Warmtepompdroger.nl

Bosch Exclusiv warmtepompdroger

Als het gaat om huishoudelijke apparatuur van Bosch mag je altijd hoge verwachtingen hebben, maar bij de Exclusiv lijn heeft Bosch echt uitgepakt. Naast de Exclusiv koelkasten en wasmachines zijn er nu ook warmtepompdrogers die het hoogste label van het merk mogen dragen. Bosch doet er alles aan om jouw huishoudelijke taken zo gemakkelijk mogelijk te maken, daarom mag je verwachten dat de droger alles kan wat Bosch te bieden heeft, van AutoClean tot aan AutoDry en Wolkorf in de meest energiezuinige droger. Een Bosch exclusiv warmtepompdroger is alleen verkrijgbaar bij gecertificeerde verkooppunten.
1

Bosch WTU87675NL

2

Bosch WTR88T00NL

3

Bosch WQG245DCFG

4

Bosch WQG24500NL

5

Bosch WQB245A5NL

Laatste update: 22 mei 2024

1

Bosch WTU87675NL

2

Bosch WTR88T00NL

3

Bosch WQG245DCFG

4

Bosch WQG24500NL

5

Bosch WQB245A5NL

Laatste update: 22 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Bosch Exclusiv drogers bieden alle technologie die je kan wensen.
  • Reken op AutoClean, SelfCleaning Condensor, AutoDry en Wolkorf.
  • Houd er rekening mee dat de Exclusiv lijn wat duurder is.
  • De beste bosch exclusiv warmtepompdroger is de Bosch WTU87675NL

Wat is een Bosch Exclusiv warmtepompdroger?

Als je gaat voor een warmtepomp droger met het Exclusiv label, mag je ervan uitgaan dat het apparaat is uitgerust met bijzondere extra’s. Hier vind je een overzicht:

AutoClean

Een droger droogt alleen goed als je regelmatig de verschillende onderdelen schoonmaakt. Het zal bijvoorbeeld geen verrassing voor je zijn dat je de pluizenfilter na iedere droogbeurt moet legen. Hoe meer pluizen er in de filter zitten, hoe harder het apparaat moet werken om je wasgoed droog te krijgen. De AutoClean functie zorgt ervoor dat deze filter zichzelf schoonmaakt, waardoor je veel energie kunt besparen.

SelfCleaning Condensor

Ook de condensor van een droger moet met regelmaat schoongemaakt worden. Apparaten met een zelfreinigende condensor hebben minder onderhoud nodig, waardoor de kans kleiner is dat je het onderhoud vergeet. Je loopt minder risico dat je wasdroger harder moet werken dan nodig is.

AutoDry

Sensoren in de trommel zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid altijd past bij jouw wasgoed, waardoor je een perfect droog resultaat krijgt. Kleding wordt niet te lang onnodig blootgesteld aan hitte en dat voorkomt slijtage van de stof.

Wolkorf

De speciale korf voor wol zorgt ervoor dat je ook probleemloos je wollen truien kunt drogen. Er wordt namelijk voorkomen dat de kleding tegen de trommel aan komt, waardoor het model van de stof behouden blijft.

Energieklasse

Alle warmtepompdrogers uit de Exclusiv selectie hebben energieklasse A+++, wat op dit moment het meest zuinige label is. Over de gehele levensduur van het apparaat kun je honderden euro’s besparen ten opzichte van traditionele drogers.

Dit zijn de beste Bosch Exclusiv warmtepompdrogers van 2024

Heb je interesse in een Bosch wasdroger van het hoogste niveau? Kijk dan eens naar de modellen die wij hebben getest en met elkaar vergeleken hebben. We keken daarbij naar de droogkwaliteit, het geluidsniveau, de energieklasse en natuurlijk de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste Bosch Exclusiv warmtepompdrogers van 2024:

