Warmtepompdroger.nl

Aeg warmtepompdroger 8000 serie

AEG warmtepompdroger 8000 serie modellen drogen wol en andere delicate stoffen met behulp van geavanceerde vochtigheids-, temperatuur- en gewichtssensoren. Hiermee wordt altijd de juiste duur en temperatuur ingesteld. Outdoorkleding krijgt een hele andere behandeling dan je beddengoed en de efficiënte luchtstroom zorgt er altijd voor dat al je wasgoed even droog is. Je hebt de keuze tussen een model met energielabel A+++ of A++ met 8 kg of 9 kg vulgewicht. Houd er wel rekening mee dat de modellen uit deze serie niet zijn uitgerust met de FiberPro technologie.
1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 22 mei 2024

1

AEG T8DBE86W

2

AEG T9DENS87 FiberPro

3

AEG T8DE95EW

4

AEG T7DB84PK

5

AEG T8DEP84ES AbsoluteCare

Laatste update: 22 mei 2024

Picture of Yannick
Yannick

Warmtepompdroger expert sinds 2017

Wat je moet weten

  • AEG warmtepompdrogers uit de 8000 serie hebben 8 kg of 9 kg vulgewicht.
  • Je kunt rekenen op AbsolutCare, SensiDry en ProSense technologie.
  • Het energielabel is A+++ of A++.
  • De beste aeg warmtepompdroger 8000 serie is de AEG T8DBE86W

Wat is een AEG warmtepompdrogers 8000 serie?

Als een AEG droger uit de 8000 serie aanschaft, mag je rekenen op de volgende specificaties:

AbsoluteCare

Een AbsoluteCare droger met beschermende protex trommel zorgt ervoor dat de draaisnelheid altijd precies wordt aangepast op jouw wasgoed. Wanneer je bijvoorbeeld zijde kleding wil drogen, zal de droger langzaam links en dan weer rechtsom draaien. Zo krijgt de stof minder snel last van slijtage. Bij wollen truien draait de trommel daarentegen heel snel, zodat de hele inhoud tegen de zijkant van de trommel aangedrukt wordt. Hierdoor blijft een trui beter in model, wordt krimp voorkomen én het herstelt waterdichtheid.

SensiDry

AEG wasdrogers met SensiDry hebben een ingebouwde warmtepomp en een koelmiddel. Dit zorgt ervoor dat de lucht in de trommel niet warmer wordt dan 54 graden Celsius. Zo worden je kledingstukken gelijkmatig gedroogd, zonder in aanraking te komen met onnodige hitte. Vergeleken met traditionele warmtepompdrogers is de snelheid van een gemiddelde droogbeurt iets sneller, maar nog steeds niet zo snel als wanneer je een condensdroger op hoge temperaturen gebruikt.

ProSense

Je AEG droger beschikt over ProSense als er sensoren in de trommel zitten die de hoeveelheid wasgoed bepalen. Op basis van deze informatie wordt de droogcyclus nauwkeurig bepaald. Het duurt nooit langer dan nodig is, waardoor je energie bespaart en je kleding minder blootstelt aan onnodige hitte.

Energieklasse

Voor warmtepompdrogers lopen de energieklassen nog van A+++ tot D. Alle modellen uit de 8000 serie hebben energieklasse A+++ of A++, je bespaart dus altijd meer energie ten opzichte van andere drogers. Over de gehele levensduur van het apparaat bespaar je tussen de €1465 en €1735.

Vulgewicht

Een AEG wasdroger uit de 8000 serie heeft een vulgewicht van 8 kg of 9 kg. Kies voor de eerste als je een huishouden van 2 á 3 personen hebt en kies voor de grotere trommel als je vaak grote ladingen was hebt. Kijk ook altijd goed naar wat het vulgewicht van je wasmachine is, zo weet je zeker dat altijd al je wasgoed ook gedroogd kan worden.

Je wasgoed wordt op een lage temperatuur gedroogd, maar ondanks dat is de droogtijd korter dan bij traditionele warmtepompdrogers. De reden dat AEG drogers sneller zijn is omdat je wasgoed efficiënt gedroogd wordt met behulp van de bovengenoemde technieken. Zelfs met lage temperaturen weet deze droger er het beste van te maken.

