Warmtepompdroger met lage vochtuitstoot

Wil jij energiezuinig drogen, maar heb je een kleine wasruimte? Dan moet je rekening houden met de vochtuitstoot van je nieuwe droger. Iedere droger voert het grootste deel van de condens af, maar een deel ervan komt ook altijd vrij in de wasruimte, wat - als je niet uitkijkt - voor beslagen ramen en zelfs schimmel kan zorgen. Ontdek hier wat de beste droger met een lage vochtuitstoot van 2024 is!
1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 663 WP EcoSpeed

Laatste update: 16 september 2024

1

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

2

Miele TSC 663 WP EcoSpeed

Laatste update: 16 september 2024

Foto van Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Elk soort wasdroger stoot vocht uit aan de ruimte, maar een goede warmtepompdroger het minst.
  • Hoeveel vocht er vrijkomt, wordt uitgedrukt in 'condensatie-efficiëntie': een hoge efficiënte betekent een lage uitstoot
  • Er zijn drie niveaus: Heel lage, lage, en gemiddelde vochtuitstoot.
  • De beste warmtepompdroger met lage vochtuitstoot is de Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Wat is een warmtepompdroger met lage vochtuitstoot?

Een warmtepompdroger verwarmt lucht met behulp van een warmtepomp en hergebruikt deze warmte om stroom te besparen. Hierdoor verbruikt een warmtepompdroger aanzienlijk minder energie dan andere soorten wasdrogers bij het drogen van je wasgoed, waardoor de warmtepompdroger de meest zuinige wasdroger is.

De warmte die de wasdroger produceert, wordt gebruikt om het wasgoed te drogen. Het condenswater wordt opgevangen en ofwel opgeslagen in de condensbak of direct afgevoerd naar de waterafvoer – afhankelijk van jouw voorkeur en de mogelijkheden van de specifieke wasdroger.

Maar warmtepompdrogers verliezen altijd een deel van de vochtige lucht aan de ruimte waar deze geplaatst is. Hoeveel vochtuitstoot er precies vrijkomt, verschilt per model. De vochtuitstoot kan problemen veroorzaken, doordat je wasruimte erg warm en vochtig kan worden, vooral als je deze niet goed kunt ventileren. Dit kan resulteren in beslagen ramen, maar bijvoorbeeld ook schimmel op je muren, wat niet alleen vies en lelijk is, maar ook schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

Beste warmtepompdrogers met lage vochtuitstoot van 2024

Komt jouw nieuwe droger in een kleine of slecht geventileerde ruimte te staan? Kies dan voor een energiezuinige warmtepompdroger met een lage vochtuitstoot. Bij zelfs de beste droger is er sprake van vochtuitstoot, maar er zit zeker verschil in de condensatie-efficiëntie bij verschillende soorten wasdrogers. Dit zijn de beste wasdrogers met een lage vochtuitstoot van 2024!

1

Beste warmtepompdroger met lage vochtuitstoot

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++ -10%
Bespaart 1780 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Duur
Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.
2
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Topklasse bouwkwaliteit
Duur
Droogt niet snel
In de Miele TSC 663 WP warmtepompdroger blijft jouw wasgoed langer mooi. De vochtigheidssensoren in de machine meten de vochtigheid in jouw wasgoed en passen op basis daarvan het droogprogramma aan. Hierdoor draait jouw droger nooit onnodig lang. De wasdroger heeft een vulgewicht van 8 kilogram. Zo heb je genoeg ruimte voor kleine en middelgrote droogbeurten. Denk bijvoorbeeld aan het beddengoed van één 2-persoonsbed. Dankzij energieklasse A+++ draag je jouw steentje bij aan het milieu en bespaar je tot wel € 1.150,- aan energiekosten over de levensduur van het apparaat. Met de Miele@home app kies je gemakkelijk het juiste droogprogramma voor jouw wasgoed via je tablet of smartphone. Dit doe je waar en wanneer het jou uitkomt.
Warmtepompdroger met lage vochtuitstoot

Wat is de vochtuitstoot van een warmtepompdroger?

Een wasdroger vangt vocht op uit het wasgoed, en voert het grootste deel hiervan af. Helaas is er altijd wel een deel van het vocht dat – zelfs bij de beste wasdroger – vrijkomt in de ruimte waar je wasdroger staat. Warmtepompdrogers zijn erop ontworpen om dit te minimaliseren, wat dit type droger niet alleen de meest geschikte wasdroger maakt als je energie wilt besparen, maar ook om je wasruimte droog en gezond te houden.

Verschillende niveaus van vochtuitstoot

Warmtepompdrogers kunnen verschillende niveaus van vochtuitstoot hebben. Hier gaan we kijken naar drie verschillende categorieën: hele lage, lage en gemiddelde vochtuitstoot. Dit wordt uitgedrukt in ‘condensatie-efficiëntie, wat in percentages aangeeft hoeveel vocht er vrijkomt. Een hoge condensatie-efficiëntie betekent een lage vochtuitstoot – wat is wat je wilt.

Heel lage vochtuitstoot – condensatie-efficiëntie van 95% of meer

Een warmtepompdroger met hele lage vochtuitstoot laat bijna geen vocht vrij in de lucht. Dit is ideaal voor kleine ruimtes of voor huizen zonder goede ventilatie. Je merkt bijna geen verschil in de luchtvochtigheid, wat zorgt voor een prettigere omgeving. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken over beslagen ruiten of schimmel.

Lage vochtuitstoot – condensatie-efficiëntie van 90% – 94%

Bij een lage vochtuitstoot komt er iets meer vocht vrij dan bij de hele lage variant, maar nog steeds aanzienlijk minder dan bij traditionele drogers. Warmtepompdrogers met dit niveau vochtuitstoot kun je prima kwijt in een kleinere wasruimte, maar de mogelijkheid om een raampje te openen of op een andere manier te ventileren wordt wel aangeraden.

Gemiddelde vochtuitstoot – condensatie-efficiëntie van 89% of minder

Zolang je deze wasdroger in een ruimte met openslaande ramen zet, zal de vochtige lucht geen problemen veroorzaken. Zolang je goed kunt ventileren en luchten, maakt het niet uit als de vochtuitstoot wat hoger is. Onthoud om de raden open te zetten of de badkamerventilator aan te laten tijdens en na het drogen, en je hoef je nergens zorgen om te maken.