Warmtepompdroger.nl

Warmtepompdroger 9 kg

Een energiezuinige warmtepompdroger 9 kg is geschikt voor grote huishoudens, maar ook voor kleinere huishoudens die een groter vulgewicht nodig hebben. Denk daarbij aan mensen die vaak beddengoed willen drogen of die bovengemiddeld veel wasgoed hebben. Jouw ideale vulgewicht wordt bepaald door veel meer dan het aantal mensen waarvan je wasgoed hebt.
1

Siemens WQ45G270NL

2

AEG T8DE95EW

3

Samsung DV90T6240LH

4

Bosch WQG245DCFG

5

AEG T9DEN98BC FiberPro

Laatste update: 21 april 2024

1

Siemens WQ45G270NL

2

AEG T8DE95EW

3

Samsung DV90T6240LH

4

Bosch WQG245DCFG

5

AEG T9DEN98BC FiberPro

Laatste update: 21 april 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een vulgewicht van 9 kg is geschikt voor huishoudens > 5 personen.
  • Een hoog vulgewicht is ook handig als je veel of groot wasgoed hebt.
  • Zoek naar een vulgewicht dat vergelijkbaar is met je wasmachine.
  • De beste warmtepompdroger 9 kg is de Siemens WQ45G270NL

Beste warmtepompdrogers met 9 kg vulgewicht van 2024

Vind je het moeilijk om uit alle modellen een warmtepompdroger 9 kg te kiezen die bij jou past? Wij hebben voor jou een groot aantal modellen getest en met elkaar vergeleken. Daarbij keken we niet alleen naar de droogkwaliteit, maar ook naar het energieverbruik, het geluidsniveau, de extra functies en natuurlijk de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Dit zijn de beste warmtepompdrogers 9 kg van 2024:

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
Je droogt je was energiezuinig in de Siemens WQ45G270NL warmtepompdroger met energieklasse A++. Hiermee bespaar je tot wel € 1.465,- op je energiekosten over de levensduur. De automaat heeft een zelfreinigende condensor. Deze spoelt zichzelf automatisch schoon na iedere droogbeurt, waardoor de droger altijd energiezuinig blijft. Daarnaast scheelt het jou weer schoonmaakwerk. De trommel heeft ruimte voor 9 kilogram wasgoed. Dit is ruim genoeg voor grote ladingen kleding van de hele week of beddengoed van meerdere personen. Wil je een kleine was drogen? Dankzij de vochtigheids- en beladingssensoren stopt het programma altijd wanneer je was droog is. Zo verbruik je nooit meer energie dan je nodig hebt. De droger heeft 14 verschillende droogprogramma's voor al jouw wasgoed.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Droogt snel
In de AEG T8DE95EW warmtepompdroger droog je grote ladingen wasgoed. Met een droogcapacieit van 9 kilogram droog je daarmee ook grote ladingen handdoeken of beddengoed. Dankzij het AbsoluteCare systeem controleert de droger nauwkeurig de beweging en de droogtemperatuur. Als je kleding droog genoeg is, stopt de wasdroger automatisch. Zo droog je ook een kleine lading was zonder dat je extra energie verbruikt. Voor je wollen trui is er een aparte droogbeweging, waardoor je trui plat droogt en niet uitrekt. Je kleding blijft bovendien langer mooi in de kledingbeschermende trommel. Op het Nederlandstalige display staat de resterende tijd van het droogprogramma. Nog een paar minuten geduld, dan trek je jouw favoriete broek weer aan.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
Dankzij de Hygiene Care van deze Samsung DV90T6240LH 6000 serie verwijder je huisstofmijt, bacteriën en allergenen in je wasgoed. Zo weet je zeker dat je beddengoed of teddybeer extra schoon is. De wasdroger is met 9 kilogram vulgewicht geschikt voor grote ladingen natte was in één keer. De machine adviseert je, dankzij de AI Control, automatisch over het beste droogprogramma voor elke lading. Wil je je favoriete outfit even opfrissen? Dan gebruik je de Air Wash functie. Het programma verwijdert vervelende geurtjes met warme lucht, zonder ze te wassen. De machine zorgt goed voor je kleding zorgt door de Optimal Dry sensoren. De droogtijd past zich automatisch aan per lading. Zo droogt je kleding nooit te lang en blijven ze langer mooi.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Dankzij de ruime trommelinhoud van 9 kilogram droog je in de Bosch WQG245DCFG veel beddengoed of kleding in één keer. Hierdoor is de warmtepomp droogkast geschikt voor een huishouden vanaf 2 personen met grote ladingen was. Met een geluidsniveau van 64 decibel doet de droogkast dit erg stil. Je zet de automaat dus ook 's avonds of 's nachts aan. De droogkast heeft een zelfreinigende condensor, waardoor je minder onderhoud en een lager energieverbruik hebt. De droogkast heeft een maximale droogtijd van 176 minuten bij een maximale belading. Hierdoor is je was sneller droog.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Duur
Droogt niet snel
De T9DEN98BC is een zeer energiezuinige A+++ warmtepompdroger met FiberPro droogtechnologie. De FiberPro vochtigheidssensor meet waar je wasgoed het vochtigst is en past hier de warmteverdeling op aan. Door je kleding gelijkmatig te drogen, droog je verschillende soorten stof tegelijkertijd. Zo blijft zelfs je wollen trui zacht. Met 9 kilogram vulgewicht droog je grote ladingen beddengoed, handdoeken en kleding. Het AbsoluteCare systeem beschikt over specifieke droogprogramma's die zich aanpassen aan het type stof. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je favoriete wasgoed krimpt. Met de meegeleverde condensafvoerslang voer je het vocht uit je kleding via de waterafvoer af. Zo hoef je niet telkens het condensreservoir te legen.

