadelen:

 1. Op lange termijn is een abonnement meestal duurder dan de aanschaf van een warmtepompdroger
 2. Maandelijkse betalingsverplichting: Je maandelijkse lasten zullen stijgen
 3. Je bent beperkt tot de opties van de provider die je hebt gekozen

Veelgestelde vragen over een goedkope warmtepompdroger

Wat is goedkoper condensdroger of warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is in aanschaf vaak duurder dan een condensdroger. Echter, op de lange termijn is een warmtepompdroger goedkoper in gebruik vanwege de lagere energiekosten. Met een energiezuinig model kun je flink besparen op je energierekening. Een besparing die over de gehele levensduur van de droger blijft doortellen.

Hoeveel goedkoper is warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger kan tot 50% zuiniger zijn in energieverbruik dan een traditionele condensdroger. Dit betekent dat je op je energierekening kunt besparen, wat vooral belangrijk is bij regelmatig gebruik van de droger.