Warmtepompdroger.nl

Home - Review - AEG T8DBE86W

Review AEG T8DBE86W

Als jij op zoek bent naar een nieuwe wasdroger is de AEG T8DBE86W misschien wel een goede keuze voor jou. Leer hieronder onder uitgebreide review over de AEG T8DBE86W wasdroger!

Het AbsoluteCare-systeem van de droger past zijn droogprogramma’s aan op elk type wasgoed, waardoor je kleding niet krimpt in de wasdroger. Het is bovendien een erg energiezuinige wasdroger die geschikt is voor een klein gezin. Daarnaast zal strijken nauwelijks nog nodig zijn door het eenvoudige gebruik van het antikreuk-programma. Met 65 decibel behoort de wasdroger tot een normaal geluidsniveau, wat vergelijkbaar is met twee mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Je zult er niet veel last van hebben, maar het is niet de beste keuze om de droger naast je slaapkamer te plaatsen. Er horen ook wat minpuntjes bij deze wasdroger, zoals de ontbrekende Wi-Fi functie en zelfreinigende condensor. Ook het feit dat de wasdroger niet over een stoomfunctie beschikt is een minpuntje. Wat deze termen allemaal betekenen hebben we hieronder uitgebreid beschreven in de review.

Overzicht van de review

Voordelen van de AEG T8DBE86W

Dit zijn de voordelen van de AEG T8DBE86W:

Drogen op een energiezuinige manier

Warmtepompdrogers zijn de meest energiezuinige wasdrogers. De hete lucht wordt hergebruikt en steeds opnieuw de trommel ingeblazen waardoor je veel energie bespaard. Ook drogen deze soort wasdrogers op lagere temperaturen in vergelijking tot condensdrogers, wat beter is voor je wasgoed. Met energieklasse A+++ valt de AEG T8DBE86W in de beste categorie van de energielabels. Qua kosten zul je over de gehele levensduur 1735 euro besparen en de wasdroger verbruikt 176 kWh energie per jaar, wat 79,20 euro kost.

Geschikt voor een klein huishouden

De AEG T8DBE86W beschikt over een vulgewicht van 8 kg. Dit is het perfecte gewicht voor een klein huishouden van 2 of 3 personen. Het beddengoed van 3 personen kan in één droogbeurt gedaan worden. Als je samen met twee vrienden woont of een klein gezinnetje hebt zal deze wasdroger dus zeker bevallen.

Minder kreuken

Met het antikreuk-programma van deze wasdroger hoef je nooit bang te zijn dat je wasgoed in een prop opdroogt wanneer je even geen tijd hebt om hem de trommel te ruimen. De trommel blijft na het droogprogramma draaien, zodat de was in beweging blijft en niet in een prop opdroogt. Hierdoor ben je vervolgens minder tijd kwijt aan strijken.

Nadelen van de AEG T8DBE86W

Dit zijn de nadelen van de AEG T8DBE86W:

Heeft geen Wi-Fi

Het is een functie die veel moderne wasdrogers tegenwoordig hebben, Wi-Fi. Hierdoor hou je altijd je wasdroger in de gaten, waar je ook bent. Je kunt hem zelfs aan- en uitzetten als je nog niet thuis bent. Perfect voor als je droog beddengoed wilt hebben bij thuiskomst. De AEG T8DBE86W beschikt helaas niet over deze functie.

Beschikt niet over een stoomfunctie

Een stoomfunctie zorgt ervoor dat je wasgoed licht gestoomd wordt tijdens het drogen. Dit gaat kreuken tegen en laat je kleding fris ruiken. Deze wasdroger beschikt helaas niet over deze functie. Gelukkig heeft deze wasdroger wel een antikreuk-programma, wat ook de kreuken tegengaat.

Onderhoud blijft nodig door ontbrekende zelfreinigende condensor

Als je op zoek bent naar een wasdroger met zo min mogelijk onderhoud is het misschien verstandig om nog even verder te zoeken. Doordat de AEG T8DBE86W niet over een zelfreinigende condensor beschikt, blijft onderhoud nodig. Een zelfreinigende condensor spoelt meerdere keren schoon tijdens het drogen, waardoor je hem zelf niet meer pluisvrij hoeft te maken. Bij deze wasdroger is het noodzakelijk om dit zelf te doen.

Conclusie

Om deze review nog even samen te vatten hebben we hieronder alle voor- en nadelen nog even op een rijtje gezet.

VoordelenNadelen
Erg energiezuinigHeeft geen Wi-Fi
Antikreuk-programmaGeen stoomfunctie
Geschikt voor een klein gezinGeen zelfreinigende condensor

Direct de laagste prijs

Vergelijkbare warmtepompdrogers