Warmtepompdroger.nl

Samsung Optimal Dry warmtepompdroger

Heb je veel kledingstukken die niet geschikt zijn voor de droger? Dan kun je misschien eens de Samsung Optimal Dry proberen. Deze droger is namelijk uitgerust met sensoren die heel nauwkeurig kunnen bepalen op welke manier jouw wasgoed behandeld moet worden, waardoor je ook delicate stoffen gewoon machinaal kunt drogen. Ieder droogprogramma is weer anders.
1

Samsung DV80TA220AE

2

Samsung DV70TA000TE

3

Samsung DV90T6240LH

4

Samsung DV80CGC2B0AEEN

5

Samsung DV90T6240LK/S2

Laatste update: 17 juli 2024

1

Samsung DV80TA220AE

2

Samsung DV70TA000TE

3

Samsung DV90T6240LH

4

Samsung DV80CGC2B0AEEN

5

Samsung DV90T6240LK/S2

Laatste update: 17 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Optimal Dry werkt met sensoren met een eigen taak.
  • Bij ieder droogprogramma wordt de temperatuur en tijd aangepast.
  • Je kunt zo ook kwetsbare kleding drogen.
  • De beste samsung optimal dry warmtepompdroger is de Samsung DV80TA220AE

Wat is een Samsung Optimal Dry warmtepompdroger?

In de trommel van een Samsung droger met Optimal Dry zitten drie sensoren die allemaal hun eigen taak hebben. De eerste sensor stelt vast hoe vochtig jouw was is, de tweede houdt de temperatuur in de gaten en de derde geeft je informatie over wanneer de warmtewisselaar gereinigd moet worden.

Samen zorgen de sensoren ervoor dat je wasgoed op de optimale manier gedroogd wordt. Het gevolg daarvan is dat je kledingstukken beschermd worden tegen slijtage en veel langer mee gaan.

Dit zijn de beste Samsung Optimal Dry warmtepompdrogers van 2024

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet wat het beste product voor jou is? Geen probleem! Wij hebben de beste warmtepompdrogers met Optimal Dry voor je getest en met elkaar vergeleken op basis van het energieverbruik, het geluidsniveau, het vulgewicht, het gebruiksgemak en de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Nu hoef jij alleen nog op basis van jouw voorkeuren de ideale warmtepompdroger voor jou uit te zoeken. Dit zijn de beste Samsung Optimal Dry warmtepompdrogers van 2024:

1

Beste samsung optimal dry warmtepompdroger

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De Samsung DV80TA220AE heeft vochtigheidssensoren, zodat je wasgoed niet langer droogt dan nodig. Zodra je handdoeken droog zijn, stopt de warmtepompdroger direct. Hierdoor blijven je favoriete T-shirts langer mooi. Met een vulgewicht van 8 kilogram droog je naast je normale ladingen ook grotere ladingen, zoals beddengoed voor 2 of 3 personen. Je vindt met de 14 droogprogramma's gemakkelijk de juiste instellingen voor je wollen truien of tenniskleding. Dit doe je ook nog eens energiezuinig dankzij het A+++ energielabel. Wil je niet steeds de condensbak legen? Sluit dan de meegeleverde condensafvoerslang aan op de droger, zodat het condenswater direct wegspoelt.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
In de Samsung DV70TA000TE/EN warmtepompdroger blijft de kleding van 1 persoon langer mooi. Dankzij het OptimalDry systeem meten sensoren hoe vochtig je wasgoed is tijdens het drogen. Is je kleding droog? Dan stopt de wasdroger automatisch. Je favoriete trui droogt hierdoor niet langer dan nodig, waardoor je slijtage voorkomt. Je kiest uit 14 droogprogramma's voor je beddengoed, fijne blouses en sportkleding. Sluit de meegeleverde condensafvoerslang aan op de droger, zodat het condenswater direct wegspoelt. Zo hoef je niet om te kijken naar de condensbak.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Basisklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
Dankzij de Hygiene Care van deze Samsung DV90T6240LH 6000 serie verwijder je huisstofmijt, bacteriën en allergenen in je wasgoed. Zo weet je zeker dat je beddengoed of teddybeer extra schoon is. De wasdroger is met 9 kilogram vulgewicht geschikt voor grote ladingen natte was in één keer. De machine adviseert je, dankzij de AI Control, automatisch over het beste droogprogramma voor elke lading. Wil je je favoriete outfit even opfrissen? Dan gebruik je de Air Wash functie. Het programma verwijdert vervelende geurtjes met warme lucht, zonder ze te wassen. De machine zorgt goed voor je kleding zorgt door de Optimal Dry sensoren. De droogtijd past zich automatisch aan per lading. Zo droogt je kleding nooit te lang en blijven ze langer mooi.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Droogt niet snel
Je droogt grote en kleine ladingen was in de Samsung DV80CGC2B0AEEN warmptepompdroger. Met 8 kilogram vulgewicht was je gerust je zwarte kleding van die week in één keer. De OptimalDry sensoren meten hoe vochtig jouw wasgoed is. Is jouw kleding droog, dan stopt het programma automatisch. Hierdoor zit je favoriete trui of broek nooit langer dan nodig in de trommel. Zo hoef je niet bang te zijn dat je kledingstuk krimpt. Met Air refresh fris je muf ruikende kleding op. Door een hogere temperatuur verdwijnen vieze geuren, zodat jij jouw favoriete trui aantrekt zonder deze te wassen. Zet het Hygiene Care programma aan om bacteriën en allergenen zoals pollen, huisstofmijt en dierenharen te verwijderen.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Maakt weinig geluid
De Samsung DV90T6240LK droogt een lading beddengoed zeer energiezuinig met energieklasse A+++. Je bespaart hiermee tot € 1.150,- op je energiekosten over de levensduur. Een wollen trui droog je veilig dankzij de OptimalDry vochtigheidssensoren. De warmtepompdroger stopt automatisch zodra je kleding droog is. Zo droog je niet langer dan nodig is en krimpt de stof niet. Door de trommelverlichting heb je ook 's avonds in het donker goed zicht op je was. Met Hygiene Care verwijder je bacteriën en huisstofmijt op een hogere temperatuur. Handig, wanneer je babykleertjes droogt of een gevoelige huid hebt. Muffe shirts fris je na één dag dragen op met het Air Refresh programma. Je doet dit bijvoorbeeld als je knoflook in de keuken bakt.

