Warmtepompdroger.nl

Samsung warmtepompdroger

Samsung warmtepompdrogers zijn energiezuinig, stijlvol én voorzien van de recentste technologieën. Heb jij besloten een nieuwe Samsung wasdroger aan te schaffen? Dan ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden en de verschillen tussen de modellen.
1

Samsung DV80TA220AE

2

Samsung DV70TA000TE

3

Samsung DV90T6240LH

4

Samsung DV80CGC2B0AEEN

5

Samsung DV80T5220TT

Laatste update: 22 mei 2024

1

Samsung DV80TA220AE

2

Samsung DV70TA000TE

3

Samsung DV90T6240LH

4

Samsung DV80CGC2B0AEEN

5

Samsung DV80T5220TT

Laatste update: 22 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

 • Een Samsung warmtepompdroger is een zuinige keuze.
 • Samsung is een van de grootste elektronica bedrijven van de wereld.
 • Bij een Samsung warmtepompdroger krijg je veel extra functies.
 • De beste samsung warmtepompdroger is de Samsung DV80TA220AE

Over Samsung warmtepompdrogers

Samsung is een ontzettend populair elektronicabedrijf. Één van de grootste ter wereld! Hoewel de meeste mensen bij Samsung al snel aan smartphones en televisies denken, produceren ze ook huishoudelijke apparaten, waaronder wasdrogers.

Alle wasdroger die Samsung aanbiedt, zijn warmtepomp wasdrogers. En, ze hebben allen een A++ of A+++ energielabel. Kies je voor een Samsung warmtepomp droger, dan maak je een energiezuinige keuze. Daarnaast beschikken Samsung wasdrogers over allerlei handige functies, die je niet bij andere merken tegenkomt.

Dit zijn de beste Samsung warmtepompdrogers van 2024

Heb je besloten een Samsung warmtepomp droger aan te schaffen? Goede keuze! Echter, er zijn vele goede modellen verkrijgbaar. Hoe vind je nu de juiste? Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal van de beste Samsung warmtepompdrogers voor je op een rijtje gezet:

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De Samsung DV80TA220AE heeft vochtigheidssensoren, zodat je wasgoed niet langer droogt dan nodig. Zodra je handdoeken droog zijn, stopt de warmtepompdroger direct. Hierdoor blijven je favoriete T-shirts langer mooi. Met een vulgewicht van 8 kilogram droog je naast je normale ladingen ook grotere ladingen, zoals beddengoed voor 2 of 3 personen. Je vindt met de 14 droogprogramma's gemakkelijk de juiste instellingen voor je wollen truien of tenniskleding. Dit doe je ook nog eens energiezuinig dankzij het A+++ energielabel. Wil je niet steeds de condensbak legen? Sluit dan de meegeleverde condensafvoerslang aan op de droger, zodat het condenswater direct wegspoelt.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
In de Samsung DV70TA000TE/EN warmtepompdroger blijft de kleding van 1 persoon langer mooi. Dankzij het OptimalDry systeem meten sensoren hoe vochtig je wasgoed is tijdens het drogen. Is je kleding droog? Dan stopt de wasdroger automatisch. Je favoriete trui droogt hierdoor niet langer dan nodig, waardoor je slijtage voorkomt. Je kiest uit 14 droogprogramma's voor je beddengoed, fijne blouses en sportkleding. Sluit de meegeleverde condensafvoerslang aan op de droger, zodat het condenswater direct wegspoelt. Zo hoef je niet om te kijken naar de condensbak.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
Dankzij de Hygiene Care van deze Samsung DV90T6240LH 6000 serie verwijder je huisstofmijt, bacteriën en allergenen in je wasgoed. Zo weet je zeker dat je beddengoed of teddybeer extra schoon is. De wasdroger is met 9 kilogram vulgewicht geschikt voor grote ladingen natte was in één keer. De machine adviseert je, dankzij de AI Control, automatisch over het beste droogprogramma voor elke lading. Wil je je favoriete outfit even opfrissen? Dan gebruik je de Air Wash functie. Het programma verwijdert vervelende geurtjes met warme lucht, zonder ze te wassen. De machine zorgt goed voor je kleding zorgt door de Optimal Dry sensoren. De droogtijd past zich automatisch aan per lading. Zo droogt je kleding nooit te lang en blijven ze langer mooi.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Droogt niet snel
Je droogt grote en kleine ladingen was in de Samsung DV80CGC2B0AEEN warmptepompdroger. Met 8 kilogram vulgewicht was je gerust je zwarte kleding van die week in één keer. De OptimalDry sensoren meten hoe vochtig jouw wasgoed is. Is jouw kleding droog, dan stopt het programma automatisch. Hierdoor zit je favoriete trui of broek nooit langer dan nodig in de trommel. Zo hoef je niet bang te zijn dat je kledingstuk krimpt. Met Air refresh fris je muf ruikende kleding op. Door een hogere temperatuur verdwijnen vieze geuren, zodat jij jouw favoriete trui aantrekt zonder deze te wassen. Zet het Hygiene Care programma aan om bacteriën en allergenen zoals pollen, huisstofmijt en dierenharen te verwijderen.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
Met deze Samsung DV80T5220TT/S2 5000 serie droog je kleine en grotere ladingen van 2 of 3 personen heel gemakkelijk. De droger gebruikt AI Control technologie waardoor de automaat al het werk voor je doet. Zo adviseert het apparaat welk wasprogramma het beste is voor de lading, onthoudt de machine je gewoontes en krijg je updates op je smartphone. Je kleding droogt geen minuut te lang dankzij de Optimal Dry sensoren. Het droogprogramma past zichzelf automatisch aan. Hierdoor bespaar je tijd en energie. Ook blijft je kleding langer mooi. Wil je een paar overhemden snel drogen? Kies het Quick Dry 35' programma en trek je favoriete shirt snel weer aan.

