Aeg warmtepompdroger 9000 serie

Van alle warmtepompdrogers van AEG is de 9000 serie de meest complete. Je kunt rekenen op alle technologie die AEG in huis heeft, zowel FiberPro, AbsoluteCare, SensiDry en Prosense, waarmee je kleding nauwkeurig én zorgvuldig gedroogd wordt. De energieklasse is altijd A+++ en het vulgewicht is standaard 8 kg, genoeg om al je wasgoed te drogen. Kortom een prima droger dus, maar houd wel rekening met de hogere prijs.
1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 21 november 2024

1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 21 november 2024

Foto van Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • De 9000 serie heeft al het beste van AEG te bieden.
  • Reken op FiberPro, AbsoluteCare, SensiDry en Prosense.
  • Je kleding wordt met zorg gedroogd.
  • De beste aeg warmtepompdroger 9000 serie is de AEG T8DBE86W

Wat is een AEG warmtepompdroger 9000 serie?

De 9000 serie is de meest complete warmtepomp droger van AEG, je mag er dus op rekenen dat alle technologieën van het merk in jouw droger zitten.

FiberPro

Met deze technologie onderscheidt de 9000 serie zich van alle andere AEG wasdrogers. Je kunt hiermee namelijk je katoenen en synthetische was tegelijkertijd in de trommel stoppen en toch een goed droogresultaat bereiken. Tijdens het drogen wordt de inhoud van de trommel voortdurend gescand en op basis van die informatie wordt de verdeling van de warmte aangepast. Iedere stof krijgt op deze manier een eigen behandeling, waardoor je minder last hebt van slijtage.

AbsoluteCare

De AbsoluteCare technologie zorgt ervoor dat de draaisnelheid van de trommel wordt aangepast op het soort wasgoed. Zo zal de draaisnelheid bij een wollen trui heel hoog zijn, zodat het materiaal tegen de trommel aangedrukt wordt en minder snel kreukt. Delicate stoffen worden daarentegen heel langzaam van links naar rechts bewogen, zodat de stoffen niet zo veel tegen de trommel aan komen en minder snel slijten.

SensiDry

Warmtepompdrogers met SensiDry technologie passen de temperatuur in de trommel altijd aan op je wasgoed. Hierdoor kun je ook delicate stoffen zoals wol en zijde probleemloos machinaal drogen. De ingebouwde warmtepomp zorgt ervoor dat de temperatuur niet hoger dan 54 graden Celsius komt en toch wordt je was goed droog.

ProSense

Droog je vaak een halve belading? Gebruik dan de ProSense, waarbij de hoeveelheid wasgoed gewogen wordt. Op basis van het gewicht wordt de programmaduur aangepast, zodat de inhoud nooit onnodig lang aan hitte wordt blootgesteld. Dit doet de wasdroger helemaal zelf, je hoeft zelf het apparaat alleen aan te zetten.

Energieklasse

Een lager energieverbruik dan bij deze serie is er nog niet. Je AEG wasdroger heeft namelijk energielabel A+++, wat op dit moment de hoogste is. Gebruik de eco stand als je er zeker van wil zijn dat je verbruik minimaal is.

Vulgewicht

Alle warmtepompdrogers uit de AEG 9000 serie hebben een vulgewicht van 8 kg. Dit is voldoende om al het wasgoed van een huishouden van 3 tot 4 personen te drogen. Ook als je vaak grote dingen wil drogen, bijvoorbeeld beddengoed, dan is deze droger geschikt. Kies je vulgewicht altijd op basis van dat van je wasmachine. Als je al een AEG wasmachine met een vulgewicht van 8 kg hebt, kun je het beste voor een vergelijkbaar of hoger vulgewicht gaan.

Dit zijn de beste AEG 9000 serie warmtepompdrogers

Natuurlijk wil je een droger uittesten voordat je het apparaat mee naar huis neemt, maar dat is niet altijd mogelijk. Gelukkig hebben wij dat al voor je gedaan. Hier onder vind je een overzicht van de beste AEG 9000 serie warmtepompdrogers die wij hebben getest op hun energieverbruik, geluidsniveau, droogresultaat en natuurlijk de verhouding tussen de prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste warmtepompdrogers uit de AEG 9000 serie van 2024:

1

Beste aeg warmtepompdroger 9000 serie

Als jij op zoek bent naar een nieuwe wasdroger is de AEG T8DBE86W misschien wel een goede keuze voor jou. Leer hieronder onder uitgebreide review over de AEG T8DBE86W wasdroger!

Het AbsoluteCare-systeem van de droger past zijn droogprogramma’s aan op elk type wasgoed, waardoor je kleding niet krimpt in de wasdroger. Het is bovendien een erg energiezuinige wasdroger die geschikt is voor een klein gezin. Daarnaast zal strijken nauwelijks nog nodig zijn door het eenvoudige gebruik van het antikreuk-programma. Met 65 decibel behoort de wasdroger tot een normaal geluidsniveau, wat vergelijkbaar is met twee mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Je zult er niet veel last van hebben, maar het is niet de beste keuze om de droger naast je slaapkamer te plaatsen. Er horen ook wat minpuntjes bij deze wasdroger, zoals de ontbrekende Wi-Fi functie en zelfreinigende condensor. Ook het feit dat de wasdroger niet over een stoomfunctie beschikt is een minpuntje. Wat deze termen allemaal betekenen hebben we hieronder uitgebreid beschreven in de review.

2
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De AEG T9DENS87 warmtepompdroger beschikt over een aantal slimme functies die het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger voor je maken. Zo past de A+++ wasdroger automatisch de droogtijd aan op elke lading wasgoed. Hierdoor gaat je kleding langer mee en verbruik je niet te veel energie. Ook handig; de AEG beschikt over FiberPro technologie. De wasdroger meet de vochtigheid van het wasgoed in de trommel en geeft elk kledingstuk de benodigde behandeling. Je hoeft katoenen broeken en synthetische shirts dus niet meer te sorteren. Met de AEG droog je kleine en grotere ladingen wasgoed in één keer.
3
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Droogt snel
In de AEG T8DE95EW warmtepompdroger droog je grote ladingen wasgoed. Met een droogcapacieit van 9 kilogram droog je daarmee ook grote ladingen handdoeken of beddengoed. Dankzij het AbsoluteCare systeem controleert de droger nauwkeurig de beweging en de droogtemperatuur. Als je kleding droog genoeg is, stopt de wasdroger automatisch. Zo droog je ook een kleine lading was zonder dat je extra energie verbruikt. Voor je wollen trui is er een aparte droogbeweging, waardoor je trui plat droogt en niet uitrekt. Je kleding blijft bovendien langer mooi in de kledingbeschermende trommel. Op het Nederlandstalige display staat de resterende tijd van het droogprogramma. Nog een paar minuten geduld, dan trek je jouw favoriete broek weer aan.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De AEG T7DB84PK droogt met een vulgewicht van 8 kilogram kleine en grotere wasbeurten. Zo droog je het beddengoed van 2 of 3 personen ook in één keer. Dankzij het SensiDry systeem droog je veilig al je kleding: ook je favoriete overhemd en je wollen trui. De A++ warmtepompdroger droogt op een lage temperatuur, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor krimp. Je hebt keuze uit 14 verschillende programma's. Wachten tot je droogtrommel vol zit is niet nodig door de ProSense technologie. De droger bepaalt aan de hand van de hoeveelheid was de duur van het programma. Hierdoor blijf je, ook bij een kleine hoeveelheid was, toch energiezuinig drogen. Het vocht uit je was komt in een reservoir dat je tijdig moet legen. Wil je het vocht laten afvoeren, koop er nog een condensafvoerslang bij om de droger op de waterafvoer aan te sluiten.
5
De belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DEP84ES AbsoluteCare warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de droogsnelheid: snel en maakt de machine voor 66 dB geluid.

De specificaties van de AEG warmtepompdroger 9000 serie

Zodra je op zoek gaat naar een nieuwe warmtepompdroger moet je rekening houden met de ruimte waarin je het apparaat gaat plaatsen. De apparaten gaan goed samen met alle AEG wasmachines. Als je je wasdroger op de wasmachine wil plaatsen, moet je rekening houden met de afmetingen. De diepte ligt tussen de 60 en 64 centimeter, het liefst heb je niet te veel ruimte die aan de voor- of achterkant uitsteekt.

Bij alle warmtepompdrogers kun je er rekening mee houden dat er een droogprogramma is voor:

  1. Beddengoed

  2. Katoen

  3. Verfrissen

  4. Wol

  5. Zijde

  6. Delicaat

  7. Eco

  8. Gemixt

  9. Synthetisch

Alleen moet je zelf nog kiezen of je ook interesse hebt in een speciaal droogprogramma voor lingerie. Kies je droger altijd op basis van het soort wasgoed dat je hebt, zo weet je zeker dat je altijd al je kleding ook kunt drogen.

AEG warmtepompdroger 9000 serie: voordelen en nadelen

Als je op zoek bent naar een speciale droger dan is ieder model uit de 9000 serie precies wat je hartje begeert. Er is bijna geen kledingstuk dat niet in deze droger gedroogd kan worden.

Het nadeel is dat een model uit de 9000 serie een best dure droger is. Daar staat dan wel tegenover dat het energieverbruik zo laag is dat je veel kunt besparen ten opzichte van je oude conventionele wasdroger. In de meeste gevallen is het wegdoen van je vorige droger en vervangen door een nieuwe droger op de lange termijn goedkoper.

Waar moet je op letten bij het kopen van een AEG warmtepompdroger 9000 serie?

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een duurdere droger is het belangrijk dat je goed oplet op een paar extra eigenschappen. Zo weet je zeker dat je de volledige functionaliteit eruit haalt.

Gebruiksgemak

Wat betreft het gebruiksgemak zijn er talloze functies waar je van kunt profiteren, van automatisch uitschakelen en kinderbeveiliging tot aan startuitstel en een zelfreinigende condensor. Als je echt wil profiteren van alle voordelen die AEG te bieden heeft, kies je voor een model dat je kunt verbinden met de My AEG Care App, hierin krijg je altijd de laatste informatie over je wasgoed en kun je ook op afstand instellen wanneer je wil dat een droogprogramma begint.

Programmaduur

Je hebt de keuze uit een snelle droger, waarbij een katoenprogramma met een volle belading er tussen de 141 en 160 minuten over doet om al je wasgoed droog te krijgen. Bij een droger die een normale programmaduur heeft moet je er rekening mee houden dat een programma langer dan 161 minuten duurt.