De specificaties van de Samsung Optimal Dry warmtepompdroger

Kies de juiste droger altijd op basis van de ruimte waarin je deze wil zetten. In de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat de deur van het apparaat altijd open kan. Daarbij moet je er rekening mee houden dat sommige drogers ook moeten worden aangesloten op een waterafvoer, je kunt deze dan niet zomaar overal neerzetten.

Daarbij heeft de lijn van Samsung nog een andere bijzondere specificatie, veel van het witgoed is namelijk verkrijgbaar in de kleur zwart en dat zorgt weer voor een look die net een beetje anders is. Kijk voor het juiste vulgewicht altijd naar dat van je wasmachine, je wil voorkomen dat je droger een kleiner vulgewicht heeft, want dan kun je niet al je natte wasgoed in het toestel kwijt.

Samsung Optimal Dry warmtepompdroger: voordelen en nadelen

Alle Samsung wasdrogers met Optimal Dry hebben energieklasse A+++ of A++. Hiermee bespaar je over de gehele levensduur van het apparaat tussen de €1500 en €1750 op je energiekosten en dat is zeker een groot voordeel.

Ook gaat je kleding veel langer mee als je een Samsung wasdroger met Optimal Dry gebruikt en ook dat scheelt natuurlijk flink in de kosten die je maakt. De temperatuursensor zorgt er bijvoorbeeld voor dat je kleding nooit wordt blootgesteld aan te hoge temperaturen en dat voorkomt dat je kleding zal krimpen.

Het juiste droogprogramma wordt vanzelf gestart, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je per ongeluk de verkeerde kleding in de droger stopt.

Qua nadelen moet je er wel rekening mee houden dat de prijs van deze warmtepompdrogers iets hoger ligt dan van andere modellen. Zonder korting ben je ten minste €650 kwijt, maar er zijn ook drogers die twee keer zo duur zijn.

Neem daarbij wel in acht dat je hoogst waarschijnlijk flink op je energierekening zal besparen en ook minder vaak nieuwe kleding en beddengoed hoeft te kopen. Op de lange termijn verdient het apparaat zich dus vanzelf terug.

Het kan ook als vervelend worden ervaren dat het apparaat iets meer onderhoud nodig heeft. Om ervoor te zorgen dat de sensoren altijd goed hun werk kunnen doen, moet je deze regelmatig afnemen met een vochtige doek. Als er pluizen of restjes wasmiddel voor blijven zitten, kan een sensor de verkeerde inschatting maken. Daarnaast moet ook het normale onderhoud gedaan worden, bijvoorbeeld het reinigen van de pluizenfilter.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung Optimal Dry warmtepompdroger?

Naast de OptimalDry functie zijn er nog twee technologieën van Samsung die een nieuwe warmtepompdroger kan hebben:

Samsung Hygiene Care

Deze functie is met name erg handig voor mensen die last hebben van allergieën. Dit programma zorgt er namelijk voor dat je wasgoed grondig verhit wordt, waardoor bacteriën en allergenen verdwijnen. Het handigste aan dit programma is dat je je wasgoed ook droog kunt behandelen, je hoeft het dus niet altijd eerst te wassen. Wel zo fijn als je bijvoorbeeld een wollen deken hebt die niet nat mag worden.

Samsung Airwash

Warmtepompdrogers die zijn uitgerust met dit programma zorgen ervoor dat kleding die je hebt gedragen weer kan worden opgefrist. Vervelende geurtjes zoals frituurlucht of sigarettenrook zijn in minder dan een uur helemaal verdwenen. Hiervoor wordt warme lucht gebruikt en dat is beter voor je kleding.

Veelgestelde vragen over een Samsung warmtepompdroger met Optimal Dry

We sluiten af met de vragen die andere consumenten het vaakst stellen over warmtepompdrogers van Samsung met optimal dry.

Wat is Optimal Dry?

De sensoren Optimal Dry hebben drie verschillende functies: het detecteren van de hoeveelheid vocht in je wasgoed om daar de droogtijd op aan te passen, het aanpassen van de temperatuur aan het materiaal van je kleding en informatie hebben over het onderhoud.

Vergeleken met ieder ander apparaat voor je wasgoed is de Samsung droger echt fool-proof, je krijgt een foutmelding op de display je echt hele gekke dingen met je wasgoed aan het doen bent. Een kind kan de was drogen!