Hoe werkt een Samsung warmtepompdroger?

Net als iedere warmtepompdroger maakt ook een Samsung warmtepomp droger gebruik van een warmtepomp en koelmiddel. Er komt dus geen verwarmingselement aan de pas. De warmtepomp zet het koelmiddel van gasvorm om naar een vloeibare substantie. De werktemperatuur ligt zo’n 20 graden lager dan bij een gewone condensdroger. Hierdoor loopt je wasgoed minder kans op slijtage, krimpt je wasgoed haast niet en blijft je kleding langer mooi.

Uit je natte wasgoed komt vocht. Dit vocht komt in een reservoir terecht of wordt direct afgevoerd. De droge lucht wordt vervolgens opnieuw verwarmd. De lucht wordt dus niet uitgeblazen, maar meerdere malen hergebruikt. Hierdoor verbruikt een warmtepompdroger veel minder energie.

Samsung warmtepompdroger technieken

Samsung warmtepomp droger beschikken over allerlei handige functies, die je niet bij andere merken tegenkomt. Let wel: het ene model beschikt over meer functies dan de ander. Voor je lukraak een wasdroger besteld, is het handig om stil te staan bij de verschillende mogelijkheden. Je kunt vervolgens gericht op zoek gaan naar een model dat bij jouw wensen aansluit. Hieronder lees je meer over de merkspecifieke functies, ook kun je de video raadplegen om te weten te komen welke functies bij jou passen:

Samsung OptimalDry

Een Samsung OptimalDry droger is extra slim. Door middel van sensoren weet de droger altijd hoe warm en vochtig het wasgoed is. Vervolgens past de machine hier automatisch de droogtijd en de temperatuur op aan, waardoor er nooit te veel energie wordt verbruikt. En, doordat de droger direct stopt wanneer je wasgoed droog is, blijft je kleding langer mooi.

Samsung Al Control

Beschikken zowel je wasmachine als wasdroger over Samsung Al Control, dan kun je de twee machines via wifi aan elkaar én aan je smartphone koppelen. Heb je wasgoed in de wasmachine zitten, dan kiest de droger automatisch een droogprogramma uit dat bij het type wasgoed past. Ook kun je de machines gemakkelijk bedienen via de smartphone applicatie.

Silent Dry

Heb je de wasdroger vaak ’s nachts aanstaan? Dan komt een wasdroger met Silent Dry goed van pas. Dit programma is speciaal ontworpen om het geluid te beperken. Zo wordt de rotatiesnelheid geoptimaliseerd, waardoor de droger slechts 60dB geluid produceert.

Omkeerbare deur

Beschikt je nieuwe Samsung wasdroger over een omkeerbare deur, dan past de machine altijd perfect in je inrichting. Daarnaast is de deur transparant, zodat je altijd naar binnen kunt kijken.

The dryer with doors opened to both sides shows the reversible feature at a glance.

QuickDrive

QuickDrive™  wasdrogers zijn vriendelijker voor je kleding en het milieu. De droogtijd wordt namelijk met 35% verkort. Afhankelijk van het droogprogramma en de temperatuur past de inverterer compressor-technologie automatisch de snelheid aan.