1

Beste bosch exclusiv warmtepompdroger

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De Bosch WTU87675NL is een zeer zuinige wasdroger met een inhoud van 8 kilogram. Je droogt dus gemakkelijk kleine en grotere ladingen was van 2 of 3 personen. Het apparaat is van topklasse bouwkwaliteit waardoor hij jarenlang meegaat. Het apparaat heeft een SelfCleaning condensor. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en blijft de wasdroger tijdens de hele levensduur efficiënt en energiezuinig drogen. Last van een allergie? De functie AllergyPlus haalt extra goed pollen, dierenharen en andere allergenen uit je wasgoed. Met een geluidsniveau van 64 decibel droogt het apparaat relatief stil. Je plaatst hem dus zonder problemen in de buurt van een slaapkamer.
2
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Droogt snel
Met de Bosch WTR88T00NL voorkom je dat je kleding snel slijt. Het autoDry systeem meet met vochtigheidssensoren hoe vochtig je wasgoed is. Zodra alles droog is, stopt de warmtepompdroger direct. Zo droogt je kleding niet langer dan nodig en blijft je favoriete trui langer mooi. De droger heeft met 8 kilogram vulgewicht genoeg plek voor kleine en grotere ladingen was. Daarmee droog je beddengoed van 2 of 3 personen ook in één keer. Met de 15 droogprogramma's vind je snel de juiste instellingen voor jouw soort was, bijvoorbeeld voor overhemden of sportkleding. Je zet de droger ook in een kleine ruimte, dankzij de maximale vochtuitstoot van 10%. Je hebt dan geen last van schimmel op de muren.
3
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Dankzij de ruime trommelinhoud van 9 kilogram droog je in de Bosch WQG245DCFG veel beddengoed of kleding in één keer. Hierdoor is de warmtepomp droogkast geschikt voor een huishouden vanaf 2 personen met grote ladingen was. Met een geluidsniveau van 64 decibel doet de droogkast dit erg stil. Je zet de automaat dus ook 's avonds of 's nachts aan. De droogkast heeft een zelfreinigende condensor, waardoor je minder onderhoud en een lager energieverbruik hebt. De droogkast heeft een maximale droogtijd van 176 minuten bij een maximale belading. Hierdoor is je was sneller droog.
4
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Je droogt je was altijd even energiezuinig in de Bosch WQG24500NL warmtepompdroger. Naast de zuinige energieklasse A++ heeft de automaat een zelfreinigende condensor. Deze spoelt zichzelf automatisch schoon na iedere droogbeurt, waardoor de droger energiezuinig blijft. Daarnaast maak jij de condensor dus nooit schoon, wat jou weer werk scheelt. De droogautomaat heeft een vulgewicht van 9 kilogram. Hiermee droog je grote ladingen beddengoed of kleding in één keer. Zo heb je ook ruimte om grote stukken stof te drogen, zoals gordijnen. Je kiest uit 14 verschillende droogprogramma's voor je was. Kies bijvoorbeeld voor het Hygiëne Plus programma wanneer je last hebt van een gevoelige huid. Door de hogere temperatuur verdwijnen bacteriën en allergenen, waardoor jij minder last hebt van jeuk.
5
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
Duur
De Bosch WQB245A5NL van de serie 8 is een zeer energiezuinige, extra stille warmtepompdroger die strijkwerk vermindert. Je beschikt over de Iron Assist stoomfunctie, waarmee je tot 5 overhemden tegelijk stoomt. Hiermee heb je minder last van kreukels. Met 9 kilogram vulgewicht droog je een grote lading beddengoed in één keer. Dit doe je zeer milieuvriendelijk met energieklasse A+++. Over de levensduur bespaar je tot € 1.545,- op je energiekosten. Ook heb je minder onderhoud dankzij de zelfreinigende condensor. Deze spoelt automatisch schoon, waardoor de droger zuinig blijft. Je koppelt de warmtepompdroger met SmartDry aan je Bosch wasmachine, waardoor je de drooginstellingen aanpast op het laatste wasprogramma. Zo geef je elk kledingstuk de beste behandeling en blijft je favoriete trui langer mooi.

De specificaties van de Bosch Exclusiv warmtepompdroger

Let voor je aankoop altijd op de afmetingen van het apparaat. Heb je bijvoorbeeld al een Bosch wasmachine en wil je de apparaten op elkaar stapelen? Houd er dan rekening mee dat de dieptes niet meer dan 5 centimeter van elkaar mogen verschillen. Anders loop je het risico dat je droger te veel naar voren kantelt en tijdens het centrifugeren van de wasmachine kan omvallen.

Ga het liefst ook voor een combinatie waarbij beide apparaten van hetzelfde merk zijn. Bosch exclusiv wasmachines bieden namelijk functies die perfect aansluiten bij de droogprogramma’s die Exclusiv wasdrogers hebben.

Bosch Exclusiv warmtepompdroger: voordelen en nadelen

Met een Bosch warmtepompdroger uit de Exclusiv lijn haal je het beste van het beste in huis. In principe is er geen kledingstuk wat je in deze droger niet droog kunt krijgen. Vergeleken met andere Bosch warmtepompdrogers heb je net iets meer technologie, waardoor het bijna onmogelijk is om een kledingstuk te verpesten.

Natuurlijk heeft deze exclusieve lijn huishoudelijke apparaten ook een nadeel. De meerwaarde die je uit al deze extra’s haalt is namelijk wel verbonden aan een prijskaartje. Houd er rekening mee dat je voor alle producten uit deze exclusieve lijn de hoofdprijs betaalt. Daar staat dan wel tegenover dat je met deze energiezuinige wasdroger zo veel kunt besparen, dat je vaak met een vervanging nog veel goedkoper uit bent dan met het behoud van je oude wasdroger.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Bosch Exclusiv warmtepompdroger?

Net als alle andere Bosch Exclusiv apparaten, zijn er ook bij de wasdrogers een aantal eigenschappen waar je goed op moet letten.

Droogtijden

Warmtepompdrogers staan erom bekend dat ze er langer over doen om een lading wasgoed droog te krijgen, omdat ze lagere temperaturen gebruiken. Controleer van tevoren dus altijd goed hoe lang je nieuwe droger over een gemiddelde droogbeurt zal doen.

Gebruiksgemak

Aan alles heeft Bosch gedacht en daarom moet je goed kijken naar de extra functies die het gebruiksgemak kunnen verhogen. Kijk bijvoorbeeld of je jouw nieuwe warmtepompdroger kunt verbinden met de Bosch Smart Home app.

Veelgestelde vragen over een Bosch Exclusiv warmtepompdroger

Tot slot sluiten we af met de vragen die andere consumenten het vaakst stellen over Bosch wasdrogers. Dan weet je echt alles over de Bosch Exclusiv lijn.

Wat betekent Exclusiv bij Bosch?

Alle apparatuur van Bosch is natuurlijk goed, maar bij de Exclusiv lijn mag je de hoogste kwaliteit verwachten. De Bosch exclusiv vaatwassers, wasmachines en wasdrogers zijn uitgerust met bijzondere extra’s waarbij duurzaamheid voorop staat. Reken op innovatieve technieken en extra gebruiksgemak.