Warmtepompdroger.nl

Home - Review - Miele TSC 563 WP EcoSpeed

Review Miele TSC 563 WP EcoSpeed

De belangrijkste eigenschappen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Daarnaast is de droogsnelheid: snel en maakt de machine voor 66 dB geluid.

Met een geluidsniveau van 66 decibel valt de wasdroger in de normale categorie. Je kunt het vergelijken met 2 mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Een extra toevoeging aan deze wasmachine is de FragrenceDos gleurflacons. Gebruik deze als je je gewassen outfit na het drogen extra fris wilt hebben. Je plaatst deze eenvoudig in de vulopening van de wasdroger en stelt zelf de geurintensiteit in.

Andere voordelen van de wasdroger zijn de energiezuinigheid, de lange levensduur, het antikreuk-programma en de zelfreinigende condensor. Daarnaast is de wasdroger geschikt voor een klein gezin en is hij bestuurbaar via Wi-Fi. Het enige nadeel van deze wasdroger is de ontbrekende stoomfunctie. Wat al deze kenmerken precies betekenen zullen we hieronder verder uitleggen.

Overzicht van de review

Voordelen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed

Dit zijn de voordelen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed:

Erg energiezuinig wasjes draaien

De Miele TSC 563 WP EcoSpeed is een warmtepompdroger met energielabel A+++. Hiermee droog je extra zuinig omdat de warme lucht uit de trommel hergebruikt wordt. Hierdoor is de wasdroger zuiniger en beter voor het milieu. De wasdroger verbruikt 177 kWh aan energie per jaar, wat 79,65 euro kost. Over de gehele levensduur bespaar je 1735 euro.

Daarnaast beschikt de wasdroger over het PerfectDry systeem met vochtigsheidssensoren. Hierdoor wordt er elk moment gemeten hoe vochtig jouw wasgoed is, waardoor het wasgoed nooit te lang gedroogd wordt. Dit is zuiniger, maar draagt ook bij aan de staat van je wasgoed. Het zal minder snel krimpen en slijten.

Lange levensduur

Qua bouwkwaliteit valt de wasdroger in de topklasse, dit houdt in dat je extra lang van de wasdroger kunt genieten doordat deze van goede materialen is gemaakt. De Miele TSC 563 WP EcoSpeed beschikt over een RVS trommel met koolborstelloze motor, wat hier aan bijdraagt.

Minder kreuken en vouwen in je wasgoed

Een antikreuk-programma zorgt ervoor dat de trommel blijft ronddraaien nadat het programma is geëindigd, zodat de was in beweging blijft en niet in een prop opdroogt. En de naam doet het al vermoeden, maar hierdoor zal je wasgoed met minder kreuken en vouwen de trommel uitkomen. Het programma kan op elk moment worden uitgezet en is perfect voor als je even geen tijd hebt om de trommel uit te ruimen.

Heeft Wi-Fi

De Wi-Fi functie van deze wasdroger zorgt ervoor dat je op elk moment, waar je ook bent, de machine kunt besturen. Hoe fijn is het als je het droogprogramma alvast start voordat je thuiskomt of het droogprogramma in de gaten kunt houden als je even boodschappen doet? Heel fijn!

Geschikt voor een klein gezin

Het vulgewicht van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed is 8 kg en voor een gezin met één of twee kinderen is dit ideaal. Zo kun je al het beddengoed in één beurt drogen. Het is belangrijk om een wasdroger te kiezen die bij de vulcapaciteit van je wasmachine past, anders kun je niet al het wasgoed in één keer drogen.

Minder onderhoud door de zelfreinigende condensor

Een zelfreinigende condensor zorgt voor het regelmatig schoon spoelen met het vocht uit je wasgoed tijdens het drogen. Hierdoor blijft de condensor pluisvrij en hoef je deze niet meer zelf te reinigen. Minder onderhoud dus!

Nadelen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed

Dit zijn de nadelen van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed:

Beschikt niet over een stoomfunctie

Het enige nadeel van de Miele TSC 563 WP EcoSpeed is de ontbrekende stoomfunctie. Als je niet van strijken houdt is een stoomfunctie jouw reddende engel, aangezien deze zorgt voor het verdwijnen van kreuken in je wasgoed. Daarnaast kun je de stoomfunctie ook gebruiken voor het even opfrissen van kleding die niet gewassen hoeft te worden. De Miele TSC 563 WP EcoSpeed beschikt wel over een antikreuk-programma en geurflacons wat vergelijkbaar is.

Conclusie

Hieronder hebben we om de review mee af te sluiten, de voor- en nadelen nog even op een rijtje gezet.

VoordelenNadelen
Erg energiezuinigGeen stoomfunctie
Topklasse bouwkwaliteit
Antikreuk-programma
Heeft Wi-Fi
Geschikt voor een klein gezin
Zelfreinigende condensor
Hoge reviewscore (9.2)

Direct de laagste prijs

Vergelijkbare warmtepompdrogers