Droogprogramma’s van een Samsung warmtepompdroger

Iedere Samsung warmtepomp droger beschikt over een aantal standaard droogprogramma’s. Daarnaast kunnen sommige modellen nét wat meer. Enkele handige programma’s zijn:

SuperSpeed

In slechts 81 minuten kun je op het SuperSpeed-programma een mix van synthetisch en katoenen wasgoed drogen. Beschik je ook nog over een SuperSpeed-wasmachine? Dan geniet je binnen twee uur van schoon én droog wasgoed!

Hygiene Care

Het Hygiene Care-programma verhit je wasgoed tijdens het drogen, waardoor er korte metten wordt gemaakt van allergenen, huisstofmijt en bacteriën.

Anti-Kreuk

Houd je niet van strijken? Dan komt het anti-kreuk programma goed van pas. Na het droogprogramma blijft de machine nog even draaien, zodat je kleding niet op één plek blijft liggen. Hierdoor ontstaan er aanzienlijk minder kreukels in de stof.

Air Wash

Kan je kleding wel een opfrisser gebruiken, maar is het niet echt vuil? Dan komt het Air Wash-programma goed van pas. Zonder wasmiddel, schrobben of heet water worden nare geurtjes door middel van warme lucht uit het wasgoed verwijdert. Hierdoor ruikt je kleding direct weer fris.

Quick Dry 35’

Snel dat ene overhemd drogen? Het Quick Dry 35’-programma droogt 1 kg wasgoed in slechts 35 minuten.

Waarom kiezen voor een Samsung wasdroger?

Een Samsung warmtepompdroger gaat efficiënt met energie om. Daarnaast beschikken de machines over allerlei handige functies, die het doen van de was nog gemakkelijker maken. Hieronder meer over de verschillende voordelen:

Energiezuinig

Hoewel een Samsung warmtepomp droger op de korte termijn een behoorlijke investering is, kun je er op de lange termijn een hoop mee besparen. Doordat de lucht in een warmtepompdroger wordt hergebruikt, bespaart hij een hoop energie. Beschikt je wasdroger over slimme sensoren, dan gaat de machine nooit langer door dan nodig is. Ook dit zorgt voor een besparing van energie.

Free Person Holding Green Grains Stock Photo

Milieuvriendelijk

Een energiezuinige warmtepompdroger is niet alleen goed voor je portemonnee, het is ook een stuk beter voor het milieu.

Voor al je wasgoed

Een Samsung warmtepomp wasdroger droogt op een veel lagere temperatuur. Gemiddeld zo’n 20 graden lager dan een gewone condensdroger. Bovendien gaat de machine nooit langer door dan nodig is. Hierdoor kun je delicate stoffen niet in een gewone droger, maar wel in een Samsung warmtepompdroger drogen.

Een Samsung warmtepompdroger kopen: hier let je op

Zoals je ondertussen vast al hebt gezien zijn er vele verschillende modellen Samsung warmtepompdrogers verkrijgbaar. Het kan hierdoor lastig zijn om de juiste wasdroger voor jou te vinden. Wij helpen je graag op weg:

Energieklasse

Op het energielabel zie je hoe zuinig je wasdroger precies is. Vaak betaal je voor een wasdroger uit een hogere energieklasse meer dan voor een wasdroger uit een lage energieklasse. Toch kan het lonen om te investeren in een duurdere wasdroger. Je kunt er op de lange termijn namelijk meer mee besparen. Het verschil tussen energielabel A++ en A+++ lijkt misschien niet zo groot, maar toch is het verschil in besparing € 888 (bekeken over de gehele levensduur van de machine).

Vulgewicht

Hoeveel kilogram wasgoed wil je per droogbeurt in de trommel kunnen doen? Hoe hoger het vulgewicht, hoe meer wasgoed er in de trommel past. Welk vulgewicht het best is voor jou, is afhankelijk van de grootte van je huishouden en het aantal keer dat je per week wast. Woon je alleen, dan heb je waarschijnlijk al genoeg aan een wasdroger met een vulgewicht van 7 kg. Echter, woon je alleen, maar was je maar één keer per week? Dan komt een hoog vulgewicht vaak beter van pas.