Wat is een warmtepompdroger met 9 kg?

Simpel gezegd betekent een vulgewicht van 9 kg dat je 9 kilogram wasgoed kunt drogen. Natuurlijk kunnen de meeste mensen zich daar niet zo veel bij voorstellen.

De kleinste warmtepompdroger heeft een vulgewicht van 7 kg en is geschikt voor een huishouden van 1 persoon. 8 kg wasdrogers komen het vaakst voor en zijn geschikt voor huishoudens met 2 á 3 personen. 9 kg komt iets minder vaak voor, omdat het bovengemiddeld groot is.

Waarom kiezen voor een warmtepompdroger met 9 kg

Over het algemeen wordt gesteld dat een warmtepompdroger 9 kg geschikt is voor een huishouden met 5 personen of meer. Je weet dan zeker dat je al je wasgoed in één keer kunt drogen.

Maar dit type droger kan ook heel geschikt zijn voor een kleiner huishouden. Stel bijvoorbeeld dat je veel wasgoed hebt omdat jullie veel sportkleding hebben of omdat je vaak grote dingen wil drogen.

Kies dus ook voor een vulgewicht van 9 kg als je weet dat je wasmachine een vergelijkbaar vulgewicht heeft. Zo voorkom je dat je de maximale vulcapaciteit bereikt voordat je al je wasgoed in de trommel hebt gestopt.

Warmtepompdroger met 9 kg kopen: let hier op

Er is een ruim assortiment met warmtepompdrogers met 9 kg vulgewicht en voordat je thuiskomt met een model dat alleen een resterende tijd indicatie heeft, wijzen we je hier op de andere belangrijke eigenschappen.

Functies voor het gebruiksgemak

De meeste wasdrogers beschikken over een resttijd indicatie, maar er zijn altijd extraatjes die het gebruiksgemak voor jou nog meer kunnen vergroten. Met een zelfreinigende condensor hoef je bijvoorbeeld nooit meer zelf aan het onderhoud te denken. Denk ook eens aan een uitgestelde start waarmee je ervoor zorgt dat het droogprogramma klaar is als het jou uitkomt.

Speciale droogprogramma’s

Pas je droger altijd aan op de wensen die je hebt, zo heb je bijvoorbeeld ook modellen met een speciaal anti allergie programma. Kijk daarvoor goed naar de soort kleding die je wil drogen en je maakt de goede keus.

Energielabel

Als je op zoek bent naar een energiezuinige droger is een warmtepompdroger altijd het beste idee, het verbruik ligt namelijk aanzienlijk lager dan bij een condensdroger. Met energielabel A+++ bespaar je over de gehele levensduur tot wel €1750.

Draairichting deur

Een grote droger staat al snel in de weg en daarom moet je er altijd rekening mee houden dat de deur nog open kan. Als de draairichting deur verwisselbaar is kun je deze op ieder gewenst moment aanpassen, maar houd er ook rekening mee dat bij veel modellen de draairichting deur rechts is en niet aangepast kan worden.