Warmtepompdroger.nl

Warmtepompdroger aanbieding

Warmtepompdrogers zijn een behoorlijke investering. Echter, op de lange termijn kun je er een hoop geld mee besparen. Vind je een goede warmtepompdroger aanbieding, dan bespaar je niet alleen op de lange, maar ook op de korte termijn. Win-win dus!
1

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 22 mei 2024

1

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 22 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een goedkope warmtepompdroger tussen de € 400 en € 600.
  • Een warmtepompdroger kost gemiddeld tussen € 700 en € 800.
  • Whirlpool, Zanussi, Indesit en Beko bieden de goedkoopste warmtepompdrogers aan.
  • De beste warmtepompdroger aanbieding is de AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Gemiddelde prijs van een warmtepompdroger

Een warmtepompdroger kost gemiddeld zo’n € 700 á € 800. Er zijn modellen verkrijgbaar voor € 400, maar je kunt ook € 2300 neerleggen voor een super energiezuinige warmtepompdroger. Over het algemeen geldt: hoe duurder de warmtepompdroger, hoe meer je er op de lange termijn mee kunt besparen. Het loont dus zeker om te wachten tot een energiezuinig model in de aanbieding is. Zo bespaar je niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn een hoop geld.

Dit zijn de beste warmtepompdroger aanbiedingen van 2024

Een goedkope warmtepompdroger kost zo’n € 400 tot € 600. In deze prijsklasse heb je behoorlijk wat keuze. Om je op weg te helpen in je zoektocht naar het beste model voor jou, hebben we hieronder vijf van de beste warmtepompdroger aanbiedingen voor je op een rijtje gezet:

De belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DEP84ES AbsoluteCare warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de droogsnelheid: snel en maakt de machine voor 66 dB geluid.

De goedkoopste warmtepompdroger merken

De bekende merken Whirlpool, Zanussi, Indesit en Beko bieden warmtepompdroger in een goedkope prijsklasse aan. Goedkoop betekent niet per se duurkoop. Ook goedkope modellen beschikken vaak over handige extra’s en een goed energielabel.

Warmtepompdroger abonnement als alternatief

Heb je op dit moment niet het geld om een nieuwe warmtepompdroger te kopen, maar wil je toch graag op een energiezuinige manier kunnen drogen? Dan kan een warmtepompdroger abonnement een uitstekende alternatief zijn. Iedere maand betaal je een vast bedrag. Op deze manier kun je voor een relatief klein bedrag toch gebruikmaken van de nieuwste technieken.

Coolblue is één van de aanbieders van wasdroger abonnementen. Je kunt hier een dergelijk abonnement al afsluiten vanaf € 19,99 per maand. Na één jaar kun je het abonnement kosteloos opzeggen. Gaat de wasdroger in de tussentijd kapot? Binnen twee dagen heb je een nieuw apparaat in huis staan. Hartstikke handige dus!

Condensdroger of warmtepompdroger

Een condensdroger is goedkoper in aanschaf. Maar, ook duurder in gebruik. Hoewel een warmtepompdroger duurder in aanschaf is, kun je er op de lange termijn een boel geld mee besparen. Doordat de lucht in een warmtepompdroger steeds weer opnieuw de volle trommel ingeblazen wordt, verbruikt een warmtepompdroger veel minder energie. Een warmtepompdroger is dan ook veel energiezuiniger dan een condensdroger.

Droog je 160 trommels wasgoed per jaar, dan kun je jaarlijks € 173,50 besparen met een warmtepompdroger. Gaat je droger 10 jaar mee, dan heb je € 1.735,- bespaard! (Klasse-A+++ warmtedroger vs. klasse-B condensdroger).

Warmtepompdroger kopen met Black Friday

Black Friday is een uitstekend moment om op zoek te gaan naar een goede wasdroger aanbieding. Heb je besloten welke warmtepompdroger je wilt gaan aanschaffen, dan kun je tijdens Black Friday op zoek naar de beste deals. Je kunt bijvoorbeeld een prijsalarm instellen voor het type droger dat je op het oog hebt. Zodra de prijs van het apparaat daalt, krijg je bericht. Op deze manier loop je de korting nooit mis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een warmtepompdroger in de aanbieding?

Heb je besloten een nieuwe warmtepompdroger in de aanbieding aan te schaffen? Goede keuze! Je bespaart er niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn een hoop geld mee. Toch is het verstandig om, naast de prijs, ook op een aantal andere punten te letten. Welke dat zijn, lees je hieronder:

Energieklasse

De energieklasse geeft aan hoe energiezuinig de warmtepompdroger droogt. Een wasdroger met een beter energielabel is vaak duurder, maar je kunt er op de lange termijn wel een hoop mee besparen. Het loont dus om te investeren in een iets duurder model. Ter vergelijking: met een A+++ warmtepompdroger kun je tot € 888 besparen ten opzichte van een A++ droger.

Kg vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilogram wasgoed er per droogbeurt in de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal wasjes dat je draait en de hoeveelheid wasgoed die je hebt. Heb je al een wasmachine, dan is het raadzaam om op zoek te gaan naar een wasdroger met eenzelfde vulgewicht. Je weet dan zeker dat al je natte wasgoed in de droger past. Ben je op zoek naar een nieuwe wasdroger én wasmachine? Dan kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

  1. één- of tweepersoons huishouden: 7 kg

  2. drie- of vierpersoons huishouden: 8 kg

  3. vijfpersoons huishouden of meer: 9 kg of meer

Geluidsniveau

Heb je je wasdroger in de buurt van de slaap- of woonkamer staan? Dan kunnen we ons voorstellen dat je op zoek gaat naar een model dat niet te veel geluid produceert. Hoewel een wasdroger sowieso al stiller is dan een wasmachine, kan het geluid erg storend zijn. Een warmtepompdroger met een geluidsniveau van 64 dB of minder, wordt als stil ervaren.

Condensafvoer

Je kunt bij een warmtepompdroger kiezen of je het water op wilt vangen in een reservoir of afvoert via de waterafvoer. Heb je geen waterafvoer in je wasruimte, dan zul je op zoek moeten gaan naar een warmtepompdroger met reservoir. Dit reservoir leeg je na iedere droogbeurt. Echter, niet iedere warmtepompdroger beschikt hierover. Wil je hier gebruik van maken, let dan voor aanschaf goed op de afvoermogelijkheden.

Extra functies

De meeste goedkope wasmachines beschikken over minder functies dan duurdere modellen. Voorbeelden van functies zijn een zelfreinigende condensor, een handige stoomfunctie, droogprogramma’s speciaal voor delicate stoffen en meer. Bedenk van tevoren welke functies je handig vind en ga vervolgens gerichter op zoek.