Heb je al een wasmachine, dan kun je het best op zoek gaan naar een wasdroger met eenzelfde vulgewicht. Je kunt dan al je wasgoed in één keer van de ene naar de andere trommel tillen. Ben je op zoek naar twee nieuwe machines? Dan kun je onderstaande richtlijnen aanhouden:

 1. één- of tweepersoons huishouden: vulgewicht van 7 kg

 2. drie- of vierpersoons huishouden: vulgewicht van 8 kg

 3. vijf personen of meer: vulgewicht van 9 kg of meer

Geluidsniveau

Heb je je wasdroger in een ruimte staan waar je weinig aanwezig bent, zoals de schuur of de bijkeuken? Dan maakt het geluidsniveau meestal niet zo veel uit. Maar, wil je je nieuwe wasdroger in een ruimte plaatsen waar je veel aanwezig bent? Dan kun je het best op zoek gaan naar een wasdroger die niet te veel geluid produceert, zoals een Samsung Silent Dry wasdroger. Meestal wordt een geluidsniveau van 64 dB of minder als stil ervaren.

Functies en verschillende droogprogramma’s

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen beschikken Samsung warmtepompdrogers over allerlei handige functies. Echter, de één heeft meer mogelijkheden dan de ander. Denk goed na over de technieken en functies die jij handig vindt en ga vervolgens gericht op zoek naar een droger die aan je wensen voldoet.

Samsung warmtepompdroger modellen

In je zoektocht ben je vast en zeker de verschillende series tegenkomen. Maar, wat zijn nu precies de verschillen? Hoe hoger de serie, hoe meer mogelijkheden. Hieronder ontdek je meer over de verschillende series:

5000-serie

5000-serie wasdrogers beschikken over:

 1. Optimal Dry

 2. 2-in-1 filter

 3. Al Control & Design

6000-serie

6000-serie wasdrogers beschikken over:

 1. Optimal Dry

 2. 2-in-1 filter

 3. Al Control & Design

 4. AirWash

 5. Hygiene Care

7000-serie

 1. Optimal Dry

 2. 2-in-1 filter

 3. Al Control & Design

 4. AirWash

 5. Hygiene Care

 6. Super Speed

8000-serie

 1. Optimal Dry

 2. 2-in-1 filter

 3. Al Control & Design

 4. AirWash

 5. Hygiene Care

 6. Super Speed

 7. Silent Dry

9000-serie

 1. Optimal Dry

 2. 2-in-1 filter

 3. Al Control & Design

 4. AirWash

 5. Hygiene Care

 6. Super Speed

 7. Silent Dry

 8. Al Dry

Bespoke

Bespoke wasdrogers hebben een stijlvol en modern ontwerp. Ook zijn ze dankzij de SpaceMax-technologie een stuk dieper, waardoor er maar liefst 11 kg wasgoed in past. Je kunt dus grotere ladingen wasgoed in een Bespoke droger wassen. De Bespoke-modellen zijn verkrijgbaar in verschillende series.

Veelgestelde vragen over een Samsung warmtepompdroger

Wat is de gemiddelde prijs van een Samsung warmtepompdroger?

Samsung wasmachines kosten zo’n € 600 tot € 1300. Aan een gemiddeld model hangt een prijskaartje van € 800. Voor deze prijs mag je een uitstekende Samsung warmtepomp droger verwachten. Hoewel een energiezuinigere droger op de korte termijn duurder is, kun je er op de lange termijn meer mee besparen. Het kan dus lonen om te investeren in een duurder model.

Wat is de gemiddelde levensduur van een Samsung warmtepompdroger?

Gemiddeld genomen gaat een Samsung wasdroger zo’n 2200 droogbeurten mee. Dat komt neer op 14,1 jaar (berekent op drie droogbeurten per week).

Wat is de service en garantie op een Samsung warmtepompdroger?

Standaard heeft een Samsung wasdroger twee jaar garantie op materiaal- en/of fabricagefouten. Registreer je je apparaat bij aankoop, dan krijg je drie jaar garantie bovenop. Je kunt dan vijf jaar lang zorgeloos van je nieuwe droger genieten.

Welke Samsung warmtepompdroger?

Welke Samsung warmtepomp droger het meest geschikt is voor jou, is een vraag die we niet voor je kunnen beantwoorden. Het ene model is geschikt voor de één, de ander geeft de voorkeur aan een heel ander model. Daarnaast moet je ook rekening houden met je budget. Een 9000-serie wasdroger is een stuk duurder dan een 5000-serie wasdroger. Wel heeft een 9000-serie wasdroger meer mogelijkheden.