Warmtepompdroger.nl

Aeg warmtepompdroger 7000 serie

Met een warmtepompdroger wordt je kleding op een lage temperatuur gedroogd. Sommige kleding heeft namelijk speciale verzorging nodig zodat het niet krimpt of slijt. AEG warmtepomdrogers uit de 7000 serie hebben verschillende technieken die ervoor zorgen dat jouw wasgoed altijd de juiste behandeling krijgt. Je kunt kiezen uit een vulgewicht van 7 kg of 8 kg en energieklassen tussen A+ en A+++. Houd er rekening mee dat deze modellen geen AbsoluteCare en FiberPro techniek hebben.
1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 17 juli 2024

1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 17 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Stelt je kleding niet bloot aan onnodige hitte.
  • Bespaar op het verbruik van energie.
  • Profiteer van Sensidry en ProSense technologie.
  • De beste aeg warmtepompdroger 7000 serie is de AEG T8DBE86W

Wat is een AEG warmtepompdroger 7000 serie?

Als je gaat voor een warmtepomp droger uit de AEG 7000 serie mag je rekenen op de volgende eigenschappen:

SensiDry

Met de AEG SensiDry technologie wordt voorkomen dat je wasgoed wordt blootgesteld aan onnodige hitte. Je kunt de wasdroger dus ook gebruiken om delicate stoffen te drogen. De ingebouwde warmtepomp en het koelmiddel gebruiken continu dezelfde lucht, die niet tot meer dan 54 graden Celsius wordt verwarmd. Dit scheelt ook nog eens flink in het energieverbruik.

ProSense

Bij deze techniek worden de droogtijden ingekort als je een lading hebt die niet zo zwaar is. De speciale sensoren aan de binnenkant van het apparaat wegen de hoeveelheid wasgoed en passen de duur van het programma daar op aan. Hierdoor bespaar je niet alleen energie, het is ook beter voor de levensduur van je wasgoed.

Energieklasse

AEG wasdrogers uit de 7000 serie hebben een energieklasse tussen A+ en A+++. Met A+ bespaar je over de gehele levensduur van het apparaat ongeveer €1135 ten opzichte van een traditionele droger, bij A+++ kan dat oplopen tot wel €1735.

Vulgewicht

Het vulgewicht voor de modellen uit deze serie ligt tussen de 7 kg en 8 kg, waardoor de apparaten niet per se geschikt zijn voor hele grote huishoudens. Kies altijd voor een vulgewicht dat aansluit bij je wasmachine, zo voorkom je dat je meer wasgoed kunt wassen dan drogen.

Dit zijn de beste AEG 7000 serie warmtepompdrogers

Ben je op zoek naar de perfecte AEG wasdroger voor jouw huishouden en is je oog gevallen op de 7000 serie? Dan heb je geluk! Wij hebben namelijk veel modellen getest en met elkaar vergeleken. Daarbij hebben we gekeken naar het energieverbruik, het geluidsniveau, de verschillende droogprogramma’s en natuurlijk de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste AEG 7000 serie warmtepompdrogers van 2024:

1

Beste aeg warmtepompdroger 7000 serie

Als jij op zoek bent naar een nieuwe wasdroger is de AEG T8DBE86W misschien wel een goede keuze voor jou. Leer hieronder onder uitgebreide review over de AEG T8DBE86W wasdroger!

Het AbsoluteCare-systeem van de droger past zijn droogprogramma’s aan op elk type wasgoed, waardoor je kleding niet krimpt in de wasdroger. Het is bovendien een erg energiezuinige wasdroger die geschikt is voor een klein gezin. Daarnaast zal strijken nauwelijks nog nodig zijn door het eenvoudige gebruik van het antikreuk-programma. Met 65 decibel behoort de wasdroger tot een normaal geluidsniveau, wat vergelijkbaar is met twee mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Je zult er niet veel last van hebben, maar het is niet de beste keuze om de droger naast je slaapkamer te plaatsen. Er horen ook wat minpuntjes bij deze wasdroger, zoals de ontbrekende Wi-Fi functie en zelfreinigende condensor. Ook het feit dat de wasdroger niet over een stoomfunctie beschikt is een minpuntje. Wat deze termen allemaal betekenen hebben we hieronder uitgebreid beschreven in de review.

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De AEG T9DENS87 warmtepompdroger beschikt over een aantal slimme functies die het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger voor je maken. Zo past de A+++ wasdroger automatisch de droogtijd aan op elke lading wasgoed. Hierdoor gaat je kleding langer mee en verbruik je niet te veel energie. Ook handig; de AEG beschikt over FiberPro technologie. De wasdroger meet de vochtigheid van het wasgoed in de trommel en geeft elk kledingstuk de benodigde behandeling. Je hoeft katoenen broeken en synthetische shirts dus niet meer te sorteren. Met de AEG droog je kleine en grotere ladingen wasgoed in één keer.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Droogt snel
In de AEG T8DE95EW warmtepompdroger droog je grote ladingen wasgoed. Met een droogcapacieit van 9 kilogram droog je daarmee ook grote ladingen handdoeken of beddengoed. Dankzij het AbsoluteCare systeem controleert de droger nauwkeurig de beweging en de droogtemperatuur. Als je kleding droog genoeg is, stopt de wasdroger automatisch. Zo droog je ook een kleine lading was zonder dat je extra energie verbruikt. Voor je wollen trui is er een aparte droogbeweging, waardoor je trui plat droogt en niet uitrekt. Je kleding blijft bovendien langer mooi in de kledingbeschermende trommel. Op het Nederlandstalige display staat de resterende tijd van het droogprogramma. Nog een paar minuten geduld, dan trek je jouw favoriete broek weer aan.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De AEG T7DB84PK droogt met een vulgewicht van 8 kilogram kleine en grotere wasbeurten. Zo droog je het beddengoed van 2 of 3 personen ook in één keer. Dankzij het SensiDry systeem droog je veilig al je kleding: ook je favoriete overhemd en je wollen trui. De A++ warmtepompdroger droogt op een lage temperatuur, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor krimp. Je hebt keuze uit 14 verschillende programma's. Wachten tot je droogtrommel vol zit is niet nodig door de ProSense technologie. De droger bepaalt aan de hand van de hoeveelheid was de duur van het programma. Hierdoor blijf je, ook bij een kleine hoeveelheid was, toch energiezuinig drogen. Het vocht uit je was komt in een reservoir dat je tijdig moet legen. Wil je het vocht laten afvoeren, koop er nog een condensafvoerslang bij om de droger op de waterafvoer aan te sluiten.
De belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DEP84ES AbsoluteCare warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de droogsnelheid: snel en maakt de machine voor 66 dB geluid.

De specificaties van de AEG warmtepompdroger 7000 serie

Houd bij het kiezen van een warmtepompdroger altijd rekening met de afmetingen van het apparaat. Een droger met een vulgewicht van 7 kg is namelijk veel minder diep dan wanneer het vulgewicht 8 kg is. Reken op een minimale diepte van 63 centimeter en een maximale diepte van 67 centimeter. Dit is voornamelijk belangrijk als je de droger op de wasmachine wil plaatsen en bijvoorbeeld een tussenstuk met uittrekbare lade tussen de twee apparaten wil plaatsen.

Let ook altijd op de draairichting van de deur, want deze kan niet bij alle modellen worden aangepast. Een dichte deur moet ook weer open kunnen zodat kleding gemakkelijk in- en uitgeladen kan worden. Hier heb je voldoende ruimte voor nodig.

Wat betreft de wasdroger zelf moet je altijd letten op de droogprogramma’s. Je kunt bij alle warmtepompdrogers uit de 7000 serie rekenen op:

  1. Beddengoed

  2. Eco

  3. Gemixt

  4. Synthetisch

Daarbij zijn er nog wat variabele programma’s, zoals wol, delicate stoffen, kleine lading, kort, lingerie, overhemden, sportkleding, strijkdroog, verfrissen, zijde, handdoeken en katoen. Kies altijd een wasdroger op basis van de kledingstukken die je vaak wil drogen.

AEG warmtepompdroger 7000 serie: voordelen en nadelen

Vergeleken met de andere warmtepompdrogers van AEG zijn de modellen uit de 7000 serie iets goedkoper. Daarvoor heb je bij de 7000 serie SensiDry warmtepomp droogtechniek en kun je ook profiteren van ProSense. Hierbij wordt de temperatuur laag gehouden, zodat de inhoud van de trommel nooit onnodig wordt blootgesteld aan hitte. Van katoenen t shirts tot aan zakelijke overhemden, in deze droger krijg je het allemaal droog en ze zullen speciaal blijven aanvoelen.

Helaas moet je het doen zonder FiberPro en Absolutcare, waardoor je niet alle kledingstukken kunt drogen. Items die een speciale verzorging nodig hebben, zoals wollen truien en zijden blouse, kunnen met deze technologie gemakkelijk machinaal gedroogd worden. Kies dus altijd een droger op basis van je favoriete kleding, zodat je zeker weet dat je nooit meer iets handmatig hoeft te drogen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een AEG warmtepompdroger 7000 serie?

Als je een 7000 serie sensidry warmtepomp wasdroger wil aanschaffen, zijn er een aantal eigenschappen waar je goed op moet letten:

Snelheidsklasse

Drogers met de snelheidsklasse ‘Snel’ hebben korter dan gemiddeld nodig om al je wasgoed droog te krijgen. Dit wordt altijd gemeten op basis van een volledige belading en is ook afhankelijk van het vulgewicht. Het grootste gedeelte van de wasdrogers uit de 7000 serie hebben een normale snelheidsklasse, wat betekent dat ze even snel of zelfs iets langzamer zijn dan de gemiddelde droger.

Gebruiksgemak

Alle warmtepompdrogers zijn uitgerust met automatisch uitschakelen, antikreukfase, startuitstel en kinderbeveiliging. Daarbij heb je nog de keuze uit een anti-vibratie functie, resttijdindicator, trommelverlichting, zelfreinigende condensor en bediening via de app.