Dit zijn de beste AEG 8000 serie warmtepompdrogers

Een AEG wasdroger droogt zelfs je zachtste wollen trui, maar natuurlijk zijn er nog andere specificaties waar je goed op moet letten. Wij hebben voor jou een groot aantal warmtepompdrogers uit de 8000 serie voor je getest en met elkaar vergeleken, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zal maken. We hebben daarbij gelet op het energielabel, het vulgewicht, het aantal verschillende droogprogramma’s, extra functies voor gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit zijn de beste AEG 8000 serie warmtepompdrogers van 2024:

1

Beste aeg warmtepompdroger 8000 serie

Als jij op zoek bent naar een nieuwe wasdroger is de AEG T8DBE86W misschien wel een goede keuze voor jou. Leer hieronder onder uitgebreide review over de AEG T8DBE86W wasdroger!

Het AbsoluteCare-systeem van de droger past zijn droogprogramma’s aan op elk type wasgoed, waardoor je kleding niet krimpt in de wasdroger. Het is bovendien een erg energiezuinige wasdroger die geschikt is voor een klein gezin. Daarnaast zal strijken nauwelijks nog nodig zijn door het eenvoudige gebruik van het antikreuk-programma. Met 65 decibel behoort de wasdroger tot een normaal geluidsniveau, wat vergelijkbaar is met twee mensen die een enthousiast gesprek voeren.

Je zult er niet veel last van hebben, maar het is niet de beste keuze om de droger naast je slaapkamer te plaatsen. Er horen ook wat minpuntjes bij deze wasdroger, zoals de ontbrekende Wi-Fi functie en zelfreinigende condensor. Ook het feit dat de wasdroger niet over een stoomfunctie beschikt is een minpuntje. Wat deze termen allemaal betekenen hebben we hieronder uitgebreid beschreven in de review.

2
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A+++
Bespaart 1735 euro
Maakt weinig geluid
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt snel
De AEG T9DENS87 warmtepompdroger beschikt over een aantal slimme functies die het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger voor je maken. Zo past de A+++ wasdroger automatisch de droogtijd aan op elke lading wasgoed. Hierdoor gaat je kleding langer mee en verbruik je niet te veel energie. Ook handig; de AEG beschikt over FiberPro technologie. De wasdroger meet de vochtigheid van het wasgoed in de trommel en geeft elk kledingstuk de benodigde behandeling. Je hoeft katoenen broeken en synthetische shirts dus niet meer te sorteren. Met de AEG droog je kleine en grotere ladingen wasgoed in één keer.
3
Voordelen Nadelen
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Droogt snel
In de AEG T8DE95EW warmtepompdroger droog je grote ladingen wasgoed. Met een droogcapacieit van 9 kilogram droog je daarmee ook grote ladingen handdoeken of beddengoed. Dankzij het AbsoluteCare systeem controleert de droger nauwkeurig de beweging en de droogtemperatuur. Als je kleding droog genoeg is, stopt de wasdroger automatisch. Zo droog je ook een kleine lading was zonder dat je extra energie verbruikt. Voor je wollen trui is er een aparte droogbeweging, waardoor je trui plat droogt en niet uitrekt. Je kleding blijft bovendien langer mooi in de kledingbeschermende trommel. Op het Nederlandstalige display staat de resterende tijd van het droogprogramma. Nog een paar minuten geduld, dan trek je jouw favoriete broek weer aan.
4
Voordelen Nadelen
Goedkoop
Zuinige klasse A++
Bespaart 1465 euro
Topklasse bouwkwaliteit
Droogt niet snel
De AEG T7DB84PK droogt met een vulgewicht van 8 kilogram kleine en grotere wasbeurten. Zo droog je het beddengoed van 2 of 3 personen ook in één keer. Dankzij het SensiDry systeem droog je veilig al je kleding: ook je favoriete overhemd en je wollen trui. De A++ warmtepompdroger droogt op een lage temperatuur, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor krimp. Je hebt keuze uit 14 verschillende programma's. Wachten tot je droogtrommel vol zit is niet nodig door de ProSense technologie. De droger bepaalt aan de hand van de hoeveelheid was de duur van het programma. Hierdoor blijf je, ook bij een kleine hoeveelheid was, toch energiezuinig drogen. Het vocht uit je was komt in een reservoir dat je tijdig moet legen. Wil je het vocht laten afvoeren, koop er nog een condensafvoerslang bij om de droger op de waterafvoer aan te sluiten.
5
De belangrijkste eigenschappen van de AEG T8DEP84ES AbsoluteCare warmtepompdroger zijn: het vulgewicht van 8 kg en energieklasse A++. Daarnaast is de droogsnelheid: snel en maakt de machine voor 66 dB geluid.

De specificaties van de AEG warmtepompdrogers 8000 serie

Als je een nieuwe droger gaat uitkiezen is het van belang dat je goed let op de afmetingen. De diepte varieert tussen de 63 en 67 centimeter, waarbij de modellen met een groter vulgewicht wat dieper zijn. Houd hier rekening mee als je de droger naast je wasmachine wil plaatsen.

Let qua plaatsing ook op de manier waarop het water wordt afgevoerd. Dit kan zijn via een afvoerslang die moet worden aangesloten op de waterafvoer. In dat geval moet je dus ook een plek uitzoeken die in de buurt van de waterafvoer is. Het alternatief is dat je het water laat opvangen in een reservoir, dan moet je er rekening mee houden dat je de inhoud af en toe zelf moet legen.

Kies ook altijd voor een warmtepompdroger die de droogprogramma’s heeft die passen bij jouw wasgoed. Je kunt bij de 8000 serie altijd rekenen op:

  1. Beddengoed

  2. Katoen

  3. Synthetisch

  4. Wol

  5. Zijde

Daarbij heb je nog de optie voor dekens, delicate stoffen, eco, extra droog, kastdroog, gemixt, handdoeken, kleine lading, kort, lingerie, overhemden, sportkleding, strijkdroog en verfrissen. Als jij vaak je ski jack wil drogen of juist wil dat een droger je stinkende blouse in een handomdraai reinigt, moet je kiezen voor de droogprogramma’s die daarbij passen.

AEG warmtepompdrogers 8000 serie: voordelen en nadelen

Vergeleken met de andere wasdrogers van AEG zijn er over de 8000 serie een aantal voor een nadelen te benoemen. Het voordeel is dat je de keuze hebt uit twee verschillende vulgewichten, namelijk 8 kg en 9 kg, zo weet je zeker dat je altijd een droger kunt vinden die bij je past. De 9000 serie is namelijk alleen verkrijgbaar met een vulgewicht van 8 kg.

Daarbij is een groot voordeel dat wasdrogers van AEG slechts één filter hebben. Deze kan in een handomdraai worden gereinigd en dat scheelt je veel tijd. Als je meerdere filters hebt, moet je deze regelmatig schoonmaken en daardoor heb je er al snel last van dat je droger zijn werk minder goed kan doen. Met de enkele filter blijft je droger effectief en energiezuinig doorwerken.

Het nadeel is wel dat warmtepompdrogers uit de 8000 serie geen FiberPro technologie hebben. Met deze techniek kun je je katoenen en synthetische wasgoed gewoon bij elkaar in de trommel stoppen. Een 3D-scan zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor je zelfs een donsjack met een waterdichte membraan tegelijkertijd met een alledaags zakelijk overhemd kunt drogen. Ieder kledingstuk wordt behandeld met de temperatuur die het nodig heeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een AEG warmtepompdrogers 8000 serie?

Er zijn een aantal specifieke eigenschappen waar je op moet letten als je er over nadenkt om een AEG wasdroger uit de 8000 serie aan te schaffen. Dit zijn volgens ons de belangrijkste:

De programmaduur

Wat betreft de duur van een programma heb je twee opties. Er zijn modellen waarbij een katoenprogramma tussen de 141 en 161 minuten duurt als de droger helemaal vol zit, maar er zijn ook wasdrogers waarbij een programma langer dan 161 minuten duurt. Als snelheid voor jou belangrijk is, dan let je hier op.

De energieklasse

Je hebt bij wasdrogers uit de 8000 serie de keuze uit een model met energieklasse A+++ of A++, het verschil in besparing over de gehele levensduur is ongeveer €300.

Het geluidsniveau

Als je op zoek bent naar een warmtepompdroger die je gemakkelijk naast je slaapkamer kunt plaatsen, kies je voor een model met een geluidsniveau onder de 64 dB. Let op dat er ook drogers met een geluidsniveau tussen de 65 en 66 dB zijn, deze worden gezien als gemiddeld.

Gebruiksgemak

Natuurlijk heb je het liefst een droger die jouw leven zo gemakkelijk mogelijk maakt. Je hebt altijd een antikreukfase, automatisch uitschakelen, kinderbeveiliging, kledingbeschermende trommel, trommelverlichting en vochtigheidssensor. Startuitstel, anti-vibratie functie en bediening via app zijn optioneel.