Warmtepompdroger.nl

Aeg Sensidry warmtepompdroger

Ben je op zoek naar een nieuwe warmtepompdroger en lijkt een AEG SensiDry warmtepompdroger je wel wat? Dan kun je erop rekenen dat je kleding altijd op de juiste temperatuur wordt gedroogd, waardoor je langer van je kleding kunt genieten. Ook zijn de droogtijden ingekort, waardoor je minder lang hoeft te wachten dan bij andere modellen. Houd er wel rekening mee dat de drogers iets duurder zijn dan andere modellen, maar de aanschafprijs kun je gemakkelijk terug verdienen.
1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 22 mei 2024

1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 22 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • Met SensiDry technologie wordt je wasgoed op een lage temperatuur gedroogd.
  • Je kleding blijft langer aanvoelen alsof het nieuw is.
  • De jaarlijkse kosten voor energie zullen flink omlaag gaan.
  • De beste aeg sensidry warmtepompdroger is de AEG T8DBE86W

Wat is een AEG Sensidry warmtepompdroger?

De SensiDry technologie zit op alle AEG wasdrogers uit de 7000, 8000 en 9000 serie. Alle modellen die zijn uitgerust met deze technologie drogen jouw wasgoed op een lage temperatuur. In tegenstelling tot traditionele droogautomaten werken deze namelijk met een warmtepomp en een koelmiddel. Hierbij blaast warmtepomp lucht door je vochtige wasgoed, die vervolgens door het koelmiddel weer wordt afgekoeld. Diezelfde lucht wordt de hele tijd hergebruikt.

Normale drogers bereiken een temperatuur van ongeveer 80 tot 82 graden Celsius, maar bij een droger met SensiDry wordt de binnenkant van de trommel niet warmer dan 54 graden Celsius. Dit voorkomt dat je kleding krimpt tijdens het drogen, daarbij kun je ook gemakkelijker kwetsbare stoffen zoals wol en zijden in de droger stoppen.

Traditionele warmtepompdrogers gebruiken dezelfde techniek, waardoor het erg lang kan duren voordat een lading wasgoed volledig droog is. Soms moet je er rekening mee houden dat een programma tot wel vier uur kan duren. Bij warmtepompdrogers met SensiDry worden de droogtijden ingekort, zonder dat je wasgoed onnodige hitte te verduren krijgt. Hierdoor is de droogtijd aanzienlijk minder lang, wat voor veel consumenten een groot voordeel is.

Daarbij is een AEG warmtepompdroger met SensiDry ook nog eens uitgerust met een ProTex-trommel, die speciaal is ontworpen om jouw wasgoed op een optimale manier te drogen. Niet alleen worden je kledingstukken gelijkmatig gedroogd, door de efficiënte luchtstroom wordt ook nog eens voorkomen dat je kledingstukken tijdens het drogen tegen elkaar aan komen en in de knoop raken.

Dit zijn de beste AEG Sensidry warmtepompdrogers van 2024

Heb je interesse in een AEG wasdroger met SensiDry technologie? Dan heb je een ruimte keuze van de 7000 serie SensiDry tot aan de 8000 en 9000. Wij hebben voor jou een groot deel van het assortiment uitgebreid getest en vergeleken. We keken daarbij of de droogautomaten beschikken over voldoende verschillende droogprogramma’s, welk energielabel ze hadden, wat het geluidsniveau was, wat get vulgewicht was en natuurlijk ook de prijs-kwaliteit verhouding. Dit zijn de beste AEG warmtepompdrogers met SensiDry technologie van 2024:

1

Beste aeg sensidry warmtepompdroger

Als jij op zoek bent naar een nieuwe wasdroger is de AEG T8DBE86W misschien wel een goede keuze voor jou. Leer hieronder onder uitgebreide review over de AEG T8DBE86W wasdroger!

Het AbsoluteCare-systeem van de droger past zijn droogprogramma’s aan op elk type wasgoed, waardoor je kleding niet krimpt in de wasdroger. Het is bovendien een erg energiezuinige wasdroger die geschikt is voor een klein gezin. Daarnaast zal strijken nauwelijks nog nodig zijn door het eenvoudige gebruik van het antikreuk-programma. Met 65 decibel behoort de wasdroger tot een normaal geluidsniveau, wat vergelijkbaar is met twee mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Je zult er niet veel last van hebben, maar het is niet de beste keuze om de droger naast je slaapkamer te plaatsen. Er horen ook wat minpuntjes bij deze wasdroger, zoals de ontbrekende Wi-Fi functie en zelfreinigende condensor. Ook het feit dat de wasdroger niet over een stoomfunctie beschikt is een minpuntje. Wat deze termen allemaal betekenen hebben we hieronder uitgebreid beschreven in de review.

Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De AEG T9DENS87 warmtepompdroger beschikt over een aantal slimme functies die het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger voor je maken. Zo past de A+++ wasdroger automatisch de droogtijd aan op elke lading wasgoed. Hierdoor gaat je kleding langer mee en verbruik je niet te veel energie. Ook handig; de AEG beschikt over FiberPro technologie. De wasdroger meet de vochtigheid van het wasgoed in de trommel en geeft elk kledingstuk de benodigde behandeling. Je hoeft katoenen broeken en synthetische shirts dus niet meer te sorteren. Met de AEG droog je kleine en grotere ladingen wasgoed in één keer.
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Droogt snel
In de AEG T8DE95EW warmtepompdroger droog je grote ladingen wasgoed. Met een droogcapacieit van 9 kilogram droog je daarmee ook grote ladingen handdoeken of beddengoed. Dankzij het AbsoluteCare systeem controleert de droger nauwkeurig de beweging en de droogtemperatuur. Als je kleding droog genoeg is, stopt de wasdroger automatisch. Zo droog je ook een kleine lading was zonder dat je extra energie verbruikt. Voor je wollen trui is er een aparte droogbeweging, waardoor je trui plat droogt en niet uitrekt. Je kleding blijft bovendien langer mooi in de kledingbeschermende trommel. Op het Nederlandstalige display staat de resterende tijd van het droogprogramma. Nog een paar minuten geduld, dan trek je jouw favoriete broek weer aan.
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De AEG T7DB84PK droogt met een vulgewicht van 8 kilogram kleine en grotere wasbeurten. Zo droog je het beddengoed van 2 of 3 personen ook in één keer. Dankzij het SensiDry systeem droog je veilig al je kleding: ook je favoriete overhemd en je wollen trui. De A++ warmtepompdroger droogt op een lage temperatuur, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor krimp. Je hebt keuze uit 14 verschillende programma's. Wachten tot je droogtrommel vol zit is niet nodig door de ProSense technologie. De droger bepaalt aan de hand van de hoeveelheid was de duur van het programma. Hierdoor blijf je, ook bij een kleine hoeveelheid was, toch energiezuinig drogen. Het vocht uit je was komt in een reservoir dat je tijdig moet legen. Wil je het vocht laten afvoeren, koop er nog een condensafvoerslang bij om de droger op de waterafvoer aan te sluiten.
De belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DEP84ES AbsoluteCare warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de droogsnelheid: snel en maakt de machine voor 66 dB geluid.

De specificaties van de AEG Sensidry warmtepompdroger

Voordat je een warmtepompdroger uitkiest, moet je goed letten op een aantal specificaties. In de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat de afmetingen overeenkomen met de plek waar je de warmtepompdroger wil neerzetten. Daarbij worden sommige modellen geleverd met een afvoerslang die je kunt aansluiten op de waterafvoer. Houd er dan rekening mee dat deze wel in de buurt moet zijn. Het alternatief is om het water te laten opvangen in een reservoir, maar dat moet je dan wel zelf legen.

Let ook altijd op de verschillende droogprogramma’s. Je hebt niks aan een warmtepompdroger met een speciaal programma voor overhemden als je deze nooit gebruikt. Denk goed na over wat voor wasgoed je hebt en maak op basis daarvan de juiste beslissing.

AEG Sensidry technologie warmtepompdroger: voordelen en nadelen

Het grootste voordeel van een warmtepompdroger met SensiDry is dat de ingebouwde warmtepomp ten opzichte van andere drogers veel zuiniger is. Niet alleen is er minder energie nodig om de warme en vochtige lucht af te voeren, ook het verhitten kost veel minder energie. Per jaar kun je met een warmtepompdroger tot wel €75 op je energiekosten besparen ten opzichte van een condens- of afvoerdroger.

Je kleding wordt ook niet blootgesteld aan onnodige hitte, wat ervoor zorgt dat je veel minder last hebt van slijtage en krimpen. Je kleding blijft langer aanvoelen alsof het net nieuw is. Iedere lading krijgt de speciale verzorging die het nodig heeft, of het nu gaat om katoenen t shirts of wollen truien, de warmtepompdroger zal iedere lading moeiteloos droog krijgen.

Houd er wel rekening mee dat wasgoed drogen met de Sensidry technologie nog steeds iets langer duurt dan wanneer je een condens- of afvoerdroger gebruikt. Door de verbeterde luchtstroming drogen droogautomaten van AEG wel heel goed, maar door de lage temperatuur kan het wat langer duren voordat bijvoorbeeld je beddengoed helemaal droog is.

Ook ligt de prijs van een warmtepompdroger van AEG met SensiDry technologie iets hoger dan die van reguliere modellen. Daarbij moet je wel onthouden dat je met een energiezuinige warmtepompdroger altijd zal besparen op je kosten voor energie. Op de lange termijn kan je besparing zo ver oplopen, dat je uiteindelijk goedkoper uit bent door een nieuwe warmtepompdroger te kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een AEG Sensidry warmtepompdroger?

Zodra je op zoek gaat naar een nieuwe warmtepompdroger van AEG, zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Wij hebben hier de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Het geluidsniveau

Houd er rekening mee dat er een aantal warmtepompdrogers met SensiDy zijn die een geluidsniveau boven de 67 dB of luider hebben. Dit wordt gezien als luid en maakt de droger niet geschikt om te worden geplaatst in de buurt van je werk- of slaapkamer. Het grootste gedeelte van alle drogers hebben een geluidsniveau tussen de 65 dB en 66 dB, wat wordt gezien als normaal. Plaats deze drogers op dezelfde plek als je wasmachine. Bij een geluidsniveau onder de 64 dB wordt een droger gezien als stil en dan kan het apparaat ook in de buurt van een slaap- of werkkamer geplaatst worden.

Snelheidsklasse

Als een droger wordt ingedeeld in de klasse snel, is de droogtijd korter dan wanneer je een andere droger met hetzelfde vulgewicht gebruikt. Niet alle warmtepompdrogers van AEG beschikken over het label snel, het grootste gedeelte scoort normaal. Een maximale belading op het katoenprogramma duurt dan langer dan 161 minuten. Let op dat dit per vulgewicht kan verschillen.

Verschillende droogprogramma’s

Je zakelijke overhemden hebben weer een andere behandeling nodig dan je beddengoed. Zorg voor de juiste verzorging dankzij de juiste programma’s. Kies voor een warmtepompdroger met programma’s die passen bij jouw behoeftes op het gebied van drogen. Als je vaak je beddengoed wil drogen, is het handig om een machine te kiezen die daar ook een programma voor heeft.

Andere technologieën

AEG is ook de uitvinder van het OKOFlow-filtersysteem, een uiterst efficiënt filter dat eenvoudig kan worden verwijderd en schoongemaakt. Ook zijn er modellen met AbsoluteCare, waarbij de draaisnelheid wordt aangepast op het soort kleding dat je wil drogen. FiberPro zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor je minder hoeft te sorteren en ProSense past de programmaduur aan op de hoeveelheid wasgoed.

Veelgestelde vragen over een AEG Sensidry technologie warmtepompdroger

Tot slot behandelen we hier nog een paar vragen die vaak worden gesteld door andere consumenten. Zo weten we zeker dat je alles over de SensiDry technologie te weten komt!

Wat is AEG SensiDry technlogie?

Warmtepompdrogers van AEG drogen veel sneller dan de gemiddelde warmtepompdroger als ze gebruik maken van de AEG SensiDry technologie. Er wordt slechts de helft van de temperatuur gebruikt in vergelijking met traditionele drogers en dat is goed voor de levensduur van je wasgoed. Ook je energierekening zal door de lage temperatuur veel minder belast worden.

Ook worden de droogtijden ingekort, waardoor jouw kleding niet langer wordt blootgesteld aan onnodige hitte. Het apparaat blijft energiezuinig doorwerken en bepaalt zelf wanneer jouw kleding voldoende droog is. De sensoren geven aan wanneer dat doel is bereikt en dan stopt het programma vanzelf, hier hoef je niks voor te doen.