Warmtepompdroger.nl

AEG AbsoluteCare warmtepompdroger

Bij een warmtepompdroger van AEG met absolutecare worden de bewegingen van de trommel nauwkeuring afgestemd op de kleding, waardoor deze langer mooi blijft. De hoeveelheid wasgoed en de soort stof bepalen ook of er met lagere temperaturen gedroogd kan worden en of de droogtijd korter of langer is. Ieder kledingstuk, van een ski jack tot aan een zijden blouse, heeft namelijk weer een andere behandeling nodig. Je kleding wordt niet blootgesteld aan onnodige hitte, wat ook nog eens zorgt voor een veel lagere energierekening.
1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 17 juli 2024

1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 17 juli 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Absolutcare zorgt ervoor dat je kleding langer mooi blijft.
  • De techniek verbruikt ook minder energie.
  • Er is meer tijd nodig om je wasgoed helemaal droog te krijgen.
  • De beste aeg absolutecare warmtepompdroger is de AEG T8DBE86W

Wat is een AEG Absolutecare warmtepompdroger?

Alle warmtepompdrogers gebruiken lage temperaturen om je wasgoed droog te krijgen en daardoor kun je zo goed als alle stoffen in de trommel drogen. De ingebouwde warmtepomp verhit de binnenkant met een temperatuur tussen de 5 en 35 graden. Met een AEG warmtepompdroger met absolutecare kan je zelfs je zachtste wollen trui machinaal laten drogen.

Behalve dat je de levensduur van je kleding verlengt, is absolutcare ook goed voor je jaarlijkse energierekening. Door op een lagere temperatuur te drogen, verbruik je veel minder energie. In sommige gevallen bespaar je met de aanschaf van een nieuwe warmtepomp wasdroger nog meer dan wanneer je een condensdroger blijft gebruiken.

Maar wat is dan het verschil tussen traditionele warmtepompdrogers en een AEG droger met absolutecare? Bij de techniek in de AEG wasdroger wordt ook de draaisnelheid van de trommel nauwkeurig aangepast aan jouw wasgoed. Delicate stoffen worden langzaam door de trommel heen bewogen, waardoor de kans op schade veel kleiner is. Bij wollen kleding draait de trommel dan weer heel snel, zodat de kleding tegen de wand wordt aan gedrukt en zo min mogelijk beweegt.

Dankzij de verbeterde luchtstroming droogt een model met AEG absolutecare sneller en meer efficiënt dan de gemiddelde warmtepomp droger van andere merken.

Dit zijn de beste AEG Absolutecare warmtepompdrogers van 2024

Wil je een nieuwe AEG warmtepompdroger kopen, maar weet je nog niet welk model het beste bij jou past? Om je daarbij te helpen hebben we de modellen met Absolutecare getest en met elkaar vergeleken. We hebben daarbij niet alleen gekeken naar het energieverbruik, maar ook het aantal verschillende droogprogramma’s, de aanwezigheid van functies die het gebruiksgemak verhogen, zoals een zelfreinigende condensor, het vulgewicht en natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding. Dit zijn de beste AEG absolutecare warmtepompdrogers van 2024:

1

Beste aeg absolutecare warmtepompdroger

Als jij op zoek bent naar een nieuwe wasdroger is de AEG T8DBE86W misschien wel een goede keuze voor jou. Leer hieronder onder uitgebreide review over de AEG T8DBE86W wasdroger!

Het AbsoluteCare-systeem van de droger past zijn droogprogramma’s aan op elk type wasgoed, waardoor je kleding niet krimpt in de wasdroger. Het is bovendien een erg energiezuinige wasdroger die geschikt is voor een klein gezin. Daarnaast zal strijken nauwelijks nog nodig zijn door het eenvoudige gebruik van het antikreuk-programma. Met 65 decibel behoort de wasdroger tot een normaal geluidsniveau, wat vergelijkbaar is met twee mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Je zult er niet veel last van hebben, maar het is niet de beste keuze om de droger naast je slaapkamer te plaatsen. Er horen ook wat minpuntjes bij deze wasdroger, zoals de ontbrekende Wi-Fi functie en zelfreinigende condensor. Ook het feit dat de wasdroger niet over een stoomfunctie beschikt is een minpuntje. Wat deze termen allemaal betekenen hebben we hieronder uitgebreid beschreven in de review.

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De AEG T9DENS87 warmtepompdroger beschikt over een aantal slimme functies die het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger voor je maken. Zo past de A+++ wasdroger automatisch de droogtijd aan op elke lading wasgoed. Hierdoor gaat je kleding langer mee en verbruik je niet te veel energie. Ook handig; de AEG beschikt over FiberPro technologie. De wasdroger meet de vochtigheid van het wasgoed in de trommel en geeft elk kledingstuk de benodigde behandeling. Je hoeft katoenen broeken en synthetische shirts dus niet meer te sorteren. Met de AEG droog je kleine en grotere ladingen wasgoed in één keer.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Droogt snel
In de AEG T8DE95EW warmtepompdroger droog je grote ladingen wasgoed. Met een droogcapacieit van 9 kilogram droog je daarmee ook grote ladingen handdoeken of beddengoed. Dankzij het AbsoluteCare systeem controleert de droger nauwkeurig de beweging en de droogtemperatuur. Als je kleding droog genoeg is, stopt de wasdroger automatisch. Zo droog je ook een kleine lading was zonder dat je extra energie verbruikt. Voor je wollen trui is er een aparte droogbeweging, waardoor je trui plat droogt en niet uitrekt. Je kleding blijft bovendien langer mooi in de kledingbeschermende trommel. Op het Nederlandstalige display staat de resterende tijd van het droogprogramma. Nog een paar minuten geduld, dan trek je jouw favoriete broek weer aan.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De AEG T7DB84PK droogt met een vulgewicht van 8 kilogram kleine en grotere wasbeurten. Zo droog je het beddengoed van 2 of 3 personen ook in één keer. Dankzij het SensiDry systeem droog je veilig al je kleding: ook je favoriete overhemd en je wollen trui. De A++ warmtepompdroger droogt op een lage temperatuur, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor krimp. Je hebt keuze uit 14 verschillende programma's. Wachten tot je droogtrommel vol zit is niet nodig door de ProSense technologie. De droger bepaalt aan de hand van de hoeveelheid was de duur van het programma. Hierdoor blijf je, ook bij een kleine hoeveelheid was, toch energiezuinig drogen. Het vocht uit je was komt in een reservoir dat je tijdig moet legen. Wil je het vocht laten afvoeren, koop er nog een condensafvoerslang bij om de droger op de waterafvoer aan te sluiten.
De belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DEP84ES AbsoluteCare warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de droogsnelheid: snel en maakt de machine voor 66 dB geluid.

De specificaties van de AEG Absolutecare warmtepompdroger

Er zijn een aantal factoren die bepalen of een warmtepompdroger van AEG met absolutecare goed bij je past. In de eerste plaats moet je goed nadenken over de ruimte waarin je het apparaat wil plaatsen. De afmetingen van een gemiddelde warmtepompdroger liggen rond de 85 cm hoogte, 60 cm breedte en 60 cm diepte. Let ook op dat de draairichting van de deur de goede kant op gaat. Niet bij alle modellen kan de draairichting veranderd worden.

Wat betreft het apparaat zelf zijn er ook een aantal specificaties waar je goed op moet letten. De droogprogramma’s moeten goed passen bij het soort wasgoed dat je hebt. Stel bijvoorbeeld dat je veel sportkleding hebt, dan is het handig als je een wasdroger hebt die daar een speciaal programma voor heeft.

Let tot slot ook op de extra functies die het gebruiksgemak kunnen vergroten. Voor iedereen die het vervelend vindt om een droger ook schoon te maken, is het bijvoorbeeld handig om te kijken naar een zelfreinigende condensor.

AEG Absolutecare warmtepompdroger: voordelen en nadelen

De voordelen van een warmtepompdroger van AEG met absolutecare zijn oneindig. Niet alleen bespaar je met deze energiezuinige droger flink op je energiekosten, ook je kleding gaat aanzienlijk langer mee.

Alle modellen hebben energieklasse A+++ of A++, waarmee je over de gehele levensduur van je wasdroger tussen de €1450 en €1750 kunt besparen, afhankelijk van je energieprijs en de frequentie waarmee je droogt.

Qua nadelen moet je er rekening mee houden dat warmtepompdrogers over het algemeen meer tijd nodig hebben om al je wasgoed droog te krijgen. Door de lage temperaturen duurt een gemiddeld droogprogramma iets langer dan je misschien gewend bent.

Daarbij hebben alle warmtepompdrogers van AEG met Absolutecare een vulgewicht van 8 kg of 9 kg. Voor grote huishoudens met meer dan 5 personen kan dit net iets te klein zijn. Ook als je vaak grote dingen, zoals beddengoed en gordijnen, wil drogen, is deze droger niet geschikt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een AEG Absolutecare warmtepompdroger?

Met een warmtepomp droger van AEG kun je je kleding drogen, maar er zijn tegenwoordig nog veel meer extra functies waar je ook eens op moet letten. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:

AEG Sensidry technologie

Naast de absolutcare zijn er nog een aantal andere technologieën die je bij je nieuwe wasdroger kunt tegenkomen. Met de AEG sensidry technologie blijft het apparaat energiezuinig doorwerken totdat je wasgoed helemaal droog is. De temperatuur van de droger en de programmaduur worden altijd wordt afgesteld op de soort kleding die je wil drogen. Een alledaags zakelijk overhemd heeft bijvoorbeeld een hele andere temperatuur nodig dan een wollen trui of zijden blouse. Met deze technologie krimpt je kleding niet en staat de droger nooit langer aan dan nodig is.

Condensafvoer

Als je al weet waar je de wasdroger neer wil zetten, is het goed om na te denken over de manier waarop het vocht uit je wasgoed wordt afgevoerd. Je kunt ervoor kiezen om dit te laten opvangen in een reservoir, dat je vervolgens zelf regelmatig moet legen. Ook kun je het vocht via de waterafvoer laten afvoeren. Je moet er dan wel voor zorgen dat de slang aangesloten kan worden op de waterafvoer.

Gebruiksgemak

Tegenwoordig wordt een droger gemaakt met allerlei functies die het gebruiksgemak aanzienlijk kunnen verhogen. Denk daarbij aan automatisch uitschakelen, kinderbeveiliging, anti kreuk fase, anti-vibratie functie, bediening via app en een startuitstel knop. Een uiterst efficiënt filter kan bijvoorbeeld eenvoudig worden verwijderd en schoongemaakt.

Verschillende droogprogramma’s

AEG warmtepompdrogers hebben verschillende droogprogramma’s die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Voor een huishouden van 1 kun je bijvoorbeeld het beste op zoek gaan naar een droger met en programma voor een kleine lading. Zo zijn er ook droogprogramma’s die je wasgoed alleen opfrissen of die speciaal zijn ontwikkeld voor sportkleding.

Veelgestelde vragen over een AEG Absolutecare warmtepompdroger

Tot slot behandelen we ook de vragen die andere consumenten vaak stellen over de aanschaf van een AEG warmtepompdroger. Zo weet je heel zeker dat je de juiste keuze zal maken!

Wat is Absolute Care AEG?

Absolutecare van AEG is een techniek waarbij je natte wasgoed altijd op de juiste manier gedroogd wordt. Op basis van de stof die erin zit wordt de droogcyclus nauwkeurig aangepast. Dit zorgt ervoor dat je kleding langer blijft aanvoelen alsof het helemaal nieuw is.