Snelle warmtepompdroger

Wil je een energiezuinige wasdroger die binnen korte tijd je wasgoed grondig droog heeft? Hier ben je aan het juiste adres! Wat je wil is een snelle warmtepompdroger met energieklasse A+++. Deze droger beschikt over een speciaal droogprogramma waarmee, als je haast hebt, een kleiner vulgewicht binnen korte tijd perfect droog uit de droger komt. Hier vind je de beste snelle warmtepompdroger van 2024!
1

Bosch WTU87675NL

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

Siemens WT45W475NL

4

Siemens WT7U4600NL SelfCleaning

5

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Laatste update: 18 oktober 2024

1

Bosch WTU87675NL

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

Siemens WT45W475NL

4

Siemens WT7U4600NL SelfCleaning

5

Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Laatste update: 18 oktober 2024

Foto van Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Een energiezuinige warmtepompdroger is de beste wasdroger die je kunt kiezen - voor het milieu en je energiekosten.
  • Een condensdroger is eigenlijk altijd nog sneller dan een snelle warmtepompdroger, maar heeft geen gunstig energielabel.
  • De meeste nieuwe warmtepompdrogers beschikken over een snel droogprogramma, welke razendsnel droog wasgoed oplevert.
  • De beste snelle warmtepompdroger is de Bosch WTU87675NL

Wat is een snelle warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is een type droger dat werkt door warmte uit de lucht te halen en die te gebruiken om kleding te drogen. De o-zo zuinige warmtepompdroger droog met behulp van een warmtepomp en een koelmiddel en hergebruikt de warmte. Dit maakt de warmtepompdroger een energiezuinige optie en beter voor het milieu dan andere producten.

Door deze innovatieve manier van drogen, bereikt een warmtepomp droger een lagere temperatuur dan een ander type droger. Door deze lagere temperatuur hebben warmtepomp drogers een langere droogtijd. Gemiddeld doet een warmtepomp droger ongeveer 2 uur en 45 minuten over één reguliere droogbeurt.

Dit zijn de beste snelle warmtepompdrogers van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe droger en vind je het belangrijk dat deze zowel zuinig als snel is? Wij hebben de beste warmtepompdrogers van 2024 uitgebreid met elkaar vergeleken en delen onze bevindingen maar al te graag met je. Dit zijn de beste snelle warmtepompdrogers van 2024, met een goede prijs-kwaliteitverhouding, veel gebruiksgemak en verschillende droogprogramma’s.

1

Beste snelle warmtepompdroger

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De Bosch WTU87675NL is een zeer zuinige wasdroger met een inhoud van 8 kilogram. Je droogt dus gemakkelijk kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen. Het apparaat is van topklasse bouwkwaliteit waardoor hij jarenlang meegaat. Het apparaat heeft een SelfCleaning condensor. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en blijft de wasdroger tijdens de hele levensduur efficiënt en energiezuinig drogen. Last van een allergie? De functie AllergyPlus haalt extra goed pollen, dierenharen en andere allergenen uit je wasgoed. Met een geluidsniveau van 64 decibel droogt het apparaat relatief stil. Je plaatst hem dus zonder problemen in de buurt van een slaapkamer.
2
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De AEG T9DENS87 warmtepompdroger beschikt over een aantal slimme functies die het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger voor je maken. Zo past de A+++ wasdroger automatisch de droogtijd aan op elke lading wasgoed. Hierdoor gaat je kleding langer mee en verbruik je niet te veel energie. Ook handig; de AEG beschikt over FiberPro technologie. De wasdroger meet de vochtigheid van het wasgoed in de trommel en geeft elk kledingstuk de benodigde behandeling. Je hoeft katoenen broeken en synthetische shirts dus niet meer te sorteren. Met de AEG droog je kleine en grotere ladingen wasgoed in één keer.
3
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Je droogt kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen snel en stil in de Siemens WT45W475NL wasdroger. Met een geluidsniveau van slechts 64 decibel heb je geen last van lawaai, waardoor je de automaat ook in een open ruimte zet. Je kiest 1 van de 15 programma's voor je schone wasgoed. Om een kleine lading snel te drogen, kies je voor het superKort 40 programma. Zo zijn enkele shirts binnen 40 minuten klaar om te gebruiken. Ook de andere programma's drogen sneller dankzij de speedPack technologie. Zo trek je één outfit binnen 20 minuten weer aan. De selfCleaning condenser reinigt je wasdroger automatisch, waardoor je minder onderhoud hebt. Zo blijft de droger altijd energiezuinig in gebruik.
4
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Maakt weinig geluid
Droogt snel
De Siemens WT7U4600NL is een zeer energiezuinige warmtepompdroger voor kleine en grotere ladingen kleding van 2 of 3 personen. De wasdroger heeft een zelfreinigende condensor die automatisch schoonspoelt. Zo heb je minder onderhoud en blijft je droger energiezuinig en efficiënt. Je hebt keuze uit droogprogramma's voor bijvoorbeeld overhemden, handdoeken en dekens. Door de topklasse bouwkwaliteit gaat deze jarenlang mee. Met een maximaal geluidsniveau van 64 decibel heb je geen last van lawaai. Je zet de droger daarom gerust vlak bij je slaapkamer of thuiswerkplek. Gebruik de meegeleverde condensafvoerslang om het apparaat op de waterafvoer aan te sluiten. Je hoeft de condensbak dan niet te legen.
5
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++ -10%
Bespaart 1780 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Duur
Je droogt kleine en grotere ladingen kleding en beddengoed van 2 of 3 personen eenvoudiger en voorzichtiger in de Miele TSF 763 WP EcoSpeed. Dankzij de PerfectDry vochtigheidssensoren stopt het droogprogramma precies wanneer je wasgoed droogt is, waardoor je favoriete overhemd minder snel slijt. Komt je wasgoed uit een wasprogramma voor 40 graden Celsius? Selecteer dan de DryCare40 functie bij het droogprogramma om het programma aan te passen op stoffen met een maximale wastemperatuur van 40 graden. Zo besteed je minder tijd aan het sorteren van je shirts en broeken na het wassen. De warmtepomp droogtechniek van de automaat zorgt dat je je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Met energieklasse A+++-10% bespaar je flink op je energiekosten per jaar.

Warmtepompdroger met een kort of snel programma

Veel moderne warmtepompdrogers hebben een kort of snel programma om je was in minder tijd te drogen. Dit kan erg handig zijn als je haast hebt of een kleine lading wasgoed snel droog wilt hebben. Ondanks dat een warmtepompdroger over het algemeen iets langer doet over het droogproces, kunnen deze snelle programma’s een goede oplossing zijn voor drukke huishoudens. Let wel op dat de energiebesparing bij deze snelle programma’s vaak iets minder is en dat je bij deze snelle programma’s de trommel niet helemaal vol kunt stoppen met wasgoed.

Er zijn steeds meer warmtepompdroger merken die hiervoor een speciaal droogprogramma hebben ontwikkeld, waaronder de volgende merken: Miele, AEG, Beko, Samsung, Bosch, Haier en Siemens. Wees je er wel van bewust dat niet iedere wasdroger beschikt over een spelprogramma, dus loop altijd even de specificaties na voor je je nieuwe wasdroger aanschaft.

Welke droogprogramma’s heeft een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger komt met een breed scala aan droogprogramma’s, zodat je de perfecte optie kunt kiezen voor elke soort wasgoed. Elk programma is ontworpen om je kleding zo efficiënt mogelijk te drogen en tegelijkertijd de levensduur van je kleding te verlengen.

Verschillende droogprogramma’s

  1. Katoen droogprogramma: Ideaal voor katoenen kleding zoals T-shirts en handdoeken.

  2. Synthetisch droogprogramma: Speciaal ontworpen voor synthetische stoffen, zoals sportkleding.

  3. Mix droogprogramma: Voor gemengde ladingen van verschillende soorten stoffen.

  4. Wolprogramma: Voor het veilig drogen van delicate wol.

  5. Beddengoedprogramma: Voor grote stukken textiel zoals dekbedden en lakens.

  6. Strijkvrij droogprogramma: Zorgt ervoor dat de kleding kreukvrij of bijna kreukvrij uit de trommel komt.

  7. Outdoor droogprogramma: Voor waterdichte kleding en sportkleding.

  8. Jeansprogramma: Draagt zorg voor dikke stoffen zoals denim.

  9. Sneldroogprogramma: Droogt een kleinere lading kleding grondig droog in een korte tijd.

  10. Energiebesparend droogprogramma: Droogt op lagere temperaturen om energie te besparen.

Droogvoorkeuren

Droogvoorkeuren zijn instellingen die je kunt aanpassen om het droogproces af te stemmen op jouw specifieke wensen en behoeften. Zo kun je ervoor zorgen dat je kleding precies zo wordt gedroogd als jij wilt.

  1. Snel droogprogramma: Zoals eerder genoemd, door als je snel een paar kledingstukken droog wilt hebben.

  2. Alle soorten was tegelijk drogen: Met deze instelling kun je gemengde ladingen drogen zonder je zorgen te maken over verschillende stoffen.

  3. Anti-allergie programma: Dit programma verwijdert allergenen zoals huisstofmijt, dierenharen en pollen.

  4. Vermindert slijtage: Droogt op lagere temperaturen om slijtage van je kleding te verminderen.

  5. Energiezuinig drogen: Dit programma gebruikt minder energie, ideaal voor wie de energierekening laag wil houden.

  6. Vermindert kreukels: Zorgt ervoor dat de kleding minder kreukt, wat strijken een stuk makkelijker maakt.

  7. Kleding opfrissen: Frist kleding op zonder ze helemaal te wassen, handig voor licht gedragen kleding.

Modern white washing machine close up photo in laundry room

Zijn condensdrogers sneller?

Er zijn verschillende soorten wasdrogers. De warmtepompdroger ken je nu een beetje, en daarnaast heb je de condensdroger en de luchtafvoerdroger. Afvoerdrogers worden bijna niet meer verkocht in Nederland omdat deze het minst zuinig zijn. Een condensdroger is een stuk zuiniger, maar verbruikt alsnog veel meer energie dan een warmtepomp droger. Een condensdroger of een afvoerdroger wordt gezien als traditionele, normale wasdroger. Deze drogen niet met behulp van een warmtepomp, maar met een elektrisch verwarmingselement.

Doordat een condensdroger een andere manier van verwarmen heeft, bereikt deze sneller en hogere temperatuur, waardoor deze sneller klaar is met drogen. Een condensdroger heeft een volle trommel aan wasgoed in ongeveer 2 uur en 15 minuten volledig droog.

Toch zijn er genoeg goede redenen om alsnog voor een warmtepompdroger te kiezen als je een nieuwe droger nodig hebt. Hieronder hebben we de voornaamste redenen voor je op een rijtje gezet.

  1. Energiezuinige keuze: Met een nieuwe warmtepompdroger bespaar je aanzienlijk op je energierekening in vergelijking met een condensdroger. Zelfs de beste condensdrogers verbruiken meer energie dan de gemiddelde warmtepompdroger.

  2. Milieuvriendelijker: Het lagere energieverbruik maakt de warmtepompdroger een duurzamere keuze.

  3. Langer behoud van kleding: Doordat een warmtepompdroger met lagere temperaturen droogt, slijt je kleding minder snel en heeft het een langere levensduur.

  4. Minder kans op krimpen: Omdat er minder hitte gebruikt wordt, is er minder kans dat je kleding krimpt.

  5. Groot assortiment: De meeste wasdrogers die nu geproduceerd en verkocht worden, zijn warmtepompdrogers, waardoor je hierin ruime keuze hebt.

  6. Geavanceerder modellen: Omdat bedrijven zich voornamelijk op warmtepomp drogers focussen, zijn deze modellen vaak innovatiever en gebruiksvriendelijker.

En tot slot: Omdat bedrijven zich vooral focussen op de verdere ontwikkeling van warmtepompdrogers, worden deze met het jaar efficiënter en sneller. Hierdoor wordt het verschil in droogtijd met condensdrogers steeds kleiner en